ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28-11-2023

Σε επιφυλακή ο δήμος Νεάπολης - Συκεών για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων

Επί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία

Σε επιφυλακή ο δήμος Νεάπολης - Συκεών για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων

Με το χειμωνιάτικο σκηνικό να έχει δώσει το «παρών» αν και ο χειμώνας δεν ήρθε ακόμη ημερολογιακά και με αφορμή την πρώτη ελαφρά χιονόπτωση στη λεωφόρο Παπανικολάου και τους σφοδρούς ανέμους που έπνεαν στην ευρύτερη περιοχή, το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Τάσο Τσακιρίδη και τον αναπληρωτή προϊστάμενο της Υπηρεσίας Μηνά Μοναστηρίδη, πραγματοποίησαν έκτακτη αυτοψία τα ξημερώματα της Κυριακής σε νευραλγικά σημεία όλου του δήμου προκειμένου να βεβαιωθούν ότι δεν υπήρξαν προβλήματα από τυχόν πτώσεις δέντρων και ογκωδών αντικειμένων στο οδόστρωμα. Στον έλεγχο όλων των δημοτικών ενοτήτων συμμετείχαν με ταυτόχρονες περιπολίες 10 εργαζόμενοι στην Πολιτική Προστασία καθώς και τα τέσσερα υπερσύγχρονα εκχιονιστικά οχήματα τύπου NAVARA του δήμου που είναι εξοπλισμένα με γερανοφόρους μηχανισμούς και μπορούν να συνεισφέρουν άμεσα στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας όταν χρειαστεί. Μαζί περιπολούσε και το όχημα που φορτώνει το αλάτι στα εκχιονιστικά.
«Ο μηχανισμός του δήμου μας έτοιμος και αυτό το αποδείξαμε το Σαββατοκύριακο που πέρασε με τους έντονους ανέμους και την πρώτη ασθενή χιονόπτωση στη λεωφόρο Παπανικολάου. Η αρμόδια αντιδημαρχία σε συνεργασία με την Καθαριότητα και το Πράσινο βρίσκονται σε 24ωρη επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν» επισημαίνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Τάσος Τσακιρίδης υπενθυμίζει ενόψει και του επίσημου ερχομού του χειμώνα την «υποχρέωση των πολιτών να διατηρούν τα πεζοδρόμια καθαρά μπροστά στα καταστήματά τους και τις πολυκατοικίες ή τις μονοκατοικίες τους για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων».
Να σημειωθεί ότι ο τομέας Πολιτικής Προστασίας έχει εξασφαλίσει την προμήθεια 900 τόνων αλατιού, ενώ εργαζόμενοι έχουν συσκευάσει περίπου 3.500 σακούλες με αλάτι που ήδη μοιράζονται σε κεντρικά σημεία της πόλης, δημοτικά κτίρια, σχολεία και εκκλησίες.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων
Ελέγχθηκαν 50 ανήλικοι στη Θέρμη στο πλαίσιο της πρόληψης της παραβατικότητας των ανηλίκων

Σκοπός ήταν η χαρτογράφηση της κίνησης ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας

Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ
Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ

Από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου

1ος Εικονικός Αγώνας Δρόμου δήμου Παύλου Μελά
1ος Εικονικός Αγώνας Δρόμου δήμου Παύλου Μελά

Ο πρώτος αγώνας δρόμου που δεν έχει τοπικό και χρονικό περιορισμό

«Μαγεμένη Πλατεία» στην Άνω Ηλιούπολη
«Μαγεμένη Πλατεία» στην Άνω Ηλιούπολη

Ενα χριστουγεννιάτικο χωριό ανοίγει τις πύλες του στον Δήμο Παύλου Μελά
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge