ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
7-10-2020

Ανάθεση του EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη

Είχε ακυρωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού

Ανάθεση του EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη

Μετά την ακύρωση του EuroPride 2020 της Θεσσαλονίκης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών Prides σε ηλεκτρονική Γενική Συνέλευση ενέκριναν το αίτημα του Thessaloniki Pride να αναλάβει ξανά το EuroPride για το 2024.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες που προέκυψαν από τα μέτρα αντιμετώπισης του COVID-19, αλλά και την ανάγκη και σημασία να έρθει ο θεσμός του EuroPride στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα, τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Διοργανωτών Pride (European Pride Organisers Association – EPOA) ανέθεσαν το EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη με σχεδόν ομόφωνη απόφαση (98%) σε έκτακτη ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε λόγω της ιδιαιτερότητας της περίπτωσης. Ο λόγος που επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονιά ήταν ότι όλες οι προηγούμενες είχαν ήδη καθοριστεί: η Κοπεγχάγη για το 2021, το Βελιγράδι για το 2022 και η Βαλέτα για το 2023, επομένως το 2024 ήταν η πρώτη διαθέσιμη.

Υπενθυμίζεται ότι το EuroPride είναι το κεντρικό φεστιβάλ υπερηφάνειας στην Ευρώπη που προωθεί την ισότητα, την αγάπη και την ορατότητα των LGBTI (γκέι, λεσβιών, αμφί, τρανς, ίντερσεξ) κλπ., που φιλοξενείται κάθε χρόνο σε διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη. Ο θεσμός του EuroPride ξεκίνησε το 1992 και από τότε έχει πάρει μεγάλη αναγνωρισιμότητα και δυναμική αποτελώντας το μεγαλύτερο γεγονός LGBTI ενδιαφέροντος πανευρωπαϊκά.

Όπως ανακοίνωσε η αντιπροσωπεία της διεκδίκησης “Είμαστε ευγνώμονες που οι φίλες και οι φίλοι μας από όλη την Ευρώπη μας στήριξαν για δεύτερη φορά και μας βοήθησαν να μη χάσουμε την ευκαιρία να φέρουμε την αλλαγή στην Ελλάδα και στην ευρύτερη Νοτιοανατολική Ευρώπη ενδυναμώνοντας την LGBTI κοινότητα και το κίνημα στην περιοχή μας, που τόσο το έχει ανάγκη”.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη, που πραγματοποίησε παρέμβαση στήριξης του αιτήματος του Thessaloniki Pride στη Γενική Συνέλευση, δήλωσε την προσήλωση του Δήμου Θεσσαλονίκης στην ανάπτυξη του θεσμού και τόνισε τη σημασία μιας τέτοιας μεγάλης διοργάνωσης για την πόλη. “Ο Δήμος Θεσσαλονίκης θέλει να δείξει τόσο την ευαισθησία του για τα ζητήματα της LGBTI κοινότητας και γενικότερα ανθρώπινων δικαιωμάτων, όσο και τις δυνατότητες της πόλης μας να φιλοξενήσει τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις” είπε χαρακτηριστικά.

Η διεξαγωγή του EuroPride 2024 στη Θεσσαλονίκη εκτιμάται ότι θα δώσει μεγάλη ώθηση στο ελληνικό κίνημα για την αποδοχή των LGBTI και θα προσελκύσει χιλιάδες κόσμου το καλοκαίρι του 2024, που θα συμμετέχουν στη μεγάλη γιορτή της αγάπης και της διαφορετικότητας, δίνοντας ώθηση στη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα να βρει τη θέση της στο διεθνές προσκήνιο.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»
Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»

Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θέρμης

Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ

Από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge