ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22-5-2020

Διάθεση κουπονιών για δωρεάν προϊόντα στις λαϊκές αγορές

Σε 880 πολύτεκνες οικογένειες από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Διάθεση κουπονιών για δωρεάν προϊόντα στις λαϊκές αγορές

Ξεκινά τη Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 η διάθεση των κουπονιών για δωρεάν προϊόντα στις λαϊκές αγορές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Ωφελούμενοι του επιτυχημένου κοινωνικού προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που υλοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, είναι 880 πολύτεκνες οικογένειες.

Οι πόροι για την έκδοση των κουπονιών, συνολικής αξίας 220.000 ευρώ, καλύπτονται από τα ανταποδοτικά τέλη των λαϊκών αγορών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης του έτους 2019.
Κάθε ωφελούμενη πολύτεκνη οικογένεια θα λάβει κουπόνια αξίας διακοσίων πενήντα (250) ευρώ, τα οποία θα μπορεί να αξιοποιήσει για να προμηθευτεί δωρεάν προϊόντα από τις λαϊκές αγορές έως τις 31 Ιουλίου 2020.

Φέτος οι πολύτεκνοι δικαιούχοι θα παραλαμβάνουν τα κουπόνια τους από τα γραφεία των Συλλόγων τους (Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «Η Μέριμνα», Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Θεσσαλονίκης «Οι Άγιοι Πάντες», Σύλλογος Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Γεώργιος», από τις 9.00 έως τις 13.00), μαζί με ονομαστικό κατάλογο των πωλητών στις λαϊκές αγορές που έχουν αποδεχτεί τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα.

Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας κατά του κορωνοϊού, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ενημερώσει τους ωφελούμενους ότι μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία των Συλλόγων, τμηματικά, σε συγκεκριμένες μέρες ανάλογα με το αρχικό γράμμα του επωνύμου τους.

Οι πωλητές, τα είδη των οποίων θα προμηθευτούν οι δικαιούχοι με τη χρήση των κουπονιών, θα εισπράξουν το ποσό που τους αναλογεί μέσω της Ομοσπονδίας στην οποία ανήκουν.

«Το κοινωνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την οικονομική στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού ξεκίνησε με πρωτοβουλία μου το 2017, προκειμένου να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο της ανταποδοτικότητας πόροι που συγκεντρώνονται σε ειδικό λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από το ημερήσιο τέλος που πληρώνουν οι πωλητές στις Λαϊκές Αγορές.

Αν και ήμασταν καθ’ όλα προετοιμασμένοι, η διάθεση των κουπονιών καθυστέρησε φέτος, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, των περιοριστικών μέτρων και των απαγορεύσεων στις μετακινήσεις. Γι’ αυτό και επεκτείνουμε το χρονικό διάστημα για τη χρήση τους έως τα τέλη του Ιουλίου.

Στηρίζουμε κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη οικονομικής στήριξης, αλλά και τους πωλητές στις λαϊκές αγορές, με την καταβολή του αντιτίμου για τα κουπόνια που θα συγκεντρώσουν.

Θέλω να ευχαριστήσω τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία των επαγγελματιών και των παραγωγών στις λαϊκές αγορές, που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό μας και στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»
Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»

Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θέρμης

Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ

Από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge