ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19-10-2020

Εθελοντική Αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ.

Στις 21 Νοεμβρίου 2020

Εθελοντική Αιμοδοσία στις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ.

Το Σάββατο 21 Νοεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τη 2 το μεσημέρι, στη Χ.Α.Ν.Θ. θα πραγματοποιηθεί μια ειδική εκδήλωση Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς για δωρεά αίματος και μυελού των οστών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Κέντρου Αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ., αποτελεί συνδιοργάνωση 16 φορέων της πόλης και θα πραγματοποιηθεί με την τήρηση του απαραίτητου υγειονομικού πρωτοκόλλου προστασίας που επιβάλλει ο ΕΟΔΥ για κάθε δράση εθελοντικής αιμοδοσίας εκτός νοσοκομείων.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωνικού εθελοντισμού της Χ.Α.Ν.Θ. λειτουργεί το Δίκτυο Εθελοντών Αιμοδοτών. Πρόκειται για μια βάση δεδομένων που ενεργοποιείται και εμπλουτίζεται με την εθελοντική προσφορά αίματος, όταν υπάρχει ανάγκη.

Η φετινή εθελοντική αιμοδοσία είναι αφιερωμένη στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Πηγή Ζωής» που προσφέρει αίμα σε ανθρώπους που πάσχουν από θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία). Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης μέλη του Συλλόγου "Όραμα Ελπίδας" θα ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους και θα καταγράφουν τους εθελοντές αιμοδότες που θέλουν να γίνουν και εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Παράλληλα, μια Έκθεση Ζωγραφικής με τίτλο "Πρόσωπα, αλυσίδα ζωής" θα φιλοξενηθεί στο Φουαγιέ του Κεντρικού Κτηρίου Χ.Α.Ν.Θ. συμβολίζοντας την αξία του ανθρώπου ως λήπτης και δότης αλληλεγγύης, ένα αναγκαίο δίπολο ρόλων του ανθρώπου στην καθημερινή του ζωή. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Στέλλα Χαβιαροπούλου, Πηνελόπη Καπετανούδη, Jamil Khan, Ζακλίν Δελασούδα, Μαρίνα Ψάλτη, Πολύμνια Αργύρη και Αγγέλα Βάγια.

Την Εθελοντική Αιμοδοσία συνδιοργανώνουν οι κοινωνικοί φορείς: Χ.Α.Ν.Θ., Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, Αχτίδα, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Γυναίκες Χωρίς Σύνορα, Εταιρεία Διαβαλκανικής Συνεργασίας Γυναικών – Κέντρο UNESCO, Bloode, Συζωή, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Σύλλογος "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ".

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πυλαίας – Χορτιάτη, Καλαμαριάς και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν από την Covid -19 λοίμωξη, οι υποψήφιοι εθελοντές αιμοδότες και δότες μυελού των οστών δε θα πρέπει να έχουν έρθει σε επαφή με θετικό επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού τουλάχιστον ένα μήνα πριν την ημερομηνία αιμοδοσίας, και να μην έχουν συμπτώματα του ιού όπως βήχα πυρετό, πονόλαιμο. Οι εθελοντές αιμοδότες που επιθυμούν να εγγραφούν και ως δότες αιμοποιητικών κυττάρων θα δίνουν δείγμα στοματικού επιχρίσματος (σιέλου) σε συντονιστές μεταμοσχεύσεων του ΑΧΕΠΑ.

Η προσέλευση στην Εκδήλωση Αιμοδοσίας, στο κεντρικό κτήριο της Χ.Α.Ν.Θ. θα γίνεται με μάσκα και σε προγραμματισμένο ραντεβού.

Για το ραντεβού τους οι υποψήφιοι δότες μπορούν να δηλώσουν:
ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Χ.Α.Ν.Θ. "Εθελοντική Αιμοδοσία" 
στην εκδήλωση στο Facebook 
στο τηλέφωνο 231 600 1000 εσωτ. 0884 ή 0894 
Και η οργανωτική επιτροπή θα επικοινωνήσει μαζί τους για το ραντεβού.

Φόρμα: Επιθυμώ να δηλώσω εθελοντής αιμοδότης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»
Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»

Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θέρμης

Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ

Από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge