Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
2-11-2020

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κάτω τα χέρια από το φοιτητικό κίνημα και την Αριστερά

Τα σχέδια της κυβέρνησης θα μείνουν στα χαρτιά!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Κάτω τα χέρια από το φοιτητικό κίνημα και την Αριστερά
fontsize

Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει:

Σαν έτοιμοι από καιρό η κυβέρνηση και το σύστημα επιχειρούν να επιβάλλουν νέα αντιδραστικά μέτρα και να κατοχυρώσουν τη λογική των «δύο άκρων», αξιοποιώντας την αποτρόπαια επίθεση σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήδη η κυβέρνηση, σαν σερίφης στο φαρ ουέστ, επικηρύσσει τους υπαίτιους της επίθεσης και καλεί έκτακτη σύνοδο των πρυτάνεων για να προωθήσουν, από κοινού και άμεσα, αυταρχικά μέτρα για τη λειτουργία των πανεπιστημίων την ίδια στιγμή που τα κρατάει κλειστά, μέσω της τηλεκπαίδευσης, εμποδίζοντας και την εκπαιδευτική διαδικασία και την παρουσία των φοιτητών στο χώρο τους.

Αποτελεί ξεδιάντροπη πρόκληση η κυβερνητική προπαγάνδα για «κόκκινο φασισμό» και «χρυσαυγιτισμό», αξιοποιώντας «δράσεις» περιθωριακών ομάδων που δεν έχουν καμία σχέση με την αριστερά και το κίνημα.

Ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι το «ξέπλυμα» του φασισμού και της Χρυσής Αυγής, που πρόσφατα καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση, και η στοχοποίηση της Αριστεράς και του κινήματος ως «το άλλο άκρο» για να διαμορφωθούν οι όροι ακραίας καταστολής του.

Το μίσος του Χρυσοχοΐδη και της κυβέρνησης του Μητσοτάκη απέναντι στην Αριστερά και το κίνημα δεν μπορεί να κρυφτεί. Από τη μία αφήνουν ακόμα ελεύθερο τον καταδικασθέντα νεοναζί Παππά, τον οποίο φυσικά δεν έχουν επικηρύξει ακόμα, και από την άλλη στέλνουν τα ΜΑΤ μέσα στις σχολές, επιτέθηκαν με αύρες και χημικά στο μεγαλειώδες αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 7 Οκτώβρη, δεν διστάζουν να κτυπάνε ακόμα και 5χρόνα παιδιά στις πλατείες, στέλνουν την αστυνομία και την ΟΠΚΕ στα γραφεία του ΣΕΚ και απαγορεύουν τις διαδηλώσεις, όπως αυτή του Σωματείου Βιβλίου και Χάρτου και τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις στο Νέο Ηράκλειο, προετοιμάζοντας το έδαφος και γι’ αυτή του Πολυτεχνείου.

Το φοιτητικό και λαϊκό κίνημα μάχεται, οργανωμένα και συλλογικά μέσα από δημοκρατικές αποφάσεις των συνδικάτων και των συλλόγων ενάντια στην αντιδραστική πολιτική της κυβέρνησης της λιτότητας, της ανεργίας, των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση. Ο δρόμος του μαχόμενου φοιτητικού κινήματος είναι ο δρόμος του αγώνα, είναι η μαζική πάλη με συνελεύσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις και με πρακτικές όπως το σπάσιμο του Lockdown της πρυτανείας του ΟΠΑ, πέρυσι, η οποία απέτρεψε τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης και της πρυτανείας. Καλούμε κάθε αγωνιστική δύναμη να συμβάλει στο φοιτητικό και ευρύτερα νεολαιίστικο και εργατικό κίνημα που έχει ανάγκη η εποχή μας.

Η αντικαπιταλιστική Αριστερά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι αντίθετη με τέτοιου τύπου πρακτικές, που το μόνο που εξυπηρετούν είναι τους κρατικούς σχεδιασμούς για μέτρα κατά του δικαιώματος των φοιτητών να αγωνίζονται συλλογικά και μαζικά, διευκολύνουν την πρόσληψη εταιρειών SECURITY στα πανεπιστήμια, για ενίσχυση της αστυνομοκρατίας.

Το κίνημα θα βάλει φραγμό στα σχέδια της κυβέρνησης. Μπροστά μας ανοίγονται οι μάχες  για να υπερασπιστούμε τη δημόσια υγεία ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης που μας αφήνει ανυπεράσπιστους στην πανδημία, ενάντια στο αντεργατικό τερατούργημα  και τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους. 

Τα σχέδια της κυβέρνησης για απαγόρευση των κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά. Ο φετινός εορτασμός του Πολυτεχνείου και η πορεία στις 17 Νοέμβρη θα γίνουν ένας μεγάλος σταθμός στην πάλη ενάντια στην κυβέρνηση, στην πολιτική του κεφαλαίου, τον  ιμπεριαλισμό, τον ρατσισμό και το φασισμό. 
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Επιστήμονας για μία μέρα
Επιστήμονας για μία μέρα

Μονοήμερη δράση για ηλικίες 11-13 ετών από το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου

Η αργία του Αγίου Πνεύματος
Η αργία του Αγίου Πνεύματος

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διευκρινίζει

«Bάζουμε τελεία στο μελάνωμα» - Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις
«Bάζουμε τελεία στο μελάνωμα» - Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης – Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης και δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του δέρματος
Εκστρατεία ευαισθητοποίησης και δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του δέρματος

Δήμος Θεσσαλονίκης και Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Ολοκλήρωση Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης COVID-19
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Ολοκλήρωση Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης COVID-19

Για την Καταπολέμηση των Συνεπειών της Πανδημίας


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας