Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18-11-2020

Σε πλήρη εξέλιξη τα μαθήματα μουσικής, χορωδίας και των τμημάτων των ΚΔΑΠ του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Πραγματοποιούνται διαδικτυακά

Σε πλήρη εξέλιξη τα μαθήματα μουσικής, χορωδίας και των τμημάτων των ΚΔΑΠ του δήμου Νεάπολης-Συκεών
fontsize

Σε πλήρη εκπαιδευτική δράση βρίσκονται τα μουσικά και χορωδιακά τμήματα του Δημοτικού Ωδείου, όπως επίσης και τα τμήματα ΚΔΑΠ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας για τη συνέχιση των μαθημάτων μέσω της τηλε-εκπαίδευσης.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της οργανωτικής διαδικασίας, κατά την οποία ενημερώθηκαν όλοι οι μαθητές των τμημάτων του Δημοτικού Ωδείου και των τμημάτων των ΚΔΑΠ, το πρόγραμμα της τηλε-εκπαίδευσης πέρασε σε πλήρη υλοποίηση, εξασφαλίζοντας τη δυνατότητα σε νέους να συνεχίσουν χωρίς κενά την εκπαίδευσή τους στο αντικείμενο που συμμετέχουν. Έτσι, στο πλαίσιο αυτό, εκατοντάδες παιδιά και έφηβοι μέσα από το διαδίκτυο συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρακολουθώντας τα μαθήματα του ενδιαφέροντός τους, ενώ παράλληλα παρέχεται η δυνατότητα, κυρίως σε νεαρότερα άτομα να γεμίσουν τις ώρες τους δημιουργικά.

Η ενεργοποίηση των στελεχών και των υποδομών τόσο του Δημοτικού Ωδείου όσο και των ΚΔΑΠ, που λειτουργούν υπό την ευθύνη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ), ήρθε μετά από εντολή-σύνθημα του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη και την άμεση ανταπόκριση του προέδρου της ΚΕΥΝΣ Δημήτρη Απατσίδη, ο οποίος όλο το διάστημα διατηρούσε σε εγρήγορση του στελεχιακό δυναμικό προετοιμάζοντας το έδαφος για την πραγματοποίηση των μαθημάτων από απόσταση.

«Η περίοδος είναι κρίσιμη και επιβάλλει δυστυχώς τους δικούς της κανόνες, που ένας από αυτούς είναι η αναστολή της λειτουργίας σχολείων και δομών εκπαίδευσης. Στόχος μας να περιορίσουμε όσο το δυνατόν τα κενά και να προσφέρουμε τη δυνατότητα στους νέους να έχουν τις μικρότερες απώλειες χρόνου και να παραμείνουν ενεργοί με το αντικείμενο της εκπαίδευσής τους, και οι μικρότεροι φίλοι μας να συνεχίσουν να περνούν τις ώρες τους δημιουργικά», αναφέρουν σε μήνυμά τους ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης.


Όλοι στη… θέση τους!

Ο κύκλος της τηλε-εκπαίδευσης στο Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης-Συκεών, που συντονίζεται από τον αρχιμουσικό Βασίλη Μπουλούση, ξεκίνησε προχθές, Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020, και περιλαμβάνει ατομικά μαθήματα μουσικού οργάνου, σε πρώτη φάση, με τον μαθητή να βρίσκεται απέναντι στον μουσικοδιδάσκαλό του και να επικοινωνεί μαζί του σα… να μην έχει αλλάξει τίποτα.

Το ίδιο συμβαίνει με τη Νεανική Χορωδία τα μέλη της οποίας ξαναέσμιξαν μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, για να ξεκινήσουν τα μαθήματα υπό τον συντονισμό και διδασκαλία της εκπαιδευτικού τους Μαρίας Κουβακλή.

Η αντίστοιχη τηλε-εκπαίδευση στα τμήματα των ΚΔΑΠ γίνεται μέσω ειδικής ιστοσελίδας (kdapns.blogspot.com), όπου κάθε σύνδεσμος είναι και μια… τάξη. Ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά), εικαστικά, θέατρο, σκάκι, πληροφορική, δημιουργική απασχόληση και πολλές άλλες προτάσεις συμπεριλαμβάνονται στον πλούσιο κατάλογο της ιστοσελίδας, που διαμορφώνεται από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

Όπως επισημαίνει, μάλιστα, η συντονίστρια Μελίνα Νικολάκαρου, πρόκειται για μια γκάμα προτάσεων και μαθημάτων από απόσταση η οποία διαρκώς εμπλουτίζεται και ενισχύεται, ενώ έχει προβλεφθεί και προσαρμογή των προγραμμάτων στις ηλικιακές απαιτήσεις των παιδιών.

Προκειμένου αυτές οι δραστηριότητες να καταστούν πιο ελκυστικές και διασκεδαστικές στους λιλιπούτιους φίλους μας, εκπαιδευτές και παιδαγωγοί θεώρησαν σκόπιμο να τις εμπλουτίσουν με περεταίρω στοιχεία. Έτσι για τις ξένες γλώσσες προτείνονται γλωσσικά παιχνίδια και ασκήσεις, στα εικαστικά περιλαμβάνονται προτάσεις για ευφάνταστες κατασκευές, ενώ στο θέατρο δίνονται ιδέες για θεατρικά παιχνίδια μέσω της αλληλεπίδρασης όλων των μελών μιας οικογένειας.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Επιστήμονας για μία μέρα
Επιστήμονας για μία μέρα

Μονοήμερη δράση για ηλικίες 11-13 ετών από το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου

Η αργία του Αγίου Πνεύματος
Η αργία του Αγίου Πνεύματος

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διευκρινίζει

«Bάζουμε τελεία στο μελάνωμα» - Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις
«Bάζουμε τελεία στο μελάνωμα» - Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης – Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης και δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του δέρματος
Εκστρατεία ευαισθητοποίησης και δωρεάν προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο του δέρματος

Δήμος Θεσσαλονίκης και Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Ολοκλήρωση Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης COVID-19
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος - Ολοκλήρωση Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης COVID-19

Για την Καταπολέμηση των Συνεπειών της Πανδημίας


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας