Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
19.8
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22-1-2021

Κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του από λάθος!

Τι καταγγέλλει ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του από λάθος!
fontsize

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος καταγγέλλει πως μέλος του Συλλόγου εξαιτίας λάθους της ηλεκτρονικής πλατφόρμας κινδυνεύει να χάσει την κατοικία του.

Αναλυτικά αναφέρει:

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος επανειλημμένα έχει καταγγείλει πως οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα στη λειτουργία των περίφημων “ηλεκτρονικών πλατφορμών” χρεώνονται με πολλούς και καταχρηστικούς τρόπους σε βάρος των πολιτών. Υπό τη δικαιολογία του υποτιθέμενου “εκσυγχρονισμού του συστήματος”, οφειλέτες και δανειολήπτες οδηγούνται σε καταστάσεις που τους φέρνουν σε θέση δυσχερέστερη από την οποία ήδη βρίσκονται και υποχρεώνονται έμμεσα να χάσουν την περιουσία τους.

Μια τέτοια κατάσταση, απαράδεκτη και παράνομη σε πολλά επίπεδα, δημιουργήθηκε σε μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών &ΠΚΒΕ (τα στοιχεία του έχουν κατατεθεί στη Δικαιοσύνη και βρίσκονται στη διάθεση του Συλλόγου).

Η συμπολίτης μας, κάτοικος Λαγκαδά Ν. Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε ότι οι οφειλές της δεν εμφανίζονταν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, οπότε δεν μπορούσε να καταθέσει αίτηση ρύθμισής τους. Η πλατφόρμα αρνήθηκε σε κάθε περίπτωση να αναγνωρίσει τα στοιχεία της περίπτωσής της και έτσι δεν κατάφερε να οριστικοποιήσει την ηλεκτρονική αίτηση.

Η συγκεκριμένη συμπολίτης μας, ευτυχώς για την ίδια, έτυχε να είναι μέλος του Συλλόγου μας οπότε είχε τη βοήθεια των συμβούλων του Συλλόγου, τους απαραίτητους μάρτυρες, τη γνώση για τη συλλογή των τεκμηρίων, και πάνω από όλα την απαραίτητη ψυχική και νομική υποστήριξη για να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις και να προβεί σε καταγγελία.

Είναι προφανές όμως ότι δεν είναι η μοναδική περίπτωση. Υπάρχει σίγουρα μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας που δεν κατάφεραν, ίσως χωρίς να μπορούν να καταλάβουν το γιατί, να αντιμετωπίσουν το τέρας της προβληματικής και ελλιπώς λειτουργικής “ηλεκτρονικής πλατφόρμας”. Συμπολίτες μας για τους οποίους δεν θα μάθουμε ποτέ και θα οδηγηθούν στην απώλεια της περιουσίας τους χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό.

Είναι απαραίτητο το θέμα να επιληφθεί η Δικαιοσύνη. Ο Σύλλογός μας έχει κινήσει ήδη τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες και κατέθεσε έγγραφες καταγγελίες και διαμαρτυρίες ώστε οι υπεύθυνοι για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των πολιτών να αναζητηθούν και να εφαρμοστεί η η διάταξη του άρθρου 25 του Συντάγματος που προβλέπει την αρχή της αναλογικότητας, η οποία παραβιάζεται από την πλημμελή εφαρμογή της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, που τελεί υπό την εποπτεία της Γενικής Γραμματείας πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με την Ε.Γ.Δ.Ι.Χ (άρθρο 71 του Ν. 4605/2019).

Ο Σύλλογος Δανειοληπτών &ΠΚΒΕ, με συνεχή νομικό αγώνα, με πολιτική δραστηριότητα μέσω του Κόμματος Ελλήνων Δανειοληπτών (Κ.ΕΛ.ΔΑ.) και με την πρόσφατη πολιτική πρωτοβουλία που έλαβε για τη συσπείρωση των κεντρώων πολιτικών δυνάμεων προς όφελος του Έλληνα πολίτη, θα συνεχίσει να παλεύει με κάθε τρόπο που έχει στη διάθεσή του για να σταματήσει και να καταπολεμηθεί η αντισυνταγματική και ανήθικη επίθεση σε βάρος των Ελλήνων πολιτών.

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να σταθούν στο πλάι μας και να πιέσουμε μαζί ώστε τα αυτονόητα, που είναι η Νομιμότητα και η Δικαιοσύνη, να επιστρέψουν κάποτε στη πατρίδα μας!

Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Κύκλος διαδικτυακών συναντήσεων της «Σχολής Γονέων Δήμου Θέρμης»
Κύκλος διαδικτυακών συναντήσεων της «Σχολής Γονέων Δήμου Θέρμης»

Αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν έως τις 22 Μαρτίου

Δωρεάν rapid test  για τους επαγγελματίες του Δήμου Παύλου Μελά
Δωρεάν rapid test για τους επαγγελματίες του Δήμου Παύλου Μελά

Στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά

Δωρεάν rapid tests στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης κατά το τριήμερο 3-5 Μαρτίου
Δωρεάν rapid tests στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης κατά το τριήμερο 3-5 Μαρτίου

Από κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για την κινητοποίηση στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο
Ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων για την κινητοποίηση στο Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο

Μήνυμα συμπαράστασης στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ

© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας