Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Ευφροσύνη
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20-3-2020

Κλειστή η Λαϊκή Αγορά της Νεάπολης το Σάββατο

Απολύμανση από την ερχόμενη Δευτέρα σε υπαίθριους δημοτικούς χώρους

Κλειστή η Λαϊκή Αγορά της Νεάπολης το Σάββατο
fontsize

Μήνυμα προς όλους του δημότες και πολίτες για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη διευκόλυνση του έργου των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας απευθύνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, προτείνοντας την υλοποίηση «έξι απλών μέτρων για την ασφάλεια όλων μας».

Αναλυτικά, η δήλωση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, με την οποία απευθύνει έκκληση για τήρηση των κανόνων καθαριότητας και διευκόλυνσης του έργου των εργαζομένων, έχει ως εξής:

«Η περίοδος που περνά και η χώρα μας εξαιτίας της εξάπλωσης του ιού του κοροναϊού COVID-19 είναι τόσο κρίσιμη που οι πάντες οφείλουμε να σταθούμε απέναντι στην κρίση με αίσθημα ευθύνης, τόσο για την προστασία της δικής μας υγείας και των αγαπημένων μας προσώπων όσο και για την προστασία της δημόσιας υγείας και της κοινωνίας, μέρος της οποίας είμαστε και οι εξελίξεις σ’ αυτήν δεν μας βρίσκουν αδιάφορους ή ανεπηρέαστους.

Η αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας και η εφαρμογή των οδηγιών που δόθηκαν –και επαναλαμβάνονται- από τους ειδικούς φορείς και επιστήμονες αποτελεί μονόδρομο χωρίς αμφισβητήσεις και επιπολαιότητες.

Το κυριότερο όλων, όμως, είναι να κάνουμε καθολική πράξη το ‘‘ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ’’. Άλλωστε, ‘‘ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ, ΕΧΕΤΕ ΕΜΑΣ…’’, αφού ο δήμος μας, διευρύνοντας το πρόγραμμα ‘‘Βοήθεια στο Σπίτι’’, είναι σε θέση να εξυπηρετήσει κατ’ οίκον και τους μη ωφελούμενους του προγράμματος, οι οποίοι είναι άνω των 60 ετών, και χωρίς να είναι μέλη των ΚΑΠΗ, τα ΑμεΑ και άλλες ομάδες υψηλού κινδύνου.
Έτσι συμβάλλουμε όλοι μαζί στην αποτελεσματική ανάσχεση της επέλασης του φονικού ιού. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, και πρέπει να το κάνουμε πράξη…

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα κάποιοι συνάνθρωποί μας βρέθηκαν -και βρίσκονται- στην πρώτη γραμμή της μάχης δίνοντας τον αγώνα σε διαφορετικά μέτωπα. Από τη μια έχουμε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων που ολονυκτίς και ολημερίς μάχονται ακατάπαυστα στην αντιμετώπιση του επιθετικού ιού. Από την άλλη, έχουμε δίπλα μας κάποιες κατηγορίες σκληρά εργαζομένων που παραμένουν στις επάλξεις φροντίζοντας για την καθημερινότητά μας ώστε αυτή να παραμείνει στο ελάχιστο βαθμό ανεπηρέαστη.

Σ’ αυτή τη δεύτερη κατηγορία των εργαζομένων, και ιδιαίτερα του τομέα της καθαριότητας θέλω να εστιάσω την προσοχή μας, λαμβάνοντας υπόψη ότι κι αυτοί είναι οι δικοί μας άνθρωποι, οι φίλοι της διπλανής πόρτας. Οφείλουμε να τους σεβαστούμε και να τους προφυλάξουμε από κάθε ενδεχόμενο κινδύνου, προσέχοντας να μην εξαντλήσουμε έναν κρίσιμο ανθρώπινο πόρο την περίοδο της κρίσης, που φαίνεται να έχει διάρκεια.

Έτσι, απευθύνω έκκληση προς όλους τους συνδημότες και συμπολίτες μας να σεβαστούμε τους κανόνες καθαριότητας και να σταθούμε απέναντι στο θέμα με υπευθυνότητα και περισσότερο από κάθε άλλη φορά συνετοί στη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων. Κι αυτή η υποχρέωση -που είναι ανάγκη- επιβάλλεται περισσότερο καθώς η παραμονή μας στις κατοικίες μας και η ενασχόλησή μας με άλλες δραστηριότητες δυνητικά μπορεί να παράξει επιπλέον αστικά απορρίμματα.

Με τις σκέψεις αυτές, για αυτήν την κρίσιμη περίοδο, και για όσο ακόμη χρειαστεί, καλώ τους πάντες:
Κλείνουμε καλά τις σακούλες απορριμμάτων και τις οδηγούμε στους κάδους τις βραδινές ώρες, ώστε με τη νυχτερινή αποκομιδή τους από τα συνεργεία καθαριότητας οι κάδοι να παραμένουν καθαροί χωρίς διασταλάζοντα υγρά και οσμές,
Τοποθετούμε τις σακούλες απορριμμάτων μέσα στους κάδους, και ποτέ έξω από αυτούς. Στην περίπτωση που είναι γεμάτοι, αναζητούμε άλλον διπλανό ή γειτονικό κάδο, ή κρατούμε τη σακούλα στο σπίτι μας για μια μέρα, έτσι ώστε να αποφύγουμε τα οικιακά απορρίμματα να αποτελέσουν «πειρασμό» για αδέσποτα ζώα, και να μετατραπεί ο χώρος πέριξ του κάδου σε εστία μικροβίων,

Τα υλικά που χρησιμοποιούμε για την ατομική μας υγιεινή (γάντια, μάσκες, κ.λπ.) μετά τη χρήση τους τα οδηγούμε στη σακούλα απορριμμάτων και όχι στην ανακύκλωση,

Για την ασφάλειά μας, χρησιμοποιούμε γάντια για το κλείσιμο της σακούλας απορριμμάτων, όπως, επίσης, με γάντια τις μεταφέρουμε στον κάδο χρησιμοποιώντας το πεντάλ, τα οποία, επιστρέφοντας στην κατοικία μας, τα πετάμε στη σακούλα απορριμμάτων,

Να μη βγάζουμε ογκώδη και μπάζα στους κάδους,

Να μην βγάζουμε κλαδιά στους δρόμους και μπροστά στις κατοικίες μας, παρά μόνο σε έκτακτη ανάγκη, κι εφόσον έχει προηγηθεί επικοινωνία με την αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου μας (Τηλ.: 2310.625500) για τον προγραμματισμό της παραλαβής τους, ή και για προβλήματα στους κάδους.

Υιοθετώντας και υλοποιώντας τα έξι αυτά απλά πράγματα, να είμαστε σίγουροι ότι συμβάλλουμε αποφασιστικά και αποτελεσματικά στην προστασία της δημόσιας υγείας, προστατεύοντας ταυτόχρονα τους εργαζόμενους στους τομείς της καθαριότητας.

Σε ότι αφορά στο δήμο μας και τις αρμόδιες Υπηρεσίες, είναι περιττό να αναφέρουμε ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια ώστε να διατηρούμε την πόλη μας καθαρή, ενισχύοντας την ασπίδα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη προγραμματισθεί από τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020, η επανάληψη του καθαρισμού και της απολύμανσης όλων των κάδων, όλων των κλειστών και ανοικτών δημοτικών χώρων, όλων των δημοτικών κτιρίων και δομών, του αστικού εξοπλισμού που βρίσκεται στους υπαίθριους δημοτικούς χώρους, όπως επίσης και όλων των χώρων των Λαϊκών Αγορών. Ο καθαρισμός αυτός και η απολύμανση θα επαναλαμβάνεται σε τακτά διαστήματα για το επόμενο μεγάλο διάστημα και μετά την παρέλευση της κρίσης. Να σημειωθεί, δε, ότι η Λαϊκή Αγορά της Νεάπολης, μετά την απόφαση της κυβέρνησης, αύριο, Σάββατο 21 Μαρτίου 2020, δεν θα πραγματοποιηθεί και δεν θα λειτουργήσει.
Για την ασφάλεια, λοιπόν, όλων μας, πάμε όλοι μαζί…».ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κύκλος σεμιναρίων στον ΟΦΑ «Δημήτρης Γιαννόπουλος»: Ουρανογραφία
Κύκλος σεμιναρίων στον ΟΦΑ «Δημήτρης Γιαννόπουλος»: Ουρανογραφία

Η Ουρανογραφία είναι κλάδος της επιστήμης της Αστρονομίας

25-9-2020


Εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας για παιδιά και ενήλικες
Εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας για παιδιά και ενήλικες

Aπό την ερευνητική ομάδα Pluralités του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ

16-9-2020

«Μετακινήσου υπεύθυνα!» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020
«Μετακινήσου υπεύθυνα!» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020

Περίπατοι, ποδηλατάδες, αθλητικές, εικαστικές, μουσικές δραστηριότητες στη φύση, για μικρούς, μεγάλους και ΚΔΑΠμΕΑ

16-9-2020


Kινούμενο σχέδιο «Σε μια άλλη γη»
Kινούμενο σχέδιο «Σε μια άλλη γη»

Aπό παιδιά και νέους της Ομάδας ANTAMOSIS

10-9-2020Δωρεάν σεμινάρια προετοιμασίας μητρότητας
Δωρεάν σεμινάρια προετοιμασίας μητρότητας

Από το δήμο Θεσσαλονίκης

3-9-2020

Εθελοντική αιμοδοσία στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Εθελοντική αιμοδοσία στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Σε συνεργασία με το Νοσοκομείο "Άγιος Παύλος"

3-9-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ