Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19-5-2020

Δωρεάν webinar ψυχικής υγείας: «Για εσένα που φροντίζεις αυτούς που ξεχνούν»

Ομιλητής: Πέτρος Κεχαγιάς, ψυχολόγος

Δωρεάν webinar ψυχικής υγείας: «Για εσένα που φροντίζεις αυτούς που ξεχνούν»
fontsize
Εχει λήξει στις: Πέμπτη 21 Μαΐου 2020
FREE

Η παρούσα κρίση δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας και πολλοί δυσκολευόμαστε να προσαρμοστούμε βιώνοντας έντονο άγχος και ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, η εθελοντική δράση COVID-19 Response Greece προσφέρει δωρεάν διαδικτυακά webinars ψυχικής υγείας με τη συνδρομή εθελοντών ψυχιάτρων, ψυχολόγων και άλλων ειδικών ψυχικής υγείας και την συνεισφορά μιας εθελοντικής ομάδας διαχείρισης που συντονίζει ο ψυχίατρος Γιώργος Νικολάου.

Οι ενότητες των webinars «Μένουμε σπίτι, βγαίνουμε καλύτεροι» σχεδιάστηκαν για να καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων και αναγκών προσφέροντας σε όλους υποστήριξη, συμβουλές, εργαλεία διαχείρισης άγχους και ένα χώρο έκφρασης και συζήτησης για όλα αυτά που μας απασχολούν.

Τα διαδικτυακά σεμινάρια καλύπτουν οκτώ θεματικές ενότητες: Εργαλεία διαχείρισης stress, Ισορροπία σχέσεων και επικοινωνία, Οικιακή βία / διαχείριση κρίσης και διαμάχης, Υποστήριξη επαγγελματιών πρώτης γραμμής, Υποστήριξη φροντιστών ατόμων με ειδικές απαιτήσεις, Θλίψη και αδράνεια, Ειδικές προκλήσεις και συνθήκες COVID-19, Χαλάρωση και Wellness.

Κατά τη διάρκεια των webinars οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το θέλουν, να μοιραστούν επώνυμα ή ανώνυμα τις ειδικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τα συναισθήματα και τις ανησυχίες τους αλλά και τις προσδοκίες τους για το μέλλον. Στόχος των σεμιναρίων είναι ο καθένας που νιώθει αυξημένο άγχος ή αντιμετωπίζει προκλήσεις να νιώσει καλύτερα και να αποκτήσει εργαλεία ώστε να βγει από τη δύσκολη κατάσταση πιο δυνατός.

Το επόμενο webinar με τίτλο "Για εσένα που φροντίζεις αυτούς που ξεχνούν" θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαΐου στις 19:00. 

Η φροντίδα ατόμων με κάποιου είδους άνοια, συχνά δημιουργεί αυξημένη κόπωση και στρες στο φροντιστή. Στο παρόν σεμινάριο, συζητάμε τους παράγοντες που πιέζουν τον φροντιστή, διερευνούμε πώς νιώθει και ανακαλύπτουμε τρόπους για να αντέχει καλύτερα τις ειδικές απαιτήσεις αυτής της φροντίδας. Ειδικά αυτήν την περίοδο, που οι επιπλέον περιορισμοί αυξάνουν την πρόκληση.

Δηλώστε συμμετοχή εδώ!


Η εθελοντική δράση COVID-19 Response Greece σχηματίστηκε στην αρχή της πανδημίας μέσα από την κοινότητα του OK!Thess στη Θεσσαλονίκη και σήμερα αριθμεί περισσότερα από 270 μέλη από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Εθελοντές της δράσης βρήκαν σχεδιαστικές και κατασκευαστικές λύσεις για την μαζική παραγωγή ασπίδων προσώπου χαμηλού κόστους και έχουν ήδη διανείμει περισσότερες από 33.000 ασπίδες σε 80 σημεία σε όλη την Ελλάδα. Στο ενεργητικό της δράσης αυτή τη στιγμή βρίσκονται 8 παράλληλα project για την παραγωγή μέσων ατομικής προστασίας και εξοπλισμού νοσοκομείων και τη δημιουργία εργαλείων λογισμικού και διαδικτυακών πλατφορμών. 

Ενημερωθείτε για την δράση COVID-19 Response Greece στην ιστοσελίδα www.covid19response.gr, στο Facebook (www.facebook.com/covidresponse) και στο twitter (https://twitter.com/19Greece).
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα LASER 4.7
Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα LASER 4.7

Πήρε… άριστα η Καλαμαριά

19-10-2020

Τρείς σπουδαίες γυναίκες αφηγούνται αποσπάσματα από το βιβλίο «Μη με ξεχάσετε» του Λεόν Σαλτιέλ
Τρείς σπουδαίες γυναίκες αφηγούνται αποσπάσματα από το βιβλίο «Μη με ξεχάσετε» του Λεόν Σαλτιέλ

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και οι ηθοποιοί Ρούλα Πατεράκη και Έφη Σταμούλη

18-10-2020

Tο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα LASER 4.7. στην Καλαμαριά
Tο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα LASER 4.7. στην Καλαμαριά

Από τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Καλαμαριάς

18-10-2020


Προκαταρκτική Δομή για το Σχέδιο Ισότητας των Φύλων στην Έρευνα & Καινοτομία στην Περιφέρεια Κ.Μ.
Προκαταρκτική Δομή για το Σχέδιο Ισότητας των Φύλων στην Έρευνα & Καινοτομία στην Περιφέρεια Κ.Μ.

Δημόσια διαδικτυακή εκδήλωση στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “TeRRItoria”

18-10-2020goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ