Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Νικόδημος
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24-6-2020

26 Ιουνίου - Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών

Ανακοίνωση από το ΠΑΜΕ

26 Ιουνίου - Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών
fontsize

Το ΠΑΜΕ ενώνει την φωνή του με το λαϊκό κίνημα στον αγώνα ενάντια σε όλα τα Ναρκωτικά την 26 Ιουνίου, Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών.

Σήμερα γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σε όλα τα Ναρκωτικά, να στηριχθεί η νεολαία, οι νέοι εργαζόμενοι, που ειδικά τους τελευταίους μήνες βλέπουν να ετοιμάζεται για αυτούς ένα μέλλον χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα, χωρίς δικαιώματα, χωρίς φάρμακα στα νοσοκομεία ή μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, αλλά με «ελεύθερα ναρκωτικά».

Από την μια γινόμαστε μάρτυρες της όξυνσης της καταστολής, της απαγόρευσης των διαδηλώσεων, αλλά από την άλλη της προσπάθειας αστικών κομμάτων, μεγαλοεπιχειρηματιών και άλλων φορέων να προωθήσουν την λογική της «νομιμοποίησης» των ναρκωτικών.

Αφεντικά και κυβερνήσεις θέλουν τη νεολαία «ναρκωμένη». Χτίζουν ψεύτικους παραδείσους και αυταπάτες, ενώ τις στερούν το μέλλον και τα δικαιώματα. Γεμίζουν τις φτωχογειτονιες με ναρκωτικά, ενώ αδειάζουν τα σχολεία, τσακίζουν την πρόσβαση των νέων στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Μετατρέπουν τους νέους εργαζόμενους σε ρομπότ με ζωή λάστιχο, χωρίς δικαίωμα σε διακοπές, ξεκούραση, ελεύθερο χρόνο.

Τρανταχτό παράδειγμα ο θάνατος του «Αμερικάνικου» ονείρου του καπιταλισμού που αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά εφιάλτης δίχως τέλος για τους φτωχούς, τους μετανάστες, τους έγχρωμους. Μετά τις χιλιάδες των νεκρών της πανδημίας, το σύστημα της φτώχειας και της καταπίεσης πνίγει τον ίδιο του το λαό με 40 εκατομμύρια νέων ανέργων, ιδιωτικοποιημένα νοσοκομεία, απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγόρευση διαμαρτυρίας, αλλά απελευθέρωση και επιβολή των ναρκωτικών.

Η «νομιμοποίηση» των λεγόμενων «μαλακών» ναρκωτικών παρουσιάζεται ως δήθεν προοδευτικό μέτρο τόσο για να περάσει στις συνειδήσεις της νεολαίας ως κάτι ακίνδυνο, ακόμη και ως θετικό, ενώ πρόκειται για μια τεράστια μπίζνα δισεκατομμυρίων με τραγικές συνέπειες στην αύξηση του φαινομένου της τοξικοεξάρτησης. 
Χαρακτηριστικά:
- Σε όλες τις χώρες που έχουν προχωρήσει σε μερική ή πλήρη νομιμοποίηση υπάρχει αύξηση της χρήσης και εξάρτησης -Πορτογαλία, Τσεχία, Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία, Ισπανία (INCB7 , 2015).
- Στην ΕΕ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αυξάνονται οι θάνατοι από υπερβολική δόση ηρωίνης παρά τις πολιτικές αποποινικοποίησης (ΟΗΕ, 2017).
- Στην Ευρώπη 17,1 εκατομμύρια μαθητές έχουν κάνει χρήση κάνναβης (ΟΗΕ, 2017).
- Την ώρα που τα σχολεία ήταν κλειστά στις ΗΠΑ η κάνναβη θεωρήθηκε "είδος πρώτης ανάγκης" και τα cannabis shops παρέμειναν ανοιχτά όλο το διάστημα της καραντίνας!

Οι νέοι εργαζόμενοι βιώνουν έναν καθημερινό βομβαρδισμό απογοήτευσης, μοιρολατρίας, ατομικισμού και αδιεξόδου. Ένα ανθρωποφάγο λαιφστάιλ, που καλλιεργεί τον ανταγωνισμό, την απομόνωση και τους «ψεύτικους παραδείσους» ως δήθεν απάντηση στην parttimeδουλειά-ζωή, την ανεργία και την φτώχεια.

Αυτή η νεολαία είναι όμως η ελπίδα του αύριο. Ο πρωταγωνιστής της ζωής, η νέα βάρδια της εργατικής τάξης, οι ήρωες του μέλλοντος.

Είναι η νεολαία που κατεβαίνει στους δρόμους ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα των κυβερνήσεων διεκδικώντας Δημόσια-Δωρεάν Παιδεία.Είναι τα παιδιά των χαλυβουργών, των απεργών της ΛΑΡΚΟ, των ναυτεργατών. Είναι οι σερβιτόροι, οι μάγειρες και εργαζόμενοι στον τουρισμό, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο, οι πρακτικάριοι, οι σπουδαστές που δουλεύουν 24ώρα για ένα ξεροκόμματο και συνεχίζουν να αγωνίζονται, να διεκδικούν, να σηκώνουν κεφάλι.

Είναι η γενιά που μπήκε στην πρώτη γραμμή ενάντια στην πανδημία, με την επιστήμη της και τον ανθρωπισμό της, οι γιατροί και οι νοσοκόμοι που δεν δέχονται την παράδοση της υγείας στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αυτή η τάξη δεν έχει ανάγκη από «σωτήρες», «ψεύτικους παραδείσους» και ελεύθερα ναρκωτικά.

Έχει τις αξίες της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας και του αγώνα. Έχει την ιστορία, τις κατακτήσεις και τις παρακαταθήκες του εργατικού κινήματος. Είναι η τάξη που παράγει τον πλούτο, που κινεί τον κόσμο και βαδίζει προς μέλλον.

ΠΑΡΕ ΑΝΑΣΑ-ΣΠΑΣΕ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ

ΖΗΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ-ΧΩΡΙΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πρόσφυγες του σήμερα… επιχειρηματίες του αύριο
Πρόσφυγες του σήμερα… επιχειρηματίες του αύριο

Ημερίδα με θέμα την επιχειρηματικότητα για πρόσφυγες από τον δήμο Νεάπολης-Συκεών

8-7-2020

Μέτρα για την προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα
Μέτρα για την προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα

Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

3-7-2020

Δωρεάν υπηρεσία για άτομα με χαμηλή όραση
Δωρεάν υπηρεσία για άτομα με χαμηλή όραση

Από το Εργαστήριο Πειραματικής Οφθαλμολογίας του ΑΠΘ

30-6-2020

Έναρξη λειτουργίας αθλητικού πάρκου Δελφών - Μαρτίου
Έναρξη λειτουργίας αθλητικού πάρκου Δελφών - Μαρτίου

Ξεκινάει η λειτουργία του γηπέδου ποδοσφαίρου 5Χ5 και του γηπέδου τένις

30-6-2020

Σε θρησκευτικό κλίμα ο εορτασμός των πολιούχων Αγίων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών
Σε θρησκευτικό κλίμα ο εορτασμός των πολιούχων Αγίων στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Xωρίς τις καθιερωμένες μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις των «ΑΓΙΟΠΑΥΛΙΤΙΚΩΝ»

26-6-2020


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ