Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
10.9
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
13-2-2021

Κανονικά την Κυριακή η εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Συγκινητική σήμερα η προσέλευση των εθελοντών στα Πεύκα

Κανονικά την Κυριακή η εθελοντική αιμοδοσία στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών
fontsize

Κανονικά θα διεξαχθεί αύριο Κυριακή η εθελοντική αιμοδοσία στο δήμο Νεάπολης-Συκεών, ενημερώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Με τη συγκινητική προσέλευση εθελοντών, και μάλιστα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, ξεκίνησε σήμερα από τα Πεύκα η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Πρόκειται για την πρώτη τακτική εθελοντική αιμοδοσία του έτους, η οποία συνέπεσε με το κύμα κακοκαιρίας, το οποίο ωστόσο δεν πτόησε τους εθελοντές. Από τους 70 που προγραμμάτισαν την προσέλευσή τους στο σταθμό αιμοδοσίας, που στήθηκε στο ΚΑΠΗ Πεύκων, προσήλθαν, κάτω από ασθενή χιονόπτωση, 66 άτομα διαφόρων ηλικιών, ενώ στην αντίστοιχη περσινή αιμοδοσία προ της πανδημίας (Φεβρουάριος 2020) αιμοδότησαν 58 άτομα.

Η εθελοντική αιμοδοσία συνεχίζεται αύριο, Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021, στις Συκιές, με 100 εθελοντές να έχουν προγραμματίσει τη συμμετοχή τους, καθώς η αιμοδοσία πραγματοποιείται ΜΟΝΟ ΜΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ στο πλαίσιο της λήψης και τήρησης όλων των μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19. Αυτή πρόκειται να πραγματοποιηθεί κανονικά παρά τις προβλέψεις για επιδείνωση των καιρικών φαινομένων.

Το θέμα εξετάστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι στο Κέντρο Επιχειρήσεων στα Πεύκα υπό τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, τους αντιδημάρχους Πολιτικής Προστασίας Τάσου Τσακιρίδη, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος Αντώνη σαουλίδη, Κοινωνικής Πολιτικής Παρής Γενίτσαρη και της προϊσταμένης των Κοινωνικών Υπηρεσιών Μάρως Βασσάρα, ενώ παρών ήταν και ο τοπικός σύμβουλος Πεύκων Βασίλης Πολυτσίνος. Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, αφού ενημερώθηκε αναλυτικά από το γραφείο της Πολιτικής Αεροπορίας και της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας των ΕΛΓΑ για τις αυριανές καιρικές συνθήκες, έδωσε εντολή να ληφθούν όλα τα μέτρα για την ασφαλή προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών και τη Μονάδα Αιμοληψίας του νοσοκομείου.

Έτσι, από πολύ νωρίς το πρωί αύριο, συνεργεία του δήμου θα επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στο χώρο της αιμοδοσίας στις Συκιές (δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών, Στρ. Στ. Σαράφη-Ι.Μιχαήλ 1), προκειμένου να διατηρηθούν ανοιχτοί και προσβάσιμοι τόσο οι δρόμοι που οδηγούν στο σημείο αιμοδοσίας όσο και στον αύλειο χώρο του δημαρχείου.

«Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, είδαμε σήμερα τους εθελοντές να μην πτοούνται και προσέρχονται με χαρά στην αιμοδοσία για να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους με αγάπη για τον συνάνθρωπό μας. Μας συγκίνησαν ιδιαίτερα, τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε θερμά. Αυτή τη χαρά δεν μπορούμε να τη στερήσουμε από τους συμπολίτες μας που έχουν προγραμματίσει για αύριο τη συμμετοχή τους στην προσφορά ζωής. Δεν μπορούμε επίσης να αγνοήσουμε τις τεράστιες ανάγκες των νοσοκομείων σε αίμα, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο. Έτσι, παραμένοντας σε 24ωρη επιφυλακή, θα κάνουμε το παν ώστε να διατηρηθεί ασφαλής η μετακίνηση και η προσέλευσή τους στο σταθμό αιμοδοσίας», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Ιδιαίτερη αναφορά ο δήμαρχος έκανε στα στελέχη αιμοληψίας του νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου», αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τα στελέχη του νοσοκομείου τα οποία, έξω από κάθε κακώς νοούμενη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, παρέμειναν στον χώρο της αιμοδοσίας αρκετή ώρα πέραν του προγραμματισμένου ωραρίου προκειμένου να εξυπηρετηθούν όλοι εθελοντές που προσήλθαν. Μακάρι όλα τα τμήματα όλων των νοσοκομείων να επιδείξουν τέτοια ευαισθησία για την εκπλήρωση του μεγάλου στόχου μας, που είναι η ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος των νοσοκομείων που τόση ανάγκη το έχουν».
Το πρόγραμμα

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται μόνο με ραντεβού και οι εθελοντές καλούνται να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή προκειμένου να οριστεί η ημέρα και η ώρα προσέλευσης για κάθε αιμοδότη και αιμοδότρια στα τηλέφωνα 2313.313117 και 2313. 313151.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η αιμοδοσία πραγματοποιείται σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου». Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 // 8 π.μ.-2 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

Δευτέρα 15 έως Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021 // 10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)

Πέμπτη 18 και Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 //10 π.μ.- 8 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη)

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14, Αγ. Παύλος)

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021 // 9 π.μ.- 2 μ.μ.
Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, Νεάπολη)

Αρωγοί και συνοδοιπόροι και στην εκστρατεία αυτή είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» και όλοι οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς του δήμου.
Αξιολογήστε το άρθρο
Σχετικά άρθρα:


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί η καμπάνια «ΧΟΠΑ Ήρωες 112»
Ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί η καμπάνια «ΧΟΠΑ Ήρωες 112»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, με στόχο την πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου των ηλικιωμένων

Δωρεάν rapid test σε πεζούς από το Δήμο Παύλου Μελά
Δωρεάν rapid test σε πεζούς από το Δήμο Παύλου Μελά

Στο παλιό δημαρχείο Πολίχνης και στην πλατεία Ελευθερίας

Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών: «Η αστυνομία στα Πανεπιστήμια θυμίζει άλλες εποχές»
Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών: «Η αστυνομία στα Πανεπιστήμια θυμίζει άλλες εποχές»

Ανοιχτή επιστολή προς τις Πρυτανικές αρχές και τη Σύγκλητο του ΑΠΘ

Δωρεάν  rapid tests στην Καλαμαριά
Δωρεάν rapid tests στην Καλαμαριά

Στον Φοίνικα μπροστά από τα ΚΑΠΗ

Δωρεάν rapid tests στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Δωρεάν rapid tests στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Την Πέμπτη και την Παρασκευή

Το Συμβούλιο Τεχνών Ελλάδας καταδικάζει  οποιαδήποτε μορφή βίας
Το Συμβούλιο Τεχνών Ελλάδας καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας

Ζητάει πλήρη διερεύνηση, ευαισθητοποίηση και διαφάνεια

Διανομή τροφίμων   ΤΕΒΑ/FEAD  στο Δήμο Καλαμαριάς
Διανομή τροφίμων ΤΕΒΑ/FEAD στο Δήμο Καλαμαριάς

Στο γήπεδο του Απόλλωνα Καλαμαριάς

Διαδικτυακό Εργαστήριο Ρομποτικής
Διαδικτυακό Εργαστήριο Ρομποτικής

Για παιδιά Ε και Στ Δημοτικού

To 13ο Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στο NOESIS
To 13ο Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στο NOESIS

Η πλατφόρμα υποβολής περιλήψεων εργασιών έχει ανοίξει από την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ