Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Φωτεινή

Η θερμοκρασία αυτή την ώρα στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
13.7
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23-2-2021

Δήμος Δέλτα: Πρόσκληση για την υποβολή αίτησης επιχορήγησης

Προς τους Πολιτιστικούς και Αθλητικούς Συλλόγους

Δήμος Δέλτα: Πρόσκληση για την υποβολή αίτησης επιχορήγησης
fontsize

Ο Δήμος Δέλτα καλεί τους Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους που έχουν την έδρα τους και δραστηριοποιούνται εντός του Δήμου να υποβάλουν αίτηση επιχορήγησης για το οικονομικό έτος 2021, έως και την Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021.

Για την ετήσια εφάπαξ επιχορήγηση των Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων θα πρέπει να υποβληθούν στο πρωτόκολλο του Δήμου τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
 • Αίτηση του Συλλόγου υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρο και το Γεν. Γραμματέα του.
 • Ειδικό έντυπο δήλωσης στοιχείων Συλλόγου

Μετά τη λήψη της σχετικής απόφασης από την Οικονομική Επιτροπή σχετικά με την επιχορήγηση των Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου απαιτείται η προσκόμιση των ακόλουθων δικαιολογητικών:

 • Αναλυτικός προϋπολογισμός των εκδηλώσεων για τις οποίες αιτείται η επιχορήγηση και θα καλύπτονται από την επιχορήγηση του Δήμου Δέλτα. Απαιτείται σχετική απόφαση έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Οι προϋπολογισμοί θα πρέπει να είναι ισοσκελισμένοι δηλαδή το ποσό των εσόδων να είναι ίσο με αυτό των εξόδων. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να φαίνεται ότι οποιοδήποτε πλεονάζον ποσό μεταφέρεται στο αποθεματικό του Συλλόγου.
 • Προϋπολογισμός της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας του συλλόγου για το τρέχον έτος.(2021) (άρθρο 7 παρ.2 του ΒΔ 17.5/15.6.1959, άρθρο 41 του Ν.4129/2013).
 • Απολογισμός του προηγούμενου έτους (2020) της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας του συλλόγου.
 • Ξεχωριστός απολογισμός της επιχορήγησης που έλαβε ο Σύλλογος από το Δήμο κατά το έτος 2020 και είναι μικρότερη του 100% των συνολικών χρηματικών ποσών που διαχειρίστηκε. (άρθρο 41 παρ.3 και 6 του Ν.4129/2013), ο οποίος θα συνοδεύεται από τα σχετικά παραστατικά δαπανών.
 • Το διαβιβαστικό με το αποδεικτικό ότι έχουν υποβληθεί και παραληφθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και την Υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου , φορείς από τους οποίους εποπτεύονται οι Σύλλογοι και τα Σωματεία (άρθρο 186 περ. ΙΙ υποπερ. Ζ’ αριθ. 14 του ν. 3852/20010 (ΦΕΚ Α’): Ο απολογισμός της συνολικής οικονομικής του δραστηριότητας κατά το προηγούμενο έτος, ο απολογισμός της επιχορήγησης που έλαβε το προηγούμενο έτος από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης (Δήμο, Περιφέρεια, Υπουργείο κ.α.) και ο Προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους.
 • Το καταστατικό με πρόσφατη βεβαίωση του Γραμματέα του Πρωτοδικείου ότι έχει εγγραφεί (καταχωρηθεί) στο βιβλίο Σωματείων και τυχόν μεταβολές αυτού.
 • Το έντυπο της αναφοράς δαπανών του 2020 από το Μητρώο Επιχορηγούμενων Φορέων, για όσους συλλόγους και σωματεία έλαβαν ετήσιο ποσό συνολικών επιχορηγήσεων κατά το προηγούμενο έτος από φορείς της Γενικής Κυβέρνησης (Δήμο, Περιφέρεια, Υπουργεία κ.α.) πάνω από τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ. Η παράλειψη της δημοσίευσης των στοιχείων δαπανών, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 10Β Ν. 3861/2010 και της Απόφασης Διοικ.Μετ.&Η.Δ. ΔΗΔ/Φ.40/1057/14.01.2015 συνεπάγεται τον αποκλεισμό των υπόχρεων φορέων από παντός είδους επιχορήγηση ή χρηματοδότηση από φορείς της Γενικής κυβέρνησης στο μέλλον.
 • Πρακτικό συγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα.
 • Πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου για την αποδοχή του ποσού της επιχορήγησης και την εξουσιοδότηση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου για την είσπραξη της επιχορήγησης.
 • Αριθμός λογαριασμού Τράπεζας στο όνομα του Συλλόγου.
 • Φορολογική Ενημερότητα.

Η αίτηση θα διατίθεται ηλεκτρονικά από εδώ καθώς και από το Γραφείο Αθλητισμού, Ελ. Βενιζέλου 6Α- 57400 Σίνδος | κ. Μελέκος Θεόδωρος , τηλ. Επικοινωνίας 2313305919, e-mail: t.melekos@dimosdelta.gr).

Λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα προστασίας που έχει λάβει ο Δήμος για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού COVID-19, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά, αποστέλλοντας τις σε μορφή pdf στο e-mail t.melekos@dimosdelta.gr .
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Δωρεάν rapid tests και σήμερα Παρασκευή στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης
Δωρεάν rapid tests και σήμερα Παρασκευή στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Τα rapid tests διενεργούνται από τις 10.00 το πρωί μέχρι και τις 3.00 μετά το μεσημέρι

«Ζητείται ακροβάτης για τσίρκο» διαδικτυακά
«Ζητείται ακροβάτης για τσίρκο» διαδικτυακά

Από το Θέατρο Σοφούλη σε συνεργασία με το Μονόκυκλο

«Ο Χρυσός των Μακεδόνων από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα»
«Ο Χρυσός των Μακεδόνων από την Αρχαιότητα μέχρι σήμερα»

Διαδικτυακή ομιλία του Αριστοτέλειου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

NOESIS Live Quiz 3
NOESIS Live Quiz 3

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί η καμπάνια «ΧΟΠΑ Ήρωες 112»
Ρεκόρ Γκίνες διεκδικεί η καμπάνια «ΧΟΠΑ Ήρωες 112»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, με στόχο την πρόληψη του εγκεφαλικού επεισοδίου των ηλικιωμένων

Δωρεάν rapid test σε πεζούς από το Δήμο Παύλου Μελά
Δωρεάν rapid test σε πεζούς από το Δήμο Παύλου Μελά

Στο παλιό δημαρχείο Πολίχνης και στην πλατεία Ελευθερίας

Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών: «Η αστυνομία στα Πανεπιστήμια θυμίζει άλλες εποχές»
Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών: «Η αστυνομία στα Πανεπιστήμια θυμίζει άλλες εποχές»

Ανοιχτή επιστολή προς τις Πρυτανικές αρχές και τη Σύγκλητο του ΑΠΘ

Δωρεάν rapid tests στην Καλαμαριά
Δωρεάν rapid tests στην Καλαμαριά

Στον Φοίνικα μπροστά από τα ΚΑΠΗ


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ