Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22-6-2020

Με 494 επιπλέον φιάλες ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών

1.290 φιάλες για το 2020, 6.100 ενεργοί αιμοδότες

Με 494 επιπλέον φιάλες ενισχύθηκε η Δημοτική Τράπεζα Αίματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών
fontsize

Με σύνθημα «Προστατεύουμε τον εαυτό μας και βοηθάμε τους άλλους», η καρδιά της κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης χτύπησε για ακόμα μία φορά δυνατά στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, όπου 494 συνολικά εθελοντές συνέρρευσαν στα σημεία- σταθμούς και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες, προσφέροντας λίγο από το αίμα τους στους αμέτρητους συνανθρώπους μας που ταλαιπωρούνται καθημερινά.

Η καθιερωμένη Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς πραγματοποιήθηκε κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα και επιβεβλημένα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία όλων, σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου».
Εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι, παλιοί αλλά και νέοι εθελοντές αιμοδότες ανταποκρίθηκαν καθημερινά, για μία ολόκληρη εβδομάδα, στο κάλεσμα ανθρωπιάς του δήμου, ενώ ταυτόχρονα, ειδικά επιστημονικά στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, ενημέρωναν τους εθελοντές για τη δωρεά οργάνων σώματος, την προσφορά μυελού των οστών και βλαστοκυττάρων, και την εγγραφή τους στον κατάλογο του Δικτύου Αιμοπεταλίων.

Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί της έντονης και έμπρακτης κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, με τις φιάλες αίματος από την αρχή του 2020 να φτάνουν τις 1.290 και τον συνολικό αριθμό των ενεργών εθελοντών αιμοδοτών στο δήμο να αγγίζει τους 6.100, ενώ η Δημοτική Τράπεζα Αίματος είναι… εξοπλισμένη με 11.200 διαθέσιμες φιάλες αγάπης και προσφοράς.

«Ζωτικής αναγκαιότητας…»

Για «εξαιρετική και πολύ βοηθητική συνεργασία με το δήμο Νεάπολης-Συκεών και τις κοινωνικές του Υπηρεσίες, την πολύ καλή ροή, με όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας της πρόσφατης Αιμοδοσίας», αλλά και τη «ζωτική αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας και της κινητοποίησης και ευαισθητοποίησης όλο και περισσότερων εθελοντών» έκανε λόγο η Διευθύντρια Αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» Μαρία Γκανίδου. «Οι αιμοδοσίες πρέπει να γίνονται εκτός νοσοκομείου, σε σημεία κοντά στον αιμοδότη, ώστε να διευκολύνεται περισσότερο η πρόσβασή του» σημείωσε, υπογραμμίζοντας την «πολύ σημαντική συνεισφορά και τόνωση για τα νοσοκομεία που προσφέρουν οι εθελοντικές αιμοδοσίες του δήμου Νεάπολης-Συκεών με τις τρεις τακτικές αλλά και τις έκτακτες αιμοδοσίες».
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τις τρεις τακτικές Εβδομάδες Εθελοντικής Αιμοδοσίας, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών πραγματοποιεί και έκτακτες αιμοδοσίες με πιο πρόσφατη την έκτακτη αιμοδοσία στα τέλη Μαρτίου, εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, που με τη μεγάλη και συγκινητική προσέλευση εθελοντών (158 φιάλες) αποτέλεσε μια μεγάλη ανάσα βοήθειας και απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι η 
κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη είναι πολύ ανεπτυγμένα στοιχεία ανθρωπιάς στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, που δεν κάμπτονται, απεναντίας ενισχύονται, σε περιόδους κρίσεων.

Συγκινητική υπήρξε η κινητοποίηση συλλόγων και φορέων του δήμου που συμμετείχαν στην εκστρατεία, την οποία στήριξαν και επαγγελματίες. Μεταξύ αυτών και η «PIZZA FAN”, η οποία πρόσφερε στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και στους εργαζόμενους ένα ευχάριστο γεύμα.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια και αυτής της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου», συγκεντρώθηκαν φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Μέτρα για την προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα
Μέτρα για την προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

3-7-2020

Δωρεάν υπηρεσία για άτομα με χαμηλή όραση
Δωρεάν υπηρεσία για άτομα με χαμηλή όραση

Από το Εργαστήριο Πειραματικής Οφθαλμολογίας του ΑΠΘ

30-6-2020

Έναρξη λειτουργίας αθλητικού πάρκου Δελφών - Μαρτίου
Έναρξη λειτουργίας αθλητικού πάρκου Δελφών - Μαρτίου

Ξεκινάει η λειτουργία του γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 και του γηπέδου τένις

30-6-2020

Σε θρησκευτικό κλίμα ο εορτασμός των πολιούχων Αγίων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
Σε θρησκευτικό κλίμα ο εορτασμός των πολιούχων Αγίων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Xωρίς τις καθιερωμένες μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις των «ΑΓΙΟΠΑΥΛΙΤΙΚΩΝ»

26-6-2020


Ολοκληρώθηκε ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση»
Ολοκληρώθηκε ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση»

Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα των μαθητών

25-6-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ