ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
26-2-2021

Επέτειος… α λα Ανοιχτά Χαρτιά

Έφτασε τα 50 φύλλα η μαθητική εφημερίδα του 1ου ΓΕΛ Αγίου Αθανασίου!

Επέτειος… α λα Ανοιχτά Χαρτιά

Τα «Ανοιχτά Χαρτιά», η μαθητική εφημερίδα 1ου ΓΕΛ Αγίου Αθανασίου, έχει επέτειο! Κλείνει 50 φύλλα και το γιορτάζει με ένα επετειακό φύλλο. Η συντακτική ομάδα αποτελείται από μαθητές της Β΄ Λυκείου, αλλά δικαίωμα δημοσίευσης έχουν όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου.

Με αφορμή τα 50 φύλλα λοιπόν της εφημερίδας, ο μαθητής του σχολείου και αρχισυντάκτης της εφημερίδας, Δημήτρης Γάκης, έγραψε το ακόλουθο... επετειακό κείμενο:

"Χρόνος και ιστορία, έννοιες αλληλένδετες μεταξύ τους. Λένε ότι οι οικογένειες γράφουν ιστορία και αυτό είναι απολύτως αληθές. Η ιστορική μας μνήμη έχει ταυτισθεί με οικογένειες και πάντοτε αξίζει να ανατρέχουμε σε αυτές και στο πώς εξελίχθηκαν.

Η δική μας ευρύτερη οικογένεια, η οικογένεια των «Ανοιχτών Χαρτιών» έχει καταγράψει μιαν αξιοθαύμαστη πορεία, αυτή θέλει να αναδείξει και το φύλλο αυτό! 97 μαθητές, 3 υπεύθυνοι καθηγητές έχουν δημιουργήσει αυτό που εγώ και όλοι μας θαυμάζουμε.

Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα για την κυκλοφορία ενός επετειακού φύλλου στο οποίο -όπως βλέπετε- γράφουν πολλοί από τους παλιούς συντάκτες. Ναι, το σκεφτήκαμε και το πράξαμε- εμφανής κάπου εδώ η θρέψη αυταπατών για το μεγαλείο μας με φράσεις κραυγαλέες! Αντιληφθήκαμε πόσο σημαντικό ήταν να δούμε το αποτύπωμα που ο χρόνος έχει αφήσει στον καθένα και κυρίως να επιστρέψει στις πάτριες στήλες.

Αφορμή γι’ αυτό στάθηκε η συμπλήρωση 50 φύλλων αυτόν τον μήνα. Φτιαγμένη με μεράκι, όρεξη για δουλειά και αισιοδοξία, μέσα σε εποχές δύσκολες, κοσμοϊστορικών γεγονότων αυτή η εφημερίδα έβλεπε το μέλλον με ένα άλλο πρίσμα. Αυτό του εφήβου συντάκτη που ελπίζει για το καλύτερο και ονειρεύεται την πραγμάτωση των δυνάμει πόθων του.

Εκ μέρους μου, σας εύχομαι καλή ανάγνωση και -γιατί όχι;- διασκέδαση!"


...ΙΣΤΟΡΙΑ...

Τα ΑΝΟΙΧΤΑ ΧΑΡΤΙΑ οργανώθηκαν από την αρχή κατά τα πρότυπα κανονικής εφημερίδας.

Τα έξοδα της έκδοσης καλύπτονται από τις πωλήσεις και από χορηγούς. Τον Μάιο του 2016 μέρος των εσόδων αξιοποιήθηκαν για ανάγκες του σχολείου. Κατά το σχολικό έτος 2016- 17 παραχωρήθηκε χώρος στο δεύτερο όροφο ως γραφείο της εφημερίδας, ο οποίος διαμορφώθηκε με έξοδα που κάλυψε η εφημερίδα και με τον προσωπικό κόπο της συντακτικής ομάδας. Επίσης, μέρος των εσόδων αξιοποιήθηκαν για άλλες ανάγκες του σχολείου.

Η εφημερίδα δημιουργήθηκε το σχολικό έτος 2015- 16 από ομάδα μαθητών της Β΄ Λυκείου: Γανιτίδου Ειρήνη (Αρχισυντάκτρια), Νικοπούλου Αναστασία, Τσούλου Ανδρονίκη, Χαλκίδου Ελένη (Υπεύθυνες ύλης), Αναγνωστίδου Ελισάβετ, Ατζαμιδάκης Γιάννης, Βεγιρτζής Γιάννης, Γάκη Τάνια, Γεωργιάδης Κων/νος, Γιοσμά Μαρία, Γκάρος Βασίλης, Ευσταθιάδης Βασίλης, Καραθάνου Νία, Κεσέογλου Ζωή, Μιχαηλίδης Ευθύμης, Νικολαΐδου Χρυσούλα, Σταυρίδου Γεωργία (Συντάκτες), Βαλαρούτσου Φανή και Δελλή Ειρήνη (Φωτορεπόρτερ).

Κυκλοφόρησε πρώτη φορά στις 16 Οκτωβρίου 2015 και εξέδωσε συνολικά οκτώ φύλλα στο ίδιο σχολικό έτος.

Τον Απρίλιο του 2016 συγκροτήθηκε η νέα ομάδα της εφημερίδας. Σε αυτήν συμμετείχαν οι: Δούφαλη Ναταλία (Διευθύντρια), Γρέντζαλη Αμαλία (Αρχισυντάκτρια), Ποντίκη Ελπίδα, Στεφανοπούλου Βασιλεία (Υπεύθυνες Ύλης), Σκερλέτη Δέσποινα, Φωτακίδης Βασίλης, Μαυροματίδου Αθανασία, Χαρίτσα Δήμητρα, Μπρισιμτζή Μαρία, Σωτηράκογλου Τάσος, Κάκαρη-Ντάτσου Βασιλική, Χριστάνη Ασημίνα, Τοψαχαλίδης Κώστας, Σκουλαριώτη Θεώνη (Συντάκτες), Γάσπαρη Κατερίνα (Φωτορεπόρτερ).

Το πρώτο φύλλο της σχολικής χρονιάς 2016-2017 κυκλοφόρησε στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 και συνολικά εκδόθηκαν εννέα φύλλα στο ίδιο σχολικό έτος.

Τον Απρίλιο του 2017 συγκροτήθηκε η τρίτη ομάδα της εφημερίδας. Σε αυτή συμμετείχαν οι: Κικιρίκη Παναγιώτα Διευθύντρια), Βασιλάκουγλου Παναγιώτα (Αρχισυντάκτρια), Αναγνωστοπούλου Χρυσούλα, Λιόλιος Ηλίας (Υπεύθυνοι Ύλης), Κεφαλίδου Σεβαστή, Μπιτσάκη Φανή, Βαρδουκέλης Γιώργος, Πατρίδης Αποστόλης, Βασιλειάδη Ελένη, Βούλτσου Φανή, Κουκούδη Βάγια, Κοντοπούλου Δέσποινα, Μπιτζικοπούλου Μάνια, Σοφοτάσιου Μαρία, Τσαμασλίδης Γιώργος (Συντάκτες), Ψιλιτέλη Βασιλεία (Φωτορεπόρτερ).

Το πρώτο φύλλο της σχολικής χρονιάς 2017-2018 κυκλοφόρησε στις 15 Σεπτεμβρίου 2017.

Τον Απρίλιο του 2018 συγκροτήθηκε η τέταρτη ομάδα της εφημερίδας. Σε αυτήν συμμετέχουν οι: Κοντογιάννη Ξανθίππη (Διευθύντρια), Ευθυμιάδου Πηνελόπη (Αρχισυντάκτρια), Ελευθέρογλου Αργυρώ, Ρουμελιώτη Μαρκέλλα (Υπεύθυνες ύλης), Χριστάνη Κωνσταντίνα, Παναγιωτίδου Γιασεμή, Αναγνωστίδου Μαρία, Πολίτη Αγγελική, Τσιχλακίδης Γιάννης, Χατζηλίας Παναγιώτης, Σταυρίδου Μάγδα, Χατζάκου Θεοδώρα, Ξύντα Ελένη, Παρτάλη Σταυρούλα (Συντάκτες), Παναγιωτίδου Ευδοκία (Φωτορεπόρτερ).

Το πρώτο φύλλο της Σχολικής Χρονιάς 2018-2019 κυκλοφόρησε στις 21 Σεπτεμβρίου 2018.

Τον Απρίλιο του 2019 συγκροτήθηκε η πέμπτη ομάδα της εφημερίδας. Σε αυτήν συμμετέχουν οι: Δραγάνογλου Αλεξάνδρα (Διευθύντρια), Αναγνωστοπούλου Νόννη (Αρχισυντάκτρια), Χαλκίδου Δανάη, Καζανά Δήμητρα (Υπεύθυνες ύλης), Αδάμογλου Ελένη, Πούλιου Μαρία, Τερζής Γιώργος, Σοφοτάσιος Απόστολος, Πάγγου Ειρήνη, Μπιτζικόπουλος Χρήστος, Κωνσταντίνος Πηγούνης, Βαδαρλή Αθανασία, Παναγιωτίδης Ισίδωρος, Ελέζι Άντζελα, Κωνσταντινίδου Σοφία, Ταχτατζόγλου Μαρία (Συντάκτες), Παπάζογλου Βάσια (Φωτορεπόρτερ).

Το πρώτο φύλλο της Σχολικής Χρονιάς 2019-2020 κυκλοφόρησε στις 20 Σεπτεμβρίου 2020.

Υπεύθυνη Καθηγήτρια από την πρώτη χρονιά έως και σήμερα είναι η Ζαρίμπα Περιστέρα, Φιλόλογος (2015 έως σήμερα). Αβραμίδου Ελευθερία, Βιολόγος (2017-2019). Φιλίππου Στέφανος, Πληροφορικής (2019 έως και σήμερα).
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων

Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»
Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»

Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θέρμης

Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge