Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Ευθαλία

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
7.9
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27-1-2021

Σεμινάρια Θεατρικής Γραφής και Θεάτρου

Από το Δήμο Θεσσαλονίκης

Σεμινάρια Θεατρικής Γραφής και Θεάτρου
fontsize

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει δράσεις γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, που αφορούν σε θέματα εκπαιδευτικού, επιμορφωτικού και πολιτιστικού περιεχομένου, μεριμνά για την επιμόρφωση της νέας γενιάς, των ενήλικων και της τρίτης ηλικίας και προωθεί καινοτόμες προτάσεις σε σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό, επωφελούμενη από ειδικευμένους επιστήμονες που έχουν προσληφθεί στο Δήμο Θεσσαλονίκης μέσω του Κοινωφελούς Προγράμματος του ΟΑΕΔ, και ειδικότερα θεατρολόγους, θα πραγματοποιήσει σεμινάρια Θεατρικής Γραφής και Θεάτρου.

Συγκεκριμένα, τα σεμινάρια που θα υλοποιηθούν είναι τα εξής:

Σεμινάριο Θεατρικής Γραφής:

Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τα βασικά στοιχεία συγγραφής ενός θεατρικού έργου. Μέσω σειράς ασκήσεων, ο καθένας θα ανακαλύψει το προσωπικό του στυλ γραφής, με τελικό στόχο τη συγγραφή και παρουσίαση του δικού του ολοκληρωμένου κειμένου.

Διάρκεια: Φεβρουάριος – Ιούνιος 2021.

Τα μαθήματα θα είναι 3ωρης διάρκειας και θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη 17:00 -20:00.

Σεμινάριο Αρχαίου Θεάτρου:

Οι συμμετέχοντες, μέσω της ιστορίας του θεάτρου, εισάγονται στο αρχαίο θέατρο, γνωρίζουν στοιχεία για τη δομή των αρχαίων θεάτρων και έρχονται σε επαφή με σωζόμενα κείμενα, τραγωδίες και κωμωδίες.

Τα μαθήματα θα είναι 2ωρης διάρκειας και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα δύο τμήματα, 17:00-19:00 και 19:00-21:00.

Σεμινάριο Νεοελληνικού Θεάτρου:

Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού θεάτρου και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της εποχής. Γνωρίζουν σημαντικούς θιάσους και συγγραφείς που καθόρισαν την πορεία του θεάτρου στη χώρα μας, καθώς και έργα της σύγχρονης νεοελληνικής δραματουργίας.

Τα μαθήματα θα είναι 2ωρης διάρκειας και θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη δύο τμήματα, 17:00-19:00 και 19:00-21:00.

Σεμινάριο Σύγχρονου Παγκόσμιου Θεάτρου:

Οι συμμετέχοντες εισάγονται στο σύγχρονο ευρωπαϊκό θέατρο. Έρχονται σε επαφή με τα λογοτεχνικά ρεύματα και τις πρωτοπορίες. Γνωρίζουν σημαντικούς συγγραφείς και σκηνοθέτες της σύγχρονης δραματουργίας και έρχονται σε επαφή με το έργο τους.

Τα μαθήματα θα είναι 2ωρης διάρκειας και θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη δύο τμήματα, 17:00-19:00 και 19:00-21:00.

Λόγω των προληπτικών μέτρων για την εξάπλωση του κορωνοϊού Covid-19, τα σεμινάρια θα διεξαχθούν αποκλειστικά με ομάδες δέκα (10) ατόμων διαδικτυακά, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, skype και πλατφόρμας zoom με δωρεάν πρόσβαση. Εναλλακτικά, και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα πραγματοποιηθούν δια ζώσης στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εγνατίας 132), πάλι με τον ίδιο αριθμό συμμετεχόντων.

Η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει την Παρασκευή 29/01/21 και ώρα 09:00 π.μ., θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά και μέχρι συμπλήρωσης του απαραίτητου αριθμού αιτήσεων (10). 

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση ΜΟΝΟ για ένα τμήμα. Με την κατάθεση της αίτησης, θα πρέπει να επισυνάψουν αρχείο με έγγραφο που να αποδεικνύει ότι είναι δημότες του Δήμου Θεσσαλονίκης (με πιστοποιητικό ατομικό ή οικογενειακής κατάστασης) ή κάτοικοι του Δήμου Θεσσαλονίκης (με φωτοτυπία λογαριασμού κοινής ωφέλειας ή οτιδήποτε αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας). Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν αρχές Φεβρουαρίου, μετά την ολοκλήρωση των εγγραφών και την οργάνωση των τμημάτων.

Την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μπορούν να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι  εδώ https://opengov.thessaloniki.gr/opengov/eservices/theater 

ή στην ιστοσελίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης ακολουθώντας τη διαδρομή:

https://thessaloniki.gr/θέλω-από-τον-δήμο/θέλω-να-εξυπηρετηθώ/σπουδάζω/Προγράμματα Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού στα τηλέφωνα: 2313318666 Ζ. Τσοπανίδου & 2313318662 Μ. Γεωργιάδου (ώρες 10:00 -14:00).
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ» - Διακόπηκαν μεσούσης της σχολικής χρονιάς τα σχολικά γεύματα
«Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ» - Διακόπηκαν μεσούσης της σχολικής χρονιάς τα σχολικά γεύματα

Ανακοίνωση της παράταξης «Η ΠΟΛΗ ΑΛΛΙΩΣ» για τα σχολικά γεύματα

Δωρεάν  τεστ  COVID 19 στην Καλαμαριά
Δωρεάν τεστ COVID 19 στην Καλαμαριά

Μπροστά από τα ΚΑΠΗ του Φοίνικα

Tηλεφωνικές γραμμές ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για θύματα βίας
Tηλεφωνικές γραμμές ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για θύματα βίας

Από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ

© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας