Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
10.8
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20-1-2021

Συλλαλητήριο φοιτητών και εργατικών σωματείων την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη

Με αφορμή το νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση

Συλλαλητήριο φοιτητών και εργατικών σωματείων  την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη
fontsize

Ραντεβού στις 17:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου δίνουν φοιτητικοί σύλλογοι της Θεσσαλονίκης αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη μείωση των εισακτέων στα πανεπιστήμια και την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Κάνοντας λόγο για ένα «αντιδραστικό» νομοσχέδιο, οι φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλουν ότι το όριο σπουδών θα οδηγήσει σε διαγραφή «χιλιάδες φοιτητές που εργάζονται από το πρώτο έτος, προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με δουλειά και σπουδές παράλληλα, με φοιτητές που άργησαν ή δεν πήραν καθόλου την μετεγγραφή τους», ενώ για τις αλλαγές στο σύστημα ΑΕΙ τονίζουν ότι οι χιλιάδες υποψήφιοι που θα μείνουν εκτός πανεπιστήμιων θα οδηγηθούν στα ιδιωτικά κολέγια. «Εξασφαλίζουν πελατεία για τα Ιδιωτικά κολλέγια και ενισχύουν την κατηγοριοποίηση αναγνωρίζοντας του τίτλους των ιδιωτικών κολεγίων» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αναφέρουν ότι στόχος της κυβέρνηση με τις κάρτες και τα face control είναι «να βγάλουν από τη μέση την οργανωμένη διεκδίκηση, τους αγώνες των φοιτητών» μιας και η κυβέρνηση «ξέρει πολύ καλά πως η δυσαρέσκεια από την πολιτική της μεγαλώνει».

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Καμία σκέψη για νομοσχέδιο , στην Ανώτατη Εκπαίδευση!

Πάρτε μέτρα να ανοίξουν οι σχολές μας

Όχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις κάμερες και στις κάρτες εισόδου, στις πειθαρχικές ρυθμίσεις.

Όχι στην θέσπιση ορίου φοίτησης.

Όχι στην αλλαγή του τρόπου εισαγωγής.

Όχι στην αναγνώριση των τίτλων των Ιδιωτικών κολεγίων

Δεν φτάνει που ένα χρόνο τώρα οι σπουδές μας είναι σε αναμονή, δεν φτάνει που δίνουμε εξεταστική χωρίς συγγράμματα και ενώ έχουμε διδαχτεί το 50% της ύλης, η κυβέρνηση προχωρά σε νομοσχέδιο εν μέσω πανδημίας!!! Πίσω από την πλάτη μας.

Την ίδια ώρα που για τις ανάγκες μας δεν δίνει δεκάρα, βρίσκει στο άψε – σβήσε 30 εκατ. ευρώ για αστυνομία και κάμερες στα Πανεπιστήμια την ίδια στιγμή που προχωρά σε μείωση 8% του τακτικού προϋπολογισμού των Πανεπιστημίων για το 2021. Οι σχολές μας δεν έχουν ανάγκη από αστυνομικές δυνάμεις αλλά από προσλήψεις μελών ΔΕΠ για να μπορούν να γίνονται τα μαθήματα, κλινικές, εργαστήρια με αποφυγή συγχρωτισμού, σε μικρές ομάδες.

Μέσα από νέο αντιδραστικό νομοσχέδιο:

Βάζουν όριο σπουδών, ν+1/2ν απειλώντας με διαγραφές χιλιάδες φοιτητές που εργάζονται από το πρώτο έτος, προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με δουλειά και σπουδές παράλληλα, με φοιτητές που άργησαν ή δεν πήραν καθόλου την μετεγγραφή τους!!! Υποβάθμιση για το κύρος των σχολών δεν είναι ο αριθμός των αποφοίτων αλλά οι τεράστιες ελλείψεις καθηγητών, εργαστηριακών εξοπλισμών που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων υπάρχει στις σχολές μας.

Προχωρούν σε αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο με σκοπό να πετάξουν εκτός σχολών χιλιάδες μαθητές ώστε να τους ωθήσουν στην ιδιωτική εκπαίδευση. Για αυτό και άλλωστε παράλληλα με τον τρόπο εισαγωγής, προχωρούν και ένα βήμα ακόμα στην αναγνώριση των πτυχίων των ιδιωτικών κολλεγίων όπως έκαναν για Αρχιτεκτονική και Λογιστική. Εξασφαλίζουν πελατεία για τα Ιδιωτικά κολλέγια και ενισχύουν την κατηγοριοποίηση αναγνωρίζοντας του τίτλους των ιδιωτικών κολεγίων

Θέλουν να βρούμε τις σχολές μας αγνώριστες!

Πανεπιστήμια με τεράστιες ελλείψεις σε καθηγητές, εργαστηριακό εξοπλισμό, φοιτητές που δεν έχουν διδαχθεί εργαστήρια και αστυνομικούς στις πύλες των σχολών να κυνηγούν όσους αγωνίζονται για καλύτερες σπουδές.

Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά πως η δυσαρέσκεια από την πολιτική της μεγαλώνει –μας φοβάται- φοβάται να μην ξεσηκωθούμε, προχωράει σε μέτρα καταστολής και εκφοβισμού!!! Η ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, οι κάρτες και τα face control κατατίθενται στο ίδιο νομοσχέδιο με τις παραπάνω αντιεκπαιδευτικές αλλαγές όχι τυχαία. Θέλουν να βγάλουν από τη μέση την οργανωμένη διεκδίκηση, τους αγώνες των φοιτητών!

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας να μιλάμε, να αντιδρούμε, να διεκδικούμε ένα καλύτερο μέλλον!!

Να μπει τέλος στην κοροϊδία εδώ και τώρα θέλουμε να γίνουμε και ξανά φοιτητές ! Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολών μας στο εαρινό εξάμηνο! Καλούμε όλους τους φοιτητές να στείλουν το δικό τους μήνυμα στην υπουργό Παιδείας, προκειμένου να δεσμευθεί το υπ. Παιδείας και η κυβέρνηση ότι θα μπει τέλος σ' αυτήν την κοροϊδία! Δεν αντέχουμε άλλο να χάνουμε εξάμηνα, θέλουμε να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία δια ζώσης. ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΦΟΙΤΗΤΕΣ!

Προχωράμε σε :

1. Συλλαλητήριο από κοινού με τα εργατικά σωματεία της πόλης την Πέμπτη 21/1 στις 17.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

2. Συλλογή υπογραφών καταδίκης. Παίρνουμε το λόγο εμείς απορρίπτουμε το νέο νομοσχέδιο για την Ανώτατη Εκπαίδευση.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να κάνει δική του υπόθεση την μόρφωση των παιδιών του, να μην επιτρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης που επιδιώκουν να «βάλει στον γύψο» το κίνημα, εντείνοντας την καταστολή και την τρομοκρατία.

Φοιτητικοί Σύλλογοι Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, Αγγλικού, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Φιλοσοφίας – Παιδαγωγικής, Ψυχολογικού, Παιδαγωγικού, ΤΕΦΑΑ, Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Φαρμακευτικής, Βιολογικού, ΣΟΦΕΘ

ΠΗΓΗ alfavita.gr

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί η καμπάνια «ΧΟΠΑ Ήρωες 112»
Ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί η καμπάνια «ΧΟΠΑ Ήρωες 112»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, με στόχο την πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου των ηλικιωμένων

Δωρεάν rapid test σε πεζούς από το Δήμο Παύλου Μελά
Δωρεάν rapid test σε πεζούς από το Δήμο Παύλου Μελά

Στο παλιό δημαρχείο Πολίχνης και στην πλατεία Ελευθερίας

Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών: «Η αστυνομία στα Πανεπιστήμια θυμίζει άλλες εποχές»
Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών: «Η αστυνομία στα Πανεπιστήμια θυμίζει άλλες εποχές»

Ανοιχτή επιστολή προς τις Πρυτανικές αρχές και τη Σύγκλητο του ΑΠΘ

Δωρεάν  rapid tests στην Καλαμαριά
Δωρεάν rapid tests στην Καλαμαριά

Στον Φοίνικα μπροστά από τα ΚΑΠΗ

Δωρεάν rapid tests στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Δωρεάν rapid tests στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη και την Παρασκευή

Το Συμβούλιο Τεχνών Ελλάδας καταδικάζει  οποιαδήποτε μορφή βίας
Το Συμβούλιο Τεχνών Ελλάδας καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας

Ζητάει πλήρη διερεύνηση, ευαισθητοποίηση και διαφάνεια

Διανομή τροφίμων   ΤΕΒΑ/FEAD  στο Δήμο Καλαμαριάς
Διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ/FEAD στο Δήμο Καλαμαριάς

Στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς

Διαδικτυακό Εργαστήριο Ρομποτικής
Διαδικτυακό Εργαστήριο Ρομποτικής

Για παιδιά Ε και Στ Δημοτικού

To 13ο Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στο NOESIS
To 13ο Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στο NOESIS

Η πλατφόρμα υποβολής περιλήψεων εργασιών έχει ανοίξει από την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ