ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
25-3-2023

H Γιορτή Παιδείας και Πολιτισμού 2023 στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών

Από την Πέμπτη 23 Μαρτίου έως τις 20 Ιουνίου

H Γιορτή Παιδείας και Πολιτισμού 2023 στο Δήμο Νεάπολης - Συκεών

Σε δημιουργικό πεδίο έκφρασης μετατρέπεται από αύριο ο δήμος Νεάπολης-Συκεών με την έναρξη του θεσμού «Γιορτή Παιδείας και Πολιτισμού 2023» που πραγματοποιεί σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ). Στην καθιερωμένη διοργάνωση που θα διαρκέσει τρεις μήνες μαθητές και μαθήτριες του δήμου με την αμέριστη συνδρομή των εκπαιδευτικών τους παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους.

«Στα βήματα της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη καλλιεργούμε σταθερά στα νέα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία του δήμου μας την πολύτιμη σχέση με τον Πολιτισμό», τονίζει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης με αφορμή την έναρξη της διοργάνωσης. «Εμείς επιμένουμε να φέρνουμε τα παιδιά στον Πολιτισμό, να πηγαίνουμε τον Πολιτισμό στα σχολεία» όπως εκείνη προέτρεπε. «Ευχαριστούμε όλες και όλους τους εκπαιδευτικούς που εμφύσησαν στα παιδιά το μικρόβιο της δημιουργίας και ήταν συνοδοιπόροι τους, ώστε αυτά να ανακαλύψουν τα καλλιτεχνικά τους πατήματα και να διαμορφώσουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες», προσθέτει.

«Με χαρά θα βρεθούμε και πάλι στις αίθουσες για να θαυμάσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας στον σπουδαίο αυτό θεσμό του δήμου. Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά που θα μας κάνουν και φέτος κοινωνούς των σκέψεών τους, θα μας αποκαλύψουν τα ταλέντα τους και είμαστε σίγουροι ότι θα μας συγκινήσουν», τονίζει από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Βουλγαρίδης.

Ο πρόεδρος της συνδιοργανώτριας ΚΕΥΝΣ Δημήτρης Απατσίδης με αφορμή την έναρξη της διοργάνωσης υπογραμμίζει τη σημασία των καλλιτεχνικών δρώμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία, την συνδρομή της διοργάνωσης ώστε «τα παιδιά να τραφούν πνευματικά και να δημιουργήσουν, ανακαλύπτοντας νέες πτυχές και δυνατότητες του εαυτού τους».

Όπως κάθε χρόνο τον πολιτιστικό αυτό θεσμό διανθίζουν με τη συμμετοχή τους θεατρικές και καλλιτεχνικές ομάδες και σύλλογοι, στηρίζοντας σταθερά την προσπάθεια του δήμου για διαρκή πνευματική καλλιέργεια. Έφτασε λοιπόν η ώρα που τα παιδιά, μετά από μήνες προετοιμασίας θα παρουσιάσουν στο κοινό τα αποτελέσματα των κόπων τους.

Οι συνδιοργανωτές της γιορτής προσκαλούν όλους τους πολίτες στον σπουδαίο αυτό θεσμό του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

κατεβάστε το πρόγραμμα


Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ανοίγει πάλι η πλατφόρμα για αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ
Ανοίγει πάλι η πλατφόρμα για αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ

Από την Παρασκευή 9 Ιουνίου μέχρι και την Κυριακή 11 Ιουνίου

Εξετάσεις για άδεια ραδιοτεχνίτη
Εξετάσεις για άδεια ραδιοτεχνίτη

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

2ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας Thess Clean -Thess Green
2ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας Thess Clean -Thess Green

Στους χώρους της ΔΕΘ - HELEXPO από τις 7 έως τις 10 Ιουνίου

Ποδηλατοβόλτα στην Ευκαρπία
Ποδηλατοβόλτα στην Ευκαρπία

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ποδηλάτου

Άγχος εξετάσεων: Σύμμαχος ή εχθρός;
Άγχος εξετάσεων: Σύμμαχος ή εχθρός;

Της Χρυσάνθης Κολύβα, Ψυχολόγου, επιστημονικού στελέχους του Κέντρου Πρόληψης «Πυξίδα»
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge