Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
10.9
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
9-2-2021

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα κλειστά σχολεία την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα από την Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα κλειστά σχολεία την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη
fontsize

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενάντια στο κλείσιμο των σχολείων, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 12:00 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Για μια ακόμη φορά, το Υπουργείο Παιδείας δείχνει ότι δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα! Όχι μόνο, όλο αυτό το διάστημα, δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού στα σχολεία, μιας και ο τρόπος που άνοιξαν και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εδώ και μια εβδομάδα προδιέγραφε το εκ νέου κλείσιμό τους. Με την απόφαση που πήρε να κλείσει τα λύκεια στις λεγόμενες "κόκκινες" περιοχές έρχεται τώρα να μεγαλώσει τα εμπόδια στους μαθητές και ταυτόχρονα να πολλαπλασιάσει τις ανισότητες ανάμεσά τους.

Είναι πραγματικά εξοργιστικό να μην ακούει τις φωνές όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας που από την αρχή της σχολικής χρονιάς ζητούσαμε μέτρα για να εξασφαλιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία και να αφήνει έκθετα τα παιδιά μας.

Είναι ξεκάθαρο ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση θεωρεί την παιδεία κόστος, δε λογαριάζει το άγχος, την πίεση, την αγωνία, τον φόβο μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών. Κλείνει και ανοίγει τα Λύκεια ανακοινώνοντας απλά ημερομηνίες, μην υπολογίζοντας σε τι τεράστιο πισωγύρισμα οδηγεί τους μαθητές κυρίως της Γ΄ Λυκείου.

Να θυμίσουμε στο Υπουργείο (γιατί φαίνεται να μην έχει καμιά αίσθηση με την κατάσταση που βιώνουν τα παιδιά μας) ότι οι μαθητές της Γ Λυκείου που καλούνται φέτος να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις και μάλιστα με ένα νέο σύστημα που ακόμα δεν γνωρίζουν, είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους εδώ και τρεις μήνες μπροστά σε μια οθόνη για 13-15 ώρες την ημέρα, κάτω από τρομερή πίεση και άγχος. Δε βλέπουν φίλους και συμμαθητές, δεν έχουν τη δια ζώσης επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς τους, έχουν να αντιμετωπίσουν τεχνικά προβλήματα, ελλείψεις μέσων σύνδεσης κλπ

Είναι αυτοί οι μαθητές που έβλεπαν τις πόρτες των σχολείων να κλείνουν στις 11.30, στις 12.30 ή στη 1 το μεσημέρι, επειδή δεν υπάρχουν καθηγητές για να διδάξουν μαθήματα στα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Είναι αυτοί οι μαθητές που έβλεπαν την κυβέρνηση να επαναλαμβάνει ότι «δεν υπάρχουν λεφτά» για προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών, για νέες αίθουσες κ.λπ. Και την ίδια ώρα που το λένε αυτό, δίνουν εκατομμύρια για μάσκες αλεξίπτωτα (που ούτε τις είδαμε) και για ανύπαρκτα voucher! Ο ορισμός της υποκρισίας και της γελοιότητας.

Είναι αυτοί οι μαθητές που έβλεπαν, στη συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων, να υπάρχει μία καθαρίστρια, που μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις δουλεύει 3 ώρες επειδή έχει προσληφθεί με σύμβαση μερικής απασχόληση.

Είναι αυτοί οι μαθητές που έβλεπαν την κυβέρνηση και την πολιτική της να αναγκάζουν παιδιά 12, 13 έως και 17 χρόνων να διεκδικούν καθαριότητα και ασφάλεια.
Είναι αυτοί οι μαθητές που έβλεπαν παιδιά μέσα στις τάξεις να είναι σα σαρδέλες, ακόμα και τμήματα με 27 ή 29 άτομα. Με μάσκες, επί 45 ή 50 λεπτά, με μικρά διαλείμματα αναπνοής.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας

Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας
την Παρασκευή 12/2, στις 12:00 μμ.

Ζητούμε τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια και οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία τους. Είναι αναγκαίο για την ασφαλή λειτουργία ΌΛΩΝ των σχολείων, σε όλες τις βαθμίδες:

15 μαθητές ανά τμήμα. Να αξιοποιηθούν όπου υπάρχουν αίθουσες και δημοτικά κτήρια.

Covidtests ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα, σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό καθαριότητας, με ευθύνη του Δήμου και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ώστε να προλαμβάνεται η διασπορά.

Επαρκές προσωπικό καθαριότητας για την τήρηση των υγειονομικών πρωτόκολλων.
Παρουσία σχολιάτρου σε συγκροτήματα σχολείων, ανά περιοχές του Δήμου ώστε όταν προκύπτει ένα πρόβλημα υγείας να αποφαίνεται ο γιατρός και όχι ο εκπαιδευτικός ή ο γονιός. Επίσης, ψυχολογική στήριξη των παιδιών από ειδικούς ψυχολόγους σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που ζουν.

Μέριμνα από το Υπουργείο για αναπροσαρμογή της ύλης των μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και για τις απουσίες των μαθητών που λόγω τεχνικών ζητημάτων δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν το μάθημα.

Κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς. Φτάσαμε στα μέσα της σχολικής χρονιάς και υπάρχουν ακόμα ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα και όχι μόνο, δε διδάσκονται ή άρχισαν τώρα να διδάσκονται λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Καμιά αλλαγή, ειδικά φέτος, στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων. Οι συνθήκες εκπαίδευσης και μάθησης δεν επιτρέπουν την εφαρμογή της.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί η καμπάνια «ΧΟΠΑ Ήρωες 112»
Ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί η καμπάνια «ΧΟΠΑ Ήρωες 112»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, με στόχο την πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου των ηλικιωμένων

Δωρεάν rapid test σε πεζούς από το Δήμο Παύλου Μελά
Δωρεάν rapid test σε πεζούς από το Δήμο Παύλου Μελά

Στο παλιό δημαρχείο Πολίχνης και στην πλατεία Ελευθερίας

Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών: «Η αστυνομία στα Πανεπιστήμια θυμίζει άλλες εποχές»
Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών: «Η αστυνομία στα Πανεπιστήμια θυμίζει άλλες εποχές»

Ανοιχτή επιστολή προς τις Πρυτανικές αρχές και τη Σύγκλητο του ΑΠΘ

Δωρεάν  rapid tests στην Καλαμαριά
Δωρεάν rapid tests στην Καλαμαριά

Στον Φοίνικα μπροστά από τα ΚΑΠΗ

Δωρεάν rapid tests στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Δωρεάν rapid tests στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη και την Παρασκευή

Το Συμβούλιο Τεχνών Ελλάδας καταδικάζει  οποιαδήποτε μορφή βίας
Το Συμβούλιο Τεχνών Ελλάδας καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας

Ζητάει πλήρη διερεύνηση, ευαισθητοποίηση και διαφάνεια

Διανομή τροφίμων   ΤΕΒΑ/FEAD  στο Δήμο Καλαμαριάς
Διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ/FEAD στο Δήμο Καλαμαριάς

Στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς

Διαδικτυακό Εργαστήριο Ρομποτικής
Διαδικτυακό Εργαστήριο Ρομποτικής

Για παιδιά Ε και Στ Δημοτικού

To 13ο Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στο NOESIS
To 13ο Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στο NOESIS

Η πλατφόρμα υποβολής περιλήψεων εργασιών έχει ανοίξει από την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ