ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
1-10-2021

«Η Γιορτή του Βαρδάρη»

Ανοιχτή γιορτή γειτονιάς από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ

«Η Γιορτή του Βαρδάρη»

Η πρώτη ανοιχτή γιορτή γειτονιάς, με τίτλο «Η Γιορτή του Βαρδάρη», διοργανώνεται από την «Ομάδα Γειτονιάς του Βαρδάρη» του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας του ΑΠΘ.

Η γιορτή πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ Γραφείο Θεσσαλονίκης - Ελλάδα, τη συνεργασία με τη Β’ Δημοτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, τη συμμετοχή φορέων και της τοπικής κοινωνίας των πολιτών. Η γιορτή θα λάβει χώρα την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021, από τις 11:00 έως τις 23:00, στο Πάρκο των Εθνών, στη συμβολή των οδών Λαγκαδά και Αγίου Δημητρίου.

Η «Γιορτή του Βαρδάρη» ξεκινά από την επιθυμία των μελών της Ομάδας να αναδείξουν την ομορφιά, αλλά και τις ανάγκες της περιοχής. Βασικοί στόχοι της ολοήμερης αυτής εκδήλωσης είναι η «συνάντηση» και η γνωριμία των μελών της ομάδας με τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους φορείς, τις δομές και τις συλλογικότητες της γειτονιάς, αλλά και με άλλες ομάδες της πόλης που δραστηριοποιούνται σε επίπεδο γειτονιάς. Σημείο συνάντησης αποτελεί ένας ανοιχτός δημόσιος χώρος, ένα πάρκο της περιοχής, το Πάρκο των Εθνών.

Η πληθώρα των δράσεων που περιέχονται στην εκδήλωση στοχεύει στην ανακάλυψη της ιστορίας και των «κρυφών θησαυρών» της περιοχής, εστιάζει στο παρόν και στρέφει το βλέμμα στο μέλλον της. Μέσα από διαδραστικά εργαστήρια και δραστηριότητες που αφορούν τον δημόσιο χώρο, το κτιριακό απόθεμα και την εργασία στον Βαρδάρη, καθώς και την καλλιτεχνική έκφραση, τις παιδικές δράσεις, τη συλλογική κουζίνα, το πικ-νικ, οι διοργανωτές επιθυμούν να προσφέρουν μια όμορφη, δημιουργική και ουσιαστική Κυριακή στον Βαρδάρη.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την αποφυγή της διασποράς της Covid-19.

Λίγα λόγια για τους διοργανωτές της εκδήλωσης

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης λειτουργεί με τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ και στεγάζεται στην περιοχή του Βαρδάρη. Βασικός άξονας λειτουργίας του Προγράμματος είναι η στήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από νόμιμες και παράνομες ουσίες και τυχερά παιχνίδια, καθώς επίσης και του οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντός τους. Το Πρόγραμμα είναι ανοιχτό και όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν. Κύριος στόχος του Προγράμματος είναι η υποστήριξη ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης με βάση τις αρχές της αυτοβοήθειας/αλληλοβοήθειας. Η πρόταση του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας για απεξάρτηση και κοινωνική ένταξη δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον σχεδιασμό και την ανάπτυξη συλλογικών δράσεων που σχετίζονται με την ιστορία, τον πολιτισμό και τα τοπικά χαρακτηριστικά των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται.

Η «Ομάδα Γειτονιάς του Βαρδάρη» είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας και αποτελείται από μέλη του Προγράμματος, προσωπικό, εθελοντές και εταίρους στο κοινωνικό πεδίο με σκοπό την από κοινού δράση για την ανάδειξη της ιστορικής μνήμης της περιοχής του Βαρδάρη. Κεντρικός στόχος της Ομάδας είναι η επανασύνδεση των μελών της με τον κοινωνικό τους χώρο, η υλοποίηση παρεμβάσεων μικρής κλίμακας για τη βελτίωση της εικόνας του Βαρδάρη, η συνεργασία με άλλους φορείς και συλλογικότητες της πόλης, καθώς και ο προβληματισμός σχετικά με το μέλλον της περιοχής του Βαρδάρη.

Μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της γιορτής στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.auth.gr/news/omada-geitonias-toy-vardari-programm/

Πάρκο των Εθνών

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»
«Όχι στις κεραίες δίπλα στα σχολεία μας!»

Ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς

10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ
10η Εθελοντική Αιμοδοσία από τη Χ.Α.Ν.Θ. και το ΤΙΤΑΝ

Σε συνδιοργάνωση 18 κοινωνικών φορέων

Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Ελέγχθηκαν 171 ανήλικοι σε περιοχές του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Δεν θα γίνει καρναβαλική παρέλαση αύριο Κυριακή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»
Έρχεται το 1ο REarthThinking Kids Edition! «Little Eco Minds»

Υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θέρμης

Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge