ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20-9-2023

Εγκαινιάστηκε το κοινωνικό κομμωτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης

Κ. Ζέρβας: «Κυψέλη φροντίδας κι αξιοπρέπειας»

Εγκαινιάστηκε το κοινωνικό κομμωτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης

«Κυψέλη φροντίδας κι αξιοπρέπειας», κατά την επισήμανση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, αποτελεί το κοινωνικό κομμωτήριο που αρχίζει τη λειτουργία του στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

«Είμαστε εδώ, για να καλύψουμε κάθε μικρή ή μεγαλύτερη ανάγκη και να έχουμε ένα ευρύ δίχτυ αλληλεγγύης στην πόλη, που δεν πρέπει να εξαιρεί, δεν πρέπει να αφήνει κανέναν αβοήθητο», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, εγκαινιάζοντας σήμερα (20/09) το κοινωνικό κομμωτήριο, το οποίο στεγάζεται στην οδό Ειρήνης 2-4.

«Στην οδό Ειρήνης, στο μαλακό υπογάστριο του Δήμου μας, δημιουργείται άλλη μια κυψέλη κοινωνικής αλληλεγγύης δίπλα στο κοινωνικό πλυντήριο και στο γραφείο κοινότητας, κοντά στο κοινωνικό οδοντιατρείο και πολύ κοντά στο υπνωτήριο και στο κέντρο ημέρας αστέγων», σημείωσε ο κ. Ζέρβας.

«Καταφέραμε να δημιουργήσουμε και μπορούμε πλέον να παρέχουμε μια τόσο σημαντική δομή, όπως το κοινωνικό κομμωτήριο. Πρέπει να τονίσουμε παράλληλα πόσο σημαντικός είναι για όλες αυτές τις δομές ο εθελοντισμός. Η αξία της κοινωνικής προσφοράς είναι τεράστια. Δείχνουμε όλοι συνολικά ένα ανθρώπινο πρόσωπο για τους συμπολίτες μας», είπε από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κοσμοπούλου. «Από την επόμενη βδομάδα θα είμαστε έτοιμοι να λειτουργούμε. Θα εκδοθεί ανακοίνωση, με την οποία θα καλούμε τους συμπολίτες μας να κάνουν αίτηση, ώστε να γίνει μια επιλογή βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων», εξήγησε η κυρία Κοσμοπούλου.
«Η FARCOM Professional στήριξε από την πρώτη στιγμή την πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία του κοινωνικού κομμωτηρίου. Ήταν δίπλα και βοήθησε αυτό να γίνει πραγματικότητα. Κατασκεύασε τον χώρο και τον εξόπλισε με όλα τα απαραίτητα, ώστε να είναι λειτουργικός και να εξυπηρετεί τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Το κοινωνικό κομμωτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι αφιερωμένο στη μνήμη του ιδρυτή της FARCOM Professional, του αείμνηστου Γιώργου Σαρασίδη, του οποίου η προσφορά τόσο στην κομμωτική κοινότητα όσο και στο κοινωνικό σύνολο υπήρξε πολύ σημαντική», δήλωσε ο διευθυντής πωλήσεων της FARCOM Professional Βασίλης Ηλιάδης.

Με τη δύναμη του εθελοντισμού

Η λειτουργία του κοινωνικού κομμωτηρίου στηρίζεται εν πολλοίς στη δύναμη του εθελοντισμού, αφού οι κομμωτές που υποστηρίζουν την προσπάθεια θα προσφέρουν εθελοντικά φροντίδα και περιποίηση σε ευάλωτους πολίτες.

«Το σωματείο μας θα είναι πάντα δίπλα στον δήμο και στο κοινωνικό κομμωτήριο, για να μπορούν και οι ευάλωτοι συμπολίτες μας να είναι περιποιημένοι -όλοι οι άνθρωποι έχουν αυτό το δικαίωμα», δήλωσε η Πρόεδρος της καλλιτεχνικής ομάδας του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών Θεσσαλονίκης και Περιχώρων Γιώτα Διαμαντοπούλου.

«Είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε και να βοηθήσουμε σε αυτόν τον αγώνα. Άλλωστε ο εθελοντισμός αυτό τον σκοπό έχει: προσφέρεις και κερδίζεις αγάπη», τόνισε η Πρόεδρος του Σωματείου Επαγγελματικών Κομμωτών Δυτικής Θεσσαλονίκης Ειρήνη Σαλσίδου.
Το κοινωνικό κομμωτήριο θα λειτουργεί με ραντεβού και θα παρέχει λούσιμο και κούρεμα. Χορηγός της δομής είναι η FARCOM Professional, η οποία εξόπλισε τον χώρο και θα παρέχει τα απαραίτητα προϊόντα για την περιποίηση των ωφελούμενων. Στη δημιουργία της δομής συνέβαλε και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω του προγράμματος ΠΑΟΚ Action. Παράλληλα με τα σωματεία κουρέων και κομμωτών, τη σχετική πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν τα ΙΕΚ FRANCOIS κι ο εκπαιδευτής Φρανσουά Κασαπαλίδης.
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1ος Εικονικός Αγώνας Δρόμου δήμου Παύλου Μελά
1ος Εικονικός Αγώνας Δρόμου δήμου Παύλου Μελά

Ο πρώτος αγώνας δρόμου που δεν έχει τοπικό και χρονικό περιορισμό

«Μαγεμένη Πλατεία» στην Άνω Ηλιούπολη
«Μαγεμένη Πλατεία» στην Άνω Ηλιούπολη

Ενα χριστουγεννιάτικο χωριό ανοίγει τις πύλες του στον Δήμο Παύλου Μελά

«Όταν τα μάτια παίζουν μουσική» με την Αναστασία και την Αλεξάνδρα Κερλίδου στη Πλατεία Αριστοτέλους
«Όταν τα μάτια παίζουν μουσική» με την Αναστασία και την Αλεξάνδρα Κερλίδου στη Πλατεία Αριστοτέλους

Η Αλεξάνδρα Κερλίδου είναι η πρώτη Ελληνίδα μουσικός με σπαστική τετραπληγία που θα παίξει μουσική με τα μάτια

Στον τοίχο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου μια από τις μεγαλύτερες τοιχογραφίες του Same84
Στον τοίχο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου μια από τις μεγαλύτερες τοιχογραφίες του Same84

Αφιερωμένη στα 40 χρόνια του ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ και στα πλαίσια των δημόσιων τοιχογραφιών της UrbanAct

Καινοτόμα προϊόντα και περιβαλλοντική ευαισθησία στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στο Δημαρχείο
Καινοτόμα προϊόντα και περιβαλλοντική ευαισθησία στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στο Δημαρχείο

Πλήθος Θεσσαλονικέων γεύτηκαν και προμηθεύτηκαν αγνά, φυσικά προϊόντα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

ΑΣΤΕΡΟΚΟΣΜΟΣ…Ένα Φωτεινό Ταξίδι
ΑΣΤΕΡΟΚΟΣΜΟΣ…Ένα Φωτεινό Ταξίδι

Από τις 9 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 7 Ιανουαρίου 2024
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge