ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29-9-2020

124 θέσεις εργασίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Προσλήψεις ανέργων δημοτών ηλικίας 55-67 μέσω ΟΑΕΔ 53 διαφορετικών ειδικοτήτων και των τεσσάρων βαθμίδων εκπαίδευσης

124 θέσεις εργασίας στο δήμο Νεάπολης-Συκεών

Με δεκάδες θέσεις διαφορετικών ειδικοτήτων και βαθμίδων εκπαίδευσης παρεμβαίνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών στην αντιμετώπιση της ανεργίας ευάλωτων ηλικιακά ανέργων, έχοντας εξασφαλίσει τη συμμετοχή του σε ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με τις περισσότερες θέσεις στην επικράτεια (124).

Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός μακροχρόνιου και επίμονου αγώνα του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, ο οποίος έπεισε τελικά τη νέα ηγεσία του ΟΑΕΔ για τη συμμετοχή και των δήμων (ΝΠΔΔ) στο πρόγραμμα για τη στήριξη μακροχρόνιων ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, κάτι που φέτος συμβαίνει για πρώτη φορά. Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα στα ειδικά αυτά προγράμματα, που έγιναν γνωστά ως «Πλησίον της Σύνταξης», δικαίωμα συμμετοχής είχε μόνο ο ιδιωτικός τομέας και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις , με την απορροφητικότητα, ωστόσο, να καταγράφεται τραγική και εξαιτίας του ανώτατου επιτρεπόμενου πλαφόν (ντε μίνιμους).

«Η προκήρυξη-πρόσκληση του ΟΑΕΔ που βρίσκεται σε ισχύ συνιστά τη δικαίωση του αγώνα μας, ο οποίος καθοδηγήθηκε από την ευαισθησία, το ενδιαφέρον και την αγωνία μας για τους συμπολίτες μας που ηλικιακά βρίσκονται σε δύσκολη θέση να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας. Από την άλλη, βλέπαμε τον ιδιωτικό τομέα να αδυνατεί να απορροφήσει τους ανέργους, με αποτέλεσμα συνάδελφοί μας να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

«Όλοι γνωρίζουμε πόσο δύσκολο είναι, έως απίθανο σχεδόν, οι συμπολίτες μας αυτής της ηλικιακής ομάδας να βρουν πάλι δουλειά. Όλοι γνωρίζουμε πως ο ιδιωτικός τομέας είναι επιφυλακτικός έως αρνητικός στο να προσφέρει εργασία σε άτομα αυτής της ηλικίας προκειμένου να συμπληρώσουν τα απαιτούμενα συντάξιμα χρόνια. Για αυτούς τους συνανθρώπους μας δώσαμε τον αγώνα συμβάλλοντας αποφασιστικά στη μείωση της ανεργίας στο δήμο μας», αναφέρει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, απευθύνοντας πρόσκληση-παραίνεση προς όλους τους ανέργους δημότες «να σπεύσουν στον ΟΑΕΔ και να αξιοποιήσουν την ευκαιρία που προσφέρεται, ερχόμενοι σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Γραφεία Απασχόλησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών (Συκιές: Ισόγειο δημαρχείου- Τηλ.: 2310313151, Νεάπολη: Δημ. κατάστημα/2ος ορ.-Τηλ.: 2313329525, Πεύκα: Δημ. κατάστημα/1ος ορ.-Τηλ.: 2313502226).



Διεύρυνση για 3+1

Έτσι, απέναντι στο πρόβλημα αυτό, ο δήμος Νεάπολης-Συκεών διεκδίκησε και εξασφάλισε την έγκριση 124 θέσεων εργασίας 53 διαφορετικών ειδικοτήτων και των τεσσάρων βαθμίδων εκπαίδευσης. Η πρώτη επιλογή των υποψηφίων γίνεται από τον ΟΑΕΔ από τους καταλόγους των ανέργων, προτείνοντας στον δικαιούχο φορέα τους υποψήφιους προς εργασία.

Ο αγώνας, ωστόσο, του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, δεν σταματά εδώ αφού συνεχίζει να διεκδικεί τη διεύρυνση του προγράμματος. Το θέμα αυτό, μεταξύ άλλων έθεσε και στον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη, με τον οποίο συναντήθηκε πρόσφατα ξαναπροτείνοντάς του την υπογραφή ενός διευρυμένου ως προς τους άξονές του πλαισίου συνεργασίας-μνημονίου του ΟΑΕΔ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους κοινωνικούς εταίρους και φορείς του επιχειρείν, και το οποίο θα χαρακτηρίζεται από σταθερό και μόνιμο θεσμικό χαρακτήρα. Μεταξύ των προτάσεων του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, οι οποίες έγιναν κατ’ αρχήν δεκτές από τον διοικητή του ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβάνονται και οι εξής:

Ίδρυση και λειτουργία κοινών Υπηρεσιών για τη συμβουλευτική στην απασχόληση και στην επιχειρηματικότητα,

Διεύρυνση της χρονικής διάρκειας του προγράμματος 55-67 («Πλησίον της Σύνταξης», από 1+1 έτη που ισχύει σήμερα σε 3+1 έτη

Διεύρυνση και ενίσχυση του προγράμματος για τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες (ΑμεΑ, απεξαρτημένοι, αποφυλακισμένοι, κ.λπ.) εντάσσοντας σε αυτό ως δικαιούχους φορείς εργασίας και τους δήμους (ΝΠΔΔ) για 3+1 έτη εργασίας,

Θέσπιση εξειδικευμένων προγραμμάτων για τις ηλικίες 18-40 ετών, και

Θέσπιση εξειδικευμένων προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανεργίας των γυναικών.

Πίνακας με τις θέσεις ανά κλάδο και ειδικότητα


Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων

Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»
Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»

Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θέρμης

Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge