ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
27-11-2023

Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό

Οι εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης από την ΕΔΥΕΘ

Παγκόσμια Ημέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό Λαό

Η συμφωνημένη απελευθέρωση ομήρων της ΧΑΜΑΣ και Παλαιστινίων που κρατούνται στις φυλακές του Ισραήλ και η ολιγοήμερη προσωρινή εκεχειρία δεν πρέπει να εφησυχάσουν κανέναν. Δεν μπορούν να ξεπλύνουν τα απάνθρωπα εγκλήματα που διαπράττει το Ισραηλινό κράτος ενάντια στον παλαιστινιακό λαό για πάνω από 75 χρόνια. Το σημαντικότερο δεν εγγυόνται σε καμία περίπτωση το ειρηνικό μέλλον του παλαιστινιακού λαού και των παιδιών του. Γι’ αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα για τη δημιουργία ανεξάρτητου και βιώσιμου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 και πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Στα πλαίσια της καθιερωμένης Παγκόσμιας Ημέρας Αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό, που είναι η 29η του Νοέμβρη, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη φιλοξενεί στη χώρα μας τον Άκελ Τακάζ, Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Επιτροπής Ειρήνης και Αλληλεγγύης και μέλος της Γραμματείας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ). Κατά την επίσκεψή του θα πραγματοποιήσει σειρά από συναντήσεις και θα μιλήσει σε εκδηλώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης με τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:
29 Νοέμβρη και ώρα 7:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης – εκδήλωση που συνδιοργανώνουν η Παλαιστινιακή Παροικία Θεσσαλονίκη, η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ) και σειρά εργατικών σωματείων της πόλης μας.
30 Νοέμβρη και ώρας 5:00μμ στην αίθουσα Δ11 της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ – εκδήλωση που συνδιοργανώνουν η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης και σειρά φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ.

Η ΕΔΥΕΘ καλή τα μέλη και τους φίλους της, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να πλαισιώσουν τις εκδηλώσεις, εκφράζοντας και κατ’ αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη του λαού μας στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ

Από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου

1ος Εικονικός Αγώνας Δρόμου δήμου Παύλου Μελά
1ος Εικονικός Αγώνας Δρόμου δήμου Παύλου Μελά

Ο πρώτος αγώνας δρόμου που δεν έχει τοπικό και χρονικό περιορισμό

«Μαγεμένη Πλατεία» στην Άνω Ηλιούπολη
«Μαγεμένη Πλατεία» στην Άνω Ηλιούπολη

Ενα χριστουγεννιάτικο χωριό ανοίγει τις πύλες του στον Δήμο Παύλου Μελά
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge