Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
21-12-2019

Εκδήλωση επιβράβευσης της αριστείας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Ειδική θεσμική τελετή προς τιμήν της εκλιπούσας Αφροδίτης Ισαακίδου

Εκδήλωση επιβράβευσης της αριστείας  στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
fontsize

«Όταν η αγνή και ανιδιοτελής προσφορά ενθαρρύνει και επιβραβεύει την αριστεία τότε οι προοπτικές γίνονται πιο ευοίωνες για την κοινωνία».

Το μήνυμα αυτό έστειλε χθες βράδυ ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης κατά την ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν της εκλιπούσας «αρχόντισσας της Νεάπολης» Αφροδίτης Ισαακίδου, η οποία κληροδότησε την ακίνητη περιουσία της στον πρώην δήμο Νεάπολης, ορίζοντας στη διαθήκη της ότι τα εισοδήματα που θα εισπράττονται κατ’ έτος από την εκμετάλλευση της περιουσίας της θα δίνονται σε αριστεύσαντες αποφοίτους των Λυκείων της Νεάπολης.

Αυτό έγινε χθες σε μια σεμνή εκδήλωση στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης, στην οποία παραβρέθηκαν οι αριστεύσαντες μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί. Και η επιθυμία της Αφροδίτης Ισαακίδου εκπληρώθηκε για μια ακόμη χρονιά φέτος, με συνολικά 124 αποφοίτους των Λυκείων της Νεάπολης του σχολικού έτους 2018-2019, με βαθμό αποφοίτησης πάνω από 18, να βραβεύονται σε μία ξεχωριστή τελετή λαμβάνοντας το συμβολικό ποσό επιβράβευσης που αντιστοιχεί στον καθένα, μαζί με τα συγχαρητήρια εκ μέρους της δημοτικής Αρχής.

«Η σπουδαία σχολική σας επιτυχία είναι άξια θερμών συγχαρητηρίων διότι αποδείξατε ότι με τη σκληρή και μεθοδική εργασία επιτυγχάνονται όλοι οι στόχοι που θέτουμε στη ζωή μας. Αποδείξατε ότι ο κόπος των γονιών σας, καθώς και το κρίσιμο παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών σας, εκτιμώνται από εσάς και αξιοποιούνται στο μέγιστο βαθμό», ανέφερε στον χαιρετισμό του δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, εξαίροντας την πράξη της εκλιπούσας να κληροδοτήσει την περιουσία της ως κίνητρο και επιβράβευση του αγώνα των μαθητών για γνώση και εκπαίδευση.

«Η συνδημότισσά μας είχε την ευφυή σκέψη να αποδώσει την περιουσία της στα νιάτα που τόσο αγαπούσε, εκφράζοντας την πίστη της στην παιδεία και την αριστεία, αποτελώντας έτσι παράδειγμα στην κοινωνία. Και είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που ο δήμος μας έχει στους κόλπους του τέτοιους άξιους νέους, οι οποίοι είναι βέβαιο ότι εξελίσσονται σε έντιμους, με αρχές και αξίες, ευαισθητοποιημένους πολίτες. Ως δημοτική Αρχή θα συνεχίσουμε με πάθος να επενδύουμε σταθερά στον τομέα της Παιδείας, αγωνιζόμενοι για τη διασφάλιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, για την κατασκευή νέων σύγχρονων σχολείων με χρηματοδότηση από το ισχυρό δημοτικό ταμείο, για την υλοποίηση προγραμμάτων που στηρίζουν τις αδύναμες οικογένειες, για τη δημιουργία επιμορφωτικών και κοινωνικών ευκαιριών για τη νέα γενιά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, διαβεβαιώνοντας τους νέους, φοιτητές πλέον, ότι «ο δήμος θα παραμείνει ανοιχτός σε αυτούς και στις ιδέες τους που μπορούν να υλοποιηθούν».


«Ελπίδα της κοινωνίας…»

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης χαρακτήρισε «σταθμό και φάρο την πράξη της συνδημότισσάς μας Αφροδίτης να δωρίσει το σπίτι της ολόκληρο στον πρώην δήμο Νεάπολης με σκοπό να βραβεύονται οι εκάστοτε αριστούχοι των Λυκείων της Νεάπολης, ώστε να γίνονται χρήσιμοι άνθρωποι της κοινωνίας, όπως η ίδια αναφέρει στη διαθήκη της».

«Κλειδί για τη διεκδίκηση της προόδου και της ευημερίας είναι η απόκτηση της γνώσης, η διάπλαση του χαρακτήρα με διαχρονικές αξίες και δημιουργικά μηνύματα. Έτσι μόνο μπορούν να κινητοποιηθούν οι ζωτικές δυνάμεις μιας κοινωνίας και να προσανατολισθούν στη δημιουργία ευκαιριών για τους ικανούς και τους άξιους που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Είστε η ελπίδα της κοινωνίας μας και αυτή η ελπίδα στηρίζεται και βραβεύεται σήμερα από την απλοχεριά της αγάπης της “Αρχόντισσας της Νεάπολης”. Η επιβράβευση αυτή είναι η ανταμοιβή των κόπων σας και των θυσιών των οικογενειών σας, είναι ένα μικρό κίνητρο, μια ενθάρρυνση, ένα μήνυμα αισιοδοξίας για χιλιάδες νέα παιδιά έξω από την αίθουσα που μοχθούν καθημερινά για διάκριση και επιτυχία», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Βουλγαρίδης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Ηλίας Ζάχαρης, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, η πρόεδρος της Κοινότητας Νεάπολης Χριστίνα Τερζή και τοπικοί σύμβουλοι, που τίμησαν με τη σειρά τους αριστεύσαντες μαθητές.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρόσφυγες του σήμερα… επιχειρηματίες του αύριο
Πρόσφυγες του σήμερα… επιχειρηματίες του αύριο

Ημερίδα με θέμα την επιχειρηματικότητα για πρόσφυγες από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

8-7-2020

Μέτρα για την προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα
Μέτρα για την προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

3-7-2020

Δωρεάν υπηρεσία για άτομα με χαμηλή όραση
Δωρεάν υπηρεσία για άτομα με χαμηλή όραση

Από το Εργαστήριο Πειραματικής Οφθαλμολογίας του ΑΠΘ

30-6-2020

Έναρξη λειτουργίας αθλητικού πάρκου Δελφών - Μαρτίου
Έναρξη λειτουργίας αθλητικού πάρκου Δελφών - Μαρτίου

Ξεκινάει η λειτουργία του γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 και του γηπέδου τένις

30-6-2020

Σε θρησκευτικό κλίμα ο εορτασμός των πολιούχων Αγίων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
Σε θρησκευτικό κλίμα ο εορτασμός των πολιούχων Αγίων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Xωρίς τις καθιερωμένες μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις των «ΑΓΙΟΠΑΥΛΙΤΙΚΩΝ»

26-6-2020goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ