Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Ευφροσύνη
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
2-6-2020

Δημιουργική απασχόληση μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων

Δωρεάν, για παιδιά που φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης

Δημιουργική απασχόληση μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων
fontsize
Εχει λήξει στις: Κυριακή 21 Ιουνίου 2020
FREE KIDS

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζει το φετινό καλοκαίρι, για 21η συνεχόμενη χρονιά, το πετυχημένο πρόγραμμα “Δημιουργική Απασχόληση μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων για εργαζόμενες μητέρες – Καλοκαίρι 2020”.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν στους κατοίκους της πόλης μας, των οποίων τα παιδιά φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών εργαζομένων, πολύτεκνων μητέρων και μονογονεϊκών οικογενειών.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν τα παιδιά που μόλις τελείωσαν τα Προνήπια (έτος γέννησης 2015) μέχρι και τα παιδιά που τελείωσαν το Δημοτικό Σχολείο (έτος γέννησης 2008) και φοιτούν σε σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα παιδιά που είναι εγγεγραμμένα σε άλλο πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης που οργανώνεται από το Δήμο Θεσσαλονίκης (ΚΕΔΗΘ κλπ).

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, με εκπαιδευτικούς σε διάφορες δραστηριότητες, όπως: θεατρικά δρώμενα, ζωγραφική, μουσική, χορός, γυμναστική, αθλοπαιδιές κ.λ.π.

Η φετινή Δημιουργική Απασχόληση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 6 Ιουλίου 2020 και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020. Θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή εκτός Σαββάτου – Κυριακής, από τις 07:00 έως τις 16:00.

Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στις παρακάτω σχολικές μονάδες του Δήμου:

9ο Δημοτικό Σχολείο, Δελφών 35  (Ε΄ Κοινότητα)
13ο Δημοτικό Σχολείο, Βαλαγιάννη 1  (Ε΄ Κοινότητα)
66ο Δημοτικό Σχολείο, Ν. Καπάτου 8 & Γαλανάκη  (Β΄ Κοινότητα)
87ο Δημοτικό Σχολείο, 25ης Μαρτίου 1 (E΄ Κοινότητα)
92ο Δημοτικό Σχολείο, Παπάφη 229  (Δ΄ Κοινότητα)
1ο Πειραματικό Κ.Δ.Β.Μ.,  Εγνατία 132  (Α΄ Κοινότητα)
2ο Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας, Αθ. Διάκου 15, Τριανδρία  (Ενότ.Τριανδρίας)
1ο Ειδικό Σχολείο Θεσ/νίκης, Καραϊσκάκη 1Α  (Ε΄ Κοινότητα)

Όσοι γονείς επιθυμούν τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 έως και την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020. Η αίτηση συμμετοχής των γονέων και φέτος θα υποβληθεί ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μαζί με την αίτηση – υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής πρέπει να υποβάλλονται σε ηλεκτρονικό αρχείο βεβαίωση εργασίας της μητέρας ή αντίγραφο αποδεικτικού μηνιαίων αποδοχών ή πρόσφατων ενσήμων της μητέρας. Οι πολύτεκνες μητέρες, οι μητέρες με παιδιά με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.) και οι μονογονεϊκές οικογένειες, δεν υποβάλλουν βεβαίωση εργασίας, παρά μόνο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εξαιτίας των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε και λόγω των αυστηρών μέτρων προστασίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοΐου COVID-19, ο αριθμός των παιδιών που θα συμμετέχουν θα είναι περιορισμένος. Σύμφωνα με την ισχύουσα κατάσταση και βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ, σε κάθε σχολείο δεν μπορούν να συμμετέχουν παράλληλα πάνω από 90 παιδιά. Για το λόγο αυτό, η υπηρεσία μας, προκειμένου να εξυπηρετήσει περισσότερους γονείς και παιδιά, θα εφαρμόσει για πρώτη φορά τη δήλωση εβδομαδιαίας συμμετοχής.

Παρακαλούνται οι γονείς να μην κάνουν εγγραφές εφόσον δεν υπάρχει πραγματική ανάγκη, με αποτέλεσμα να δεσμεύονται θέσεις. ΠΡΕΠΕΙ να δηλώσουν ενδιαφέρον μόνο για τις εβδομάδες που θα κάνουν χρήση του προγράμματος. Θα ισχύσει σειρά προτεραιότητας των εισερχόμενων αιτήσεων. 

Επιπρόσθετα, βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τα Δημοτικά Σχολεία (23-5-2020) και της υπ’ Αριθμ.πρ: Γ.Π.Δ11/οικ.:20728/109/29-5-2020 Εγκυκλίου του Υπουργείου Εργασίας για την επαναλειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα από τους γονείς ώστε να μην προσέρχονται στο σχολείο παιδιά που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ή νοσούν, ή συγκατοικούν με άτομο που ανήκει σε αυτές, ή νοσεί. Σε περίπτωση που οι γονείς έχουν υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση αλλά αδυνατούν να εκτυπώσουν ή να σκανάρουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά ή αντιμετωπίζουν κάποια σοβαρή δυσκολία κατάθεσης, μπορούν να εξυπηρετηθούν από το Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού (οδός: Κλεάνθους 72 – Άνω Τούμπα) από την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020 έως και την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 από ώρα 08.30 – 14.00.

Η διαδικασία εγγραφής -όπως και πέρυσι- θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση της αίτησης που θα πρέπει να εκτυπωθεί συμπληρωμένη με όλα τα στοιχεία και να κατατεθεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ υπογεγραμμένη κατά την ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ που θα πάει το παιδί στο σχολείο.

Σας ενημερώνουμε ότι η παράδοση – παραλαβή του παιδιού στο σχολείο θα γίνεται αυστηρά με την επίδειξη ταυτότητας του γονέα/κηδεμόνα ή των προσώπων που έχουν δηλωθεί να παραλαμβάνουν το μαθητή.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα κάτωθι τηλέφωνα του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης:
231331- 8661,  231331- 8662,   231331- 8663,  231331- 8664,  231331- 8665,  231331- 8666
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κύκλος σεμιναρίων στον ΟΦΑ «Δημήτρης Γιαννόπουλος»: Ουρανογραφία
Κύκλος σεμιναρίων στον ΟΦΑ «Δημήτρης Γιαννόπουλος»: Ουρανογραφία

Η Ουρανογραφία είναι κλάδος της επιστήμης της Αστρονομίας

25-9-2020


Εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας για παιδιά και ενήλικες
Εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας για παιδιά και ενήλικες

Aπό την ερευνητική ομάδα Pluralités του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ

16-9-2020

«Μετακινήσου υπεύθυνα!» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020
«Μετακινήσου υπεύθυνα!» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2020

Περίπατοι, ποδηλατάδες, αθλητικές, εικαστικές, μουσικές δραστηριότητες στη φύση, για μικρούς, μεγάλους και ΚΔΑΠμΕΑ

16-9-2020


Kινούμενο σχέδιο «Σε μια άλλη γη»
Kινούμενο σχέδιο «Σε μια άλλη γη»

Aπό παιδιά και νέους της Ομάδας ANTAMOSIS

10-9-2020Δωρεάν σεμινάρια προετοιμασίας μητρότητας
Δωρεάν σεμινάρια προετοιμασίας μητρότητας

Από το δήμο Θεσσαλονίκης

3-9-2020

Εθελοντική αιμοδοσία στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης
Εθελοντική αιμοδοσία στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Σε συνεργασία με το Νοσοκομείο "Άγιος Παύλος"

3-9-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ