ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15-3-2023

Πανελλήνιος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής στη Θεσσαλονίκη

Ο μεγάλος τελικός

Πανελλήνιος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής στη Θεσσαλονίκη
Φωτογραφία αρχείου

Το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη ο πανελλήνιος τελικός του διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής έρευνας και καινοτομίας, FIRST LEGO League, που αφορά μαθητές και μαθήτριες ηλικίας 9-16 ετών.

Μια συνδιοργάνωση του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Eduact με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η ΔΕΘ - HELEXPO αποτελεί χορηγό φιλοξενίας και η διοργάνωση θα λάβει χώρα στο Περίπτερο 6.

Οι 58 κορυφαίες ομάδες που προκρίθηκαν με επιτυχία στον πανελλήνιο τελικό διαγωνισμό από τους προκριματικούς σε Βόλο, Ρόδο, Κρήτη, Σπάρτη, Αθήνα, Ξάνθη, Γιάννενα και Θεσσαλονίκη διαγωνίζονται λίγο πριν εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στις παγκόσμιες διοργανώσεις. Ανάμεσα σε αυτές είναι το World Festival 2023, FIRST LEGO League Challenge στο Houston, USA, το FIRST LEGO League Western Edge Open στο Long Beach California, USA, το FIRST LEGO League Morocco Open Invitational 2023 στο Marrakech, Morocco, το FIRST LEGO League WPI Open Invitational στη Massachusetts, USA και στο FIRST LEGO League Asia Pacific Open Championship στο Macquarie University, Sydney NSW Australia.

Επιπλέον στον τελικό, θα βρίσκεται και η ελληνική Εθνική Ομάδα Ρομποτικής που πέρσι κατάφερε να κερδίσει τρία μετάλλια στην Ολυμπιάδα του FIRST Global.

Στόχος της φετινής σεζόν Superpowered είναι οι ομάδες του FIRST LEGO League να ερευνήσουν από πού προέρχεται η ενέργεια και πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται. Επιστρατεύοντας τη Superpowered δημιουργικότητά τους θα χτίσουν ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον. Πρόκειται για μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως. Ο διαγωνισμός διεξάγεται με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2) και υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στον πανελλήνιο τελικό διαγωνισμό θα συμμετάσχουν σύνολο 1.000 παιδιά, προπονητές και εθελοντές και η εκδήλωση είναι ανοιχτή προς το κοινό.

Η τελετή λήξης και η ανακοίνωση των προκρίσεων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 13:00 για όλες τις ομάδες εντός ενός διασκεδαστικού και εορταστικού κλίματος.

Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΕΡΟΚΟΣΜΟΣ…Ένα Φωτεινό Ταξίδι
ΑΣΤΕΡΟΚΟΣΜΟΣ…Ένα Φωτεινό Ταξίδι

Από τις 9 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 7 Ιανουαρίου 2024

Διεθνής εκστρατεία ORANGE DAYS για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών
Διεθνής εκστρατεία ORANGE DAYS για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

Πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας

Η Metron σχεδιάζει για έναν κόσμο με ίσες ευκαιρίες πρόσβασης για όλους
Η Metron σχεδιάζει για έναν κόσμο με ίσες ευκαιρίες πρόσβασης για όλους

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό
Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό

Οι εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης από την ΕΔΥΕΘ
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge