Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16-5-2022

«Ποιος ανακάλυψε την Αμερική»

Θεατρική παράσταση των σπουδαστών του Πειραματικού Δ.Ι.Ε.Κ. Θέρμης

«Ποιος ανακάλυψε την Αμερική»
fontsize

Την θεατρική παράσταση «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική» της Χρύσας Σπηλιώτη, θα παρουσιάσουν οι σπουδαστές του Πειραματικού Δ.Ι.Ε.Κ. Θέρμης, το Σάββατο 21 Μαΐου 2022 στο Αμφιθέατρο του Ολυμπιακού Μουσείου.

Ειδικότητα: ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ Δ΄ Εξάμηνο

Σκηνοθεσία: Ελευθερία Τέτουλα, Μάρω Αργυρίου

Συμμετέχουν οι σπουδαστές/τριες: Αβραμίδου Μάρθα, Αθανασίου Γιώργος, Αμπελίδη Ελευθερία, Βαλασίδου Κωνσταντίνα, Δεμιρτζόγλου Ανατολή, Κουμούρη Χριστίνα, Μάρδαλη Μιχαέλα, Μαστροπάντσου Γαβριέλα, Μητρούλης Ηλίας, Νάνου Χαρίκλεια, Ντόκο Βαγγέλης, Παντζούρη Αγγελική, Παρχαρίδου Κυριακή, Τάχου Αρετή, Τσέκου Βασιλική, Τσουνίδου Ελένη, Χατζηιωάννου Σταυρούλα, Ψύλλας Γιώργος

Σκηνοθετικό σημείωμα Ελευθερίας Τέτουλα

Πολλοί λένε ότι η υποκριτική είναι πάνω απ’ όλα ταλέντο και εν μέρει έχουν δίκιο. Όμως μετά από είκοσι χρόνια στο θέατρο πιστεύω πως πιο σημαντικά είναι η γνώση, η μέθοδος, η σκληρή δουλειά, η πίστη ότι θα τα καταφέρεις, και πάνω απ’ όλα η θέληση να προσφέρεις με την τέχνη σου στους Άλλους, στην κοινωνία, στον Άνθρωπο. Για μένα αυτός είναι ο ρόλος των δασκάλων και των σκηνοθετών. Να εμπνεύσουν στους σπουδαστές τους και στους ηθοποιούς τους αυτή τη φιλοσοφία, αυτό το όραμα. Με αυτή τη λογική ήρθα να διδάξω θέατρο στο Δ.Ι.Ε.Κ. Θέρμης και αν έστω και λίγο τα κατάφερα αυτό θα με κάνει ευτυχισμένη! Συνταξιδιώτες μου σε αυτό το όμορφο ταξίδι, σας ευχαριστώ!

Σημείωμα διευθυντή Πειραματικού Δ.Ι.Ε.Κ. Θέρμης κ. Αντωνίου Καταβέλου

Η κατάρτιση που προσφέρει το Πειραματικό Δ.Ι.Ε.Κ. Θέρμης, φιλοδοξεί να αποτελέσει βασικό μοχλό της δημιουργικής συμμετοχής των σπουδαστών/τριών πολλών ειδικοτήτων, στο διαρκώς μεταβαλλόμενο επαγγελματικό πεδίο. Σήμερα ειδικά ο λόγος της, είναι σημαντικός για την εμπλουτιστική συμβίωση των ανθρώπων. Ο εκπαιδευτικός-καλλιτέχνης παράλληλα, είναι αυτός που θα διευρύνει την ανθρώπινη συνείδηση και θα ευαισθητοποιήσει τους σπουδαστές του στις ποιότητες του περιβάλλοντος, αναδεικνύοντας τα διαφορετικά συστήματα αξιών και επικοινωνίας των ανθρώπων. Οι σπουδαστές μας με την σειρά τους, μέσα από το θέατρο και όλες τις τέχνες, θα προσεγγίσουν βιωματικά το κοινωνικό περιβάλλον, χωρίς ωστόσο να αποκοπούν από το ηθικό πεδίο. Έτσι θα εμβαθύνουν στην ζωή τους με αισθητική απόλαυση και διαλογική ανταλλαγή ιδεών και εμπειριών. Μη σταματώντας να καλλιεργούμαστε, να καταρτιζόμαστε και να σκεφτόμαστε συνεκτικά, ας στοιχηματίσουμε υπέρ του ανθρώπινου στοχασμού, ως το μέσον μέσα από το οποίο, θα ανασύρουν οι άνθρωποι, λύσεις για τα καθημερινά προβλήματα τους.

Η παράσταση διενεργείται με τη συνεργασία του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας και τη στήριξη του Ολυμπιακού Μουσείου.

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
«Κατασκηνώσεις ΑμεΑ 2022»
«Κατασκηνώσεις ΑμεΑ 2022»

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα για άτομα με αναπηρίες

H AEGEAN σταθερός υποστηρικτής της Χ.Α.Ν.Θ.
H AEGEAN σταθερός υποστηρικτής της Χ.Α.Ν.Θ.

Η συνεργασία της AEGΕΑΝ με τη Χ.Α.Ν.Θ. ξεκίνησε το 2019

Διήμερο γιορτής στον Άγιο Παύλο στις 28 και 29 Ιουνίου
Διήμερο γιορτής στον Άγιο Παύλο στις 28 και 29 Ιουνίου

Μετά από δύο χρόνια τα Αγιοπαυλίτικα επανέρχονται

Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας δήμου Νεάπολης-Συκεών
Εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας δήμου Νεάπολης-Συκεών

Αυξημένη η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του δήμου

Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία
Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία

Παρουσίαση ντοκιμαντέρ και ανοιχτή συζήτηση

ΕΟΕ και ΧΑΝΘ γιόρτασαν την Ολυμπιακή Ημέρα στη Θεσσαλονίκη
ΕΟΕ και ΧΑΝΘ γιόρτασαν την Ολυμπιακή Ημέρα στη Θεσσαλονίκη

Μία σπουδαία εκδήλωση στο Αθλητικό Κέντρο της Χ.Α.Ν.Θ.


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας