ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27-9-2023

Άρχισαν τα έργα για την επέκταση του δικτύου υπόγειων κάδων

Επιθεώρηση της εξέλιξης των εργασιών από τον Ζέρβα

Άρχισαν τα έργα για την επέκταση του δικτύου υπόγειων κάδων

Από την περιοχή του Ποσειδωνίου, στην Ε’ Δημοτική Κοινότητα, άρχισε η επέκταση του δικτύου υπόγειων κάδων στις γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Το έργο προχωρά στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου που έχει θέσει σε εφαρμογή η Διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα στον Δήμο Θεσσαλονίκης για ανάταξη της καθαριότητας μέσα από την επένδυση σε υποδομές και σύγχρονες λύσεις.

Τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την τοποθέτηση υπόγειων κάδων στην οδό Μαρίας Κάλλας επιθεώρησαν σήμερα (27/09) το πρωί ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Κώστας Ιακώβου.

Το έργο που υλοποιείται αφορά την τοποθέτηση 75 υπόγειων κάδων σε κεντρικά σημεία των Β΄, Γ΄, Δ’ και Ε΄ Δημοτικών Κοινοτήτων, πέραν των 59 που ήδη έχουν τεθεί σε λειτουργία στο κέντρο της πόλης. Σε αυτή τη φάση τα συνεργεία εργάζονται στην περιοχή της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας και σταδιακά θα μεταφερθούν στην Τούμπα, στη δυτική πλευρά της πόλης, στην Άνω Πόλη, καλύπτοντας κομβικά σημεία σε όλες τις γειτονιές.

Επιπλέον 121 κάδοι σε δέκα εμπορικούς δρόμους

Παράλληλα, υπογράφηκε η σύμβαση για την τοποθέτηση επιπλέον 121 υπόγειων κάδων σε δέκα κομβικές οδούς της πόλης, οι οποίες θα αναπλαστούν πλήρως, στο πλαίσιο του προγράμματος για την αστική αναζωογόνηση δέκα εμπορικών δρόμων, για το οποίο εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Τα έργα για την υπογειοποίηση των κάδων θα εξελιχθούν παράλληλα με τις παρεμβάσεις ανάπλασης στους ακόλουθους δρόμους: 1. Εγνατία και 2. Ολύμπου (Α΄ Δημοτική Κοινότητα), 3. Κολωνιάρη και 4. Παναγίας Φανερωμένης (Β΄ Δημοτική Κοινότητα), 5. Κλαυθμώνος (Γ’ Δημοτική Κοινότητα), 6. Κλεάνθους (Δ΄ Δημοτική Κοινότητα), 7. Μάρκου Μπότσαρη και 8. 25ης Μαρτίου (Ε΄ Δημοτική Κοινότητα), 9. Βενιζέλου και 10. Ελευθερίας (Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας).

Αλλάζει το τοπίο στην καθαριότητα

Με την υπογειοποίηση του δικτύου σε κομβικά σημεία σε όλη την πόλη αλλάζει το τοπίο στην καθαριότητα, αφού ένας υπόγειος κάδος αντιστοιχεί σε τρεις συμβατικούς ως προς τη χωρητικότητα, ενώ παράλληλα με την απομάκρυνση των συμβατικών κάδων βελτιώνεται η εικόνα του αστικού περιβάλλοντος. Οι υπόγειοι κάδοι, εξάλλου, είναι εξοπλισμένοι με σύστημα πυρόσβεσης, ενώ διαθέτουν και αισθητήρες, ώστε να διευκολύνεται η διαδικασία της αποκομιδής.

Η επέκταση του δικτύου υπόγειων κάδων αποτελεί μέρος μόνο των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί στον τομέα της καθαριότητας. Ήδη ο στόλος της καθαριότητας ενισχύθηκε με 83 οχήματα, ενώ προγραμματίζεται η προμήθεια επιπλέον 97. Παράλληλα, άρχισε η τοποθέτηση 1.500 καινούριων κάδων σε όλη την πόλη αλλά και η λειτουργία καδοπλυντηρίων. Προχώρησαν το τελευταίο διάστημα προσλήψεις εποχικών υπαλλήλων, με τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης να έχει ζητήσει εδώ και έξι μήνες από την πολιτεία να επιτραπεί η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα. Παράλληλα, έχουν συσταθεί ειδικά συνεργεία για τη διαχείριση των ογκωδών απορριμμάτων αλλά και ειδικά κλιμάκια με τη συμμετοχή και δημοτικών αστυνομικών, για να υπάρχει έλεγχος σε περιπτώσεις παραβίασης του κανονισμού καθαριότητας.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1ος Εικονικός Αγώνας Δρόμου δήμου Παύλου Μελά
1ος Εικονικός Αγώνας Δρόμου δήμου Παύλου Μελά

Ο πρώτος αγώνας δρόμου που δεν έχει τοπικό και χρονικό περιορισμό

«Μαγεμένη Πλατεία» στην Άνω Ηλιούπολη
«Μαγεμένη Πλατεία» στην Άνω Ηλιούπολη

Ενα χριστουγεννιάτικο χωριό ανοίγει τις πύλες του στον Δήμο Παύλου Μελά

«Όταν τα μάτια παίζουν μουσική» με την Αναστασία και την Αλεξάνδρα Κερλίδου στη Πλατεία Αριστοτέλους
«Όταν τα μάτια παίζουν μουσική» με την Αναστασία και την Αλεξάνδρα Κερλίδου στη Πλατεία Αριστοτέλους

Η Αλεξάνδρα Κερλίδου είναι η πρώτη Ελληνίδα μουσικός με σπαστική τετραπληγία που θα παίξει μουσική με τα μάτια

Στον τοίχο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου μια από τις μεγαλύτερες τοιχογραφίες του Same84
Στον τοίχο του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου μια από τις μεγαλύτερες τοιχογραφίες του Same84

Αφιερωμένη στα 40 χρόνια του ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ και στα πλαίσια των δημόσιων τοιχογραφιών της UrbanAct

Καινοτόμα προϊόντα και περιβαλλοντική ευαισθησία στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στο Δημαρχείο
Καινοτόμα προϊόντα και περιβαλλοντική ευαισθησία στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στο Δημαρχείο

Πλήθος Θεσσαλονικέων γεύτηκαν και προμηθεύτηκαν αγνά, φυσικά προϊόντα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

ΑΣΤΕΡΟΚΟΣΜΟΣ…Ένα Φωτεινό Ταξίδι
ΑΣΤΕΡΟΚΟΣΜΟΣ…Ένα Φωτεινό Ταξίδι

Από τις 9 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 7 Ιανουαρίου 2024
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge