ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
9-2-2021

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα κλειστά σχολεία την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα από την Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα κλειστά σχολεία την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενάντια στο κλείσιμο των σχολείων, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου στις 12:00 στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Για μια ακόμη φορά, το Υπουργείο Παιδείας δείχνει ότι δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα! Όχι μόνο, όλο αυτό το διάστημα, δεν πήρε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού στα σχολεία, μιας και ο τρόπος που άνοιξαν και τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εδώ και μια εβδομάδα προδιέγραφε το εκ νέου κλείσιμό τους. Με την απόφαση που πήρε να κλείσει τα λύκεια στις λεγόμενες "κόκκινες" περιοχές έρχεται τώρα να μεγαλώσει τα εμπόδια στους μαθητές και ταυτόχρονα να πολλαπλασιάσει τις ανισότητες ανάμεσά τους.

Είναι πραγματικά εξοργιστικό να μην ακούει τις φωνές όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας που από την αρχή της σχολικής χρονιάς ζητούσαμε μέτρα για να εξασφαλιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία και να αφήνει έκθετα τα παιδιά μας.

Είναι ξεκάθαρο ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση θεωρεί την παιδεία κόστος, δε λογαριάζει το άγχος, την πίεση, την αγωνία, τον φόβο μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών. Κλείνει και ανοίγει τα Λύκεια ανακοινώνοντας απλά ημερομηνίες, μην υπολογίζοντας σε τι τεράστιο πισωγύρισμα οδηγεί τους μαθητές κυρίως της Γ΄ Λυκείου.

Να θυμίσουμε στο Υπουργείο (γιατί φαίνεται να μην έχει καμιά αίσθηση με την κατάσταση που βιώνουν τα παιδιά μας) ότι οι μαθητές της Γ Λυκείου που καλούνται φέτος να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις και μάλιστα με ένα νέο σύστημα που ακόμα δεν γνωρίζουν, είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους εδώ και τρεις μήνες μπροστά σε μια οθόνη για 13-15 ώρες την ημέρα, κάτω από τρομερή πίεση και άγχος. Δε βλέπουν φίλους και συμμαθητές, δεν έχουν τη δια ζώσης επικοινωνία με τους εκπαιδευτικούς τους, έχουν να αντιμετωπίσουν τεχνικά προβλήματα, ελλείψεις μέσων σύνδεσης κλπ

Είναι αυτοί οι μαθητές που έβλεπαν τις πόρτες των σχολείων να κλείνουν στις 11.30, στις 12.30 ή στη 1 το μεσημέρι, επειδή δεν υπάρχουν καθηγητές για να διδάξουν μαθήματα στα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Είναι αυτοί οι μαθητές που έβλεπαν την κυβέρνηση να επαναλαμβάνει ότι «δεν υπάρχουν λεφτά» για προσλήψεις εκπαιδευτικών και καθαριστριών, για νέες αίθουσες κ.λπ. Και την ίδια ώρα που το λένε αυτό, δίνουν εκατομμύρια για μάσκες αλεξίπτωτα (που ούτε τις είδαμε) και για ανύπαρκτα voucher! Ο ορισμός της υποκρισίας και της γελοιότητας.

Είναι αυτοί οι μαθητές που έβλεπαν, στη συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων, να υπάρχει μία καθαρίστρια, που μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις δουλεύει 3 ώρες επειδή έχει προσληφθεί με σύμβαση μερικής απασχόληση.

Είναι αυτοί οι μαθητές που έβλεπαν την κυβέρνηση και την πολιτική της να αναγκάζουν παιδιά 12, 13 έως και 17 χρόνων να διεκδικούν καθαριότητα και ασφάλεια.
Είναι αυτοί οι μαθητές που έβλεπαν παιδιά μέσα στις τάξεις να είναι σα σαρδέλες, ακόμα και τμήματα με 27 ή 29 άτομα. Με μάσκες, επί 45 ή 50 λεπτά, με μικρά διαλείμματα αναπνοής.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας

Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας
την Παρασκευή 12/2, στις 12:00 μμ.

Ζητούμε τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια και οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία τους. Είναι αναγκαίο για την ασφαλή λειτουργία ΌΛΩΝ των σχολείων, σε όλες τις βαθμίδες:

15 μαθητές ανά τμήμα. Να αξιοποιηθούν όπου υπάρχουν αίθουσες και δημοτικά κτήρια.

Covidtests ανά τακτά χρονικά διαστήματα, τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα, σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό καθαριότητας, με ευθύνη του Δήμου και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, ώστε να προλαμβάνεται η διασπορά.

Επαρκές προσωπικό καθαριότητας για την τήρηση των υγειονομικών πρωτόκολλων.
Παρουσία σχολιάτρου σε συγκροτήματα σχολείων, ανά περιοχές του Δήμου ώστε όταν προκύπτει ένα πρόβλημα υγείας να αποφαίνεται ο γιατρός και όχι ο εκπαιδευτικός ή ο γονιός. Επίσης, ψυχολογική στήριξη των παιδιών από ειδικούς ψυχολόγους σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που ζουν.

Μέριμνα από το Υπουργείο για αναπροσαρμογή της ύλης των μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και για τις απουσίες των μαθητών που λόγω τεχνικών ζητημάτων δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν το μάθημα.

Κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς. Φτάσαμε στα μέσα της σχολικής χρονιάς και υπάρχουν ακόμα ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Μαθήματα πανελλαδικώς εξεταζόμενα και όχι μόνο, δε διδάσκονται ή άρχισαν τώρα να διδάσκονται λόγω των ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Καμιά αλλαγή, ειδικά φέτος, στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων. Οι συνθήκες εκπαίδευσης και μάθησης δεν επιτρέπουν την εφαρμογή της.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

16 έως 19 Μαΐου 2024, με τιμώμενο το Εμιράτο της Σάρτζα (ΗΑΕ)

O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο
O Same84 δημιούργησε μια μοναδική τοιχογραφία στο Ιπποκράτειο

Για το πρόγραμμα «Χρώμα στα Νοσοκομεία» της UrbanAct

«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων

Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»
Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»

Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θέρμης




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge