ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
19-1-2021

Ρομποτικό Φεστιβάλ από το Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Μέχρι τις 24 Ιανουαρίου οι εγγραφές των μικρών μαθητών

Ρομποτικό Φεστιβάλ  από το Δήμο  Πυλαίας – Χορτιάτη

Την ευκαιρία να σκιαγραφήσουν την πόλη τους όπως θα ήθελαν να είναι τα επόμενα χρόνια, επιστρατεύοντας την παιδική τους φαντασία, δίνει ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη στους μικρούς μαθητές του, μέσα από ένα καινοτόμο πρόγραμμα που συνδυάζει την επιστήμη, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και επιστημών S.T.E.M. (Science, Technology, Engineering and Mathematics) που διοργανώνει ο δήμος σε συνεργασία με την εκπαιδευτική οργάνωση Eduact, δεκάδες παιδιά προσχολικής ηλικίας και μαθητές των πρώτων τεσσάρων τάξεων (Α, Β, Γ και Δ) του δημοτικού θα σχεδιάσουν «τον Δήμο του μέλλοντος».

Η συμμετοχή είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, ενώ η εκπαιδευτική διαδικασία και τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν μέσω σύγχρονης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης (Google Meet/Microsoft Teams) στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας των μαθητών από τον COVID-19. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο του 2021 και είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε ο κάθε μαθητής να μπορεί να συμμετέχει, να μαθαίνει και να διασκεδάζει από την ασφάλεια του σπιτιού του.

Κάθε παιδί με την εγγραφή του θα παραλάβει ένα kit εξοπλισμού, με όλα όσα χρειάζεται για τη συμμετοχή του: τουβλάκια και βάσεις LEGO® για τη δημιουργική κατασκευή, εγχειρίδιο μηχανικής, ώστε να καταγράφουν τα παιδιά όλα όσα μαθαίνουν, καθώς επίσης, μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής.

“Ανοίγουμε για τα παιδιά μας, ένα παράθυρο στον κόσμο του αύριο. Μέσα από το Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διοργανώνουμε για δεύτερη χρονιά -φέτος διαδικτυακά λόγω του κορωνοϊού- δίνουμε στους μικρούς μαθητές μας τη δυνατότητα να εισαχθούν στον κόσμο του προγραμματισμού, της δημιουργικής κατασκευής και της έρευνας. Να εμπνευστούν και να οραματιστούν τον Δήμο μας στο μέλλον”, σημειώνει ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Στο πρόγραμμα προβλέπεται να συμμετάσχουν, 60 παιδιά προσχολικής ηλικίας και 144 μαθητές από τα δημοτικά σχολεία όλου του δήμου, που θα σχηματίσουν 15 ομάδες των 4 παιδιών και 24 ομάδες των 6 παιδιών αντίστοιχα. Μέσα από 8 υποχρεωτικές διαδικτυακές συναντήσεις (workshops) οι ομάδες θα προετοιμαστούν και στις 3 Απριλίου στη διάρκεια ειδικής τελετής θα παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της δουλειάς τους και θα βραβευτούν.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.eduact.org. Η διαδικασία των εγγραφών θα γίνεται μέχρι τις 24 Ιανουαρίου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

16 έως 19 Μαΐου 2024, με τιμώμενο το Εμιράτο της Σάρτζα (ΗΑΕ)

O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο
O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο

Για το πρόγραμμα «Χρώμα στα Νοσοκομεία» της UrbanAct

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων

Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»
Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»

Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θέρμης




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge