Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11-10-2021

Η Μεγάλη Μπουγάδα

Εικαστική δράση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Η Μεγάλη Μπουγάδα
fontsize
KIDS

Η Μεγάλη Μπουγάδα που είναι ανοιχτή για όλες και όλους διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου, 11:00-18:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας απλώνει μπουγάδα την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021.

Τι είναι η μεγάλη μπουγάδα;

Η Μεγάλη μπουγάδα (La Grande Lessive) είναι μια παγκόσμια εικαστική δράση συμμετοχικής τέχνης, ανοιχτή σε όλες τις ηλικίες. Η ιδέα ξεκίνησε το 2006 από την γαλλίδα καλλιτέχνιδα αλλά και δασκάλα εικαστικών, JOЁLLE GONTHIERS, και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, δύο φορές τον χρόνο και ανήκει..

Κάθε Μεγάλη Μπουγάδα συγκεντρώνει περίπου 500.000 συμμετέχοντες σε χιλιάδες μέρη που βρίσκονται σε 118 χώρες και 5 ηπείρους. χωρίς περιορισμό ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου ή επαγγέλματος.

Συγκεκριμένα, εκείνη την ημέρα οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, με µόνα «όπλα» το σχοινί και τα μανταλάκια, δημιουργούν το δικό τους έργο σε διαστάσεις Α4 και το κρεµάνε για να το δείξουν στους άλλους µόνο για µία ηµέρα.

Δεν χρειάζεται να είσαι καλλιτέχνης!

Το Γαλλικό Σχολείο και το Γαλλικό Ινστιτούτο θα απλώσει τη μπουγάδα, εσύ απλά έρχεσαι να κρεμάσεις το έργο σου και να συμμετετάσχεις σ’αυτή την ομάδα! Αυτή η µέρα είναι ένας διαδραστικός διάλογος μεταξύ πολλών γενεών, διαφόρων ανθρώπων, αναπτύσσει τους κοινωνικούς δεσμούς και φιλοδοξεί να αναδείξει τη μοναδικότητα και την ιδιαιτερότητα με στόχο την τέχνη στην καθημερινότητα! Η τέχνη αφορά την ύπαρξή μας και η ύπαρξή μας εμπνέει την τέχνη!

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από εικαστική άποψη, πρόκειται για µία εικόνα εφήµερης τέχνης φιλοδοξώντας ταυτόχρονα να ενώσει όσους συμμετέχουν µε έργα τους σε µια παγκόσμια οικογένεια, έστω κι αν οι συμμετέχοντες δεν είναι καλλιτέχνες ή δεν γνωρίζονταν µέχρι χτες.
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

ΚΙ ΑΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΠΟΥΛΙΑ;

Ένα επίκαιρο ερώτημα για τα πουλιά που πετούν καλά μόνο στον άνεμο.

Όσα προσγειώνονται εδώ σήμερα θα πάνε αλλού αύριο και εμείς ονειρευόμαστε να γίνουμε σαν αυτά για να ξεφύγουμε από τη βαρύτητα και τον εγκλεισμό. Ας πετάξουμε όλοι μαζί κόντρα στον άνεμο με αισιοδοξία, ποιητικότητα και αλληλεγγύη.

Ανυπομονούμε να ζήσουμε αυτήν την περιπέτεια μαζί σας την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου από τις 11:00 έως τις 18:00 !

Πρακτικές πληροφορίες:

  • Είναι μία δράση ανοιχτή σε όλες και όλους: μαθητές-μαθήτριες, φοιτητές-τριες, γονείς, ελεύθεροι επαγγελματίες, καλλιτέχνες,...
  • Δεν υπάρχει αίτηση συμμετοχής
  • Η παραγωγή σας μπορεί να είναι ανώνυμη
  • Το Γαλλικό Σχολείο και το Γαλλικό Ινστιτούτο θα ετοιμάσει τη μπουγάδα (σχοινιά) στον εξωτερικό διαμορφωμένο χώρο του-Λεωφ. Στρατού 2Α
  • Έρχεστε με το έργο τέχνης που θα πρέπει να απλώσετε με το δικό σας μανταλάκι!

Τι είναι το έργο τέχνης που θα κρεμάσουμε: │

- Ποίημα

- Κείμενο

- Σχέδιο

- Φωτογραφία

- Ζωγραφιά

- Κολάζ

*Διαστάσεις: Φύλλο μεγέθους Α4

Πληροφορίες: 2310 821 231 -115, 117, education@ift.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Κοιτάζοντας με τα μάτια της ψυχής»
«Κοιτάζοντας με τα μάτια της ψυχής»

Έκθεση Εικαστικών των ΚΔΑΠ ΜΕΑ Νεάπολης-Συκεών

Amber Alert: Εξαφάνιση παιδιού
Amber Alert: Εξαφάνιση παιδιού

Από τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης

ΛΕΠ: Οδηγός διαχείρισης των κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού
ΛΕΠ: Οδηγός διαχείρισης των κοινωνικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού

Διαδικτυακές διαλέξεις στο πλαίσιο του Λαϊκού Επιμορφωτικού Πανεπιστήμιου δήμου Νεάπολης-Συκεών

Δίκτυο Εθελοντών και Εθελοντριών στον δήμο Νεάπολης-Συκεών
Δίκτυο Εθελοντών και Εθελοντριών στον δήμο Νεάπολης-Συκεών

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων εγγραφής


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ
© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας