ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22-4-2021

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα από την Γ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Το Δ.Σ. της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλεί τους εκπαιδευτικούς (με την τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας) μαζικά να συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και τον κρατικό αυταρχισμό, για ασφαλή επαναλειτουργία σχολείων και σχολών σήμερα Πέμπτη 22 Απρίλη, 1μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.

Αναλυτικά αναφέρει:

Εδώ κι ένα χρόνο σχεδόν τα σχολεία παραμένουν κλειστά στην πλειοψηφία τους, γιατί η κυβέρνηση τα εγκατέλειψε στο έλεος της πανδημίας και στην ελέω εταιρειών τηλ«εκπαίδευση» ,με τραγικές μορφωτικές, κοινωνικές και ψυχολογικές συνέπειες.

Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση επιτίθεται στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Επιλέγει να χαρίζει εκατομμύρια κρατικού χρήματος στο κεφάλαιο, να προωθεί την ιδιωτικοποίησή της και να τη βομβαρδίζει με αντιδραστικά μέτρα- λαιμητόμο για τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα της νέας γενιάς και των εκπαιδευτικών. Για την προώθηση της πολιτικής της επιδίδεται σε μια πρωτοφανή καταπάτηση των δημοκρατικών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, εξαπολύοντας ανελέητη καταστολή απέναντι στο λαϊκό και νεολαιΐστικο κίνημα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να ικανοποιήσει τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος για ανοικτά και ασφαλή σχολεία στα πλαίσια γενναίας ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, προχώρησε στην επαναλειτουργία των Λυκείων χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφαλείας, εν μέσω έκρηξης των κρουσμάτων και «γονατίσματος» της δημόσιας υγείας.

Αυτή την κρίσιμη περίοδο της πανδημίας προτεραιότητα της κυβέρνησης για άλλη μια φορά είναι η διαφύλαξη και αύξηση των κερδών του κεφαλαίου, το χτύπημα των εργασιακών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων και η εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής- αντιδραστικής πολιτικής της .

Αρνείται να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία με τις αναγκαίες προσλήψεις, να δημιουργήσει και να στηρίξει την σχεδόν ανύπαρκτη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, να οργανώσει μαζικό εμβολιασμό και επιδημιολογική επιτήρηση . Την ίδια στιγμή επιδοτεί με υπέρογκα ποσά τις ιδιωτικές κλινικές, μπουκώνει τα ΜΜΕ με εκατομμύρια, απαλλάσσει τους επιχειρηματίες από φόρους στο όνομα των επενδύσεων και της ανάπτυξης, προχωρά σε σκανδαλώδη γενναία ενίσχυση και εισβολή του πολυεθνικού κολοσσού(CISCO) στο δημόσιο σχολείο.

Επιμένει στον αυξημένο αριθμό των μαθητών στα τμήματα, στην ιλιγγιώδη επέκταση της ελαστικής εργασίας (60.000 αναπληρωτές) και τη μη κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους μαζικούς διορισμούς, στη μη πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας και υγειονομικών, στα μηδενικά επαναλαμβανόμενα μαζικά δωρεάν μοριακά τεστ για εκπαιδευτικούς και μαθητές, στην μη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων.

Ταυτόχρονα το άνοιγμα μόνο των Λυκείων σηματοδοτεί την προσπάθεια της να προχωρήσει με τους λιγότερους δυνατούς κραδασμούς στην εφαρμογή του νέου Λυκείου και του εξεταστικού «Μινώταυρου» της Τράπεζας Θεμάτων, της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, της μεγάλης μείωσης των εισακτέων.

Η ανυπαρξία μέτρων ασφάλειας και η μετάθεση τους στην ατομική «ατομική ευθύνη» των self test, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας είναι εγκληματική. Ήδη την πρώτη βδομάδα επαναλειτουργίας των Λυκείων μετράμε κρούσματα και λουκέτα σε 200 τμήματα και σχολικές μονάδες , επιβεβαιώνοντας πως το μέτρο των self test μόνο του είναι απολύτως ανεπαρκές για να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια.

Μέσα σε αυτό το τοπίο η απαίτηση να ληφθούν ΤΩΡΑ ουσιαστικά μέτρα υγειονομικής ασφάλειας για την επαναλειτουργία των σχολείων με βάση τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος έχει πια ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ χαρακτήρα.

Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας και της δημόσιας εκπαίδευσης δεν είναι μονόδρομος. Μονόδρομος είναι ο αγώνας για την ικανοποίηση των αιτημάτων του εκπαιδευτικού για ανοικτά και ασφαλή σχολεία και ουσιαστική αναβαθμισμένη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση για όλους.

Έστω και την ύστατη στιγμή, για να αποφύγουμε να επαληθευτούν οι χειρότεροι φόβοι μας, απαιτούμε:

Τα σχολεία να ανοίξουν με εκ περιτροπής λειτουργία, σπάζοντας τα τμήματα, όπως πέρυσι την άνοιξη, προκειμένου να εξασφαλιστεί το όριο των 15 μαθητών

15 μαθητές στην τάξη – μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών, επιστημονικού, βοηθητικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας!

διενέργεια δωρεάν, μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ για έλεγχο της διάδοσης του ιού και ουσιαστικά πρωτόκολλα προστασίας! Τα τεστ να διεξάγονται με ευθύνη του κράτους, είτε ενισχύοντας τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας με προσωπικό, είτε αποστέλλοντας νοσηλευτές και γιατρούς στα σχολεία.

Προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων μαθητών των Εσπερινών Λυκείων.

Ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας! Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα των υγειονομοκών για ΜΕΘ, προσλήψεις – διορισμούς προσωπικού, εξοπλισμό των δημόσιων νοσοκομείων

Η τηλεκπαίδευση να μην νομιμοποιηθεί και να μην μετατραπεί σε μόνιμη συνθήκη για κανέναν. Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που την καθιστά υποχρεωτική και όλων των σχετικών νομοθετικών διατάξεων .

Να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων. Ούτε να το σκεφτούν να την εφαρμόσουν.

Κανένας μαθητής να μην χάσει τη χρονιά του εξαιτίας απουσιών κατά την τηλεκπαίδευση

Να μη γίνουν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Περαιτέρω μείωση στην ύλη των πανελλαδικών μαθημάτων, αλλά και της διδακτέας ύλης όλων των τάξεων. Αναδιάρθρωση της ύλης.

Όχι στην ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης! ΕΞΩ οι ιδιωτικές εταιρείες από τα σχολεία! Καμιά ιδιωτική εταιρεία υπεύθυνη της επαφής μας με τους μαθητές. Προστασία των προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών. Ενίσχυση των δημόσιων υποδομών ώστε να αποτελέσουν και πραγματικά εργαλεία για τη ζωντανή εκπαιδευτική διαδικασία !

Κατάργηση των νόμων Κεραμέως για το σχολείο, την Επαγγελματική Εκπαίδευση και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και πανεπιστημιακή αστυνομία!

Κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής Καμία εφαρμογή της. Το καθεστώς πρόσβασης των μαθητών των εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ να μείνει ως έχει.

Όχι στην αξιολόγηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση των σχολείων(ν. 4692/2020, Υ.Α για εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση, διατάξεις για εσωτερικό κανονισμό, πρότυπα- πειραματικά )

Όχι σε σχολεία ελιτ και «αριστείας»- Καμιά βίαιη μετατροπή σχολείου σε πρότυπο – πειραματικό.

Δημόσιο δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά.

Η αστυνομοκρατία και η κρατική τρομοκρατία δε θα περάσουν.

Εκπαιδευτικοί, φοιτητές μαθητές και γονείς στον κοινό αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική της ΝΔ, για τη διεκδίκηση των μορφωτικών, κοινωνικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων, για το δικαίωμα όλων σε μια ζωή αξιοβίωτη!

Αγαλμα Βενιζέλου

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Επικουρικό προσωπικό: παράταση μόνο για 6 μήνες και κινητοποιήσεις
Επικουρικό προσωπικό: παράταση μόνο για 6 μήνες και κινητοποιήσεις

Το ίδιο προσωπικό που... κάποιοι μας προέτρεπαν να βγούμε στα μπαλκόνια και να το χειροκροτήσουμε

SOS για την Παραλιακή ζώνη της Καλαμαριάς
SOS για την Παραλιακή ζώνη της Καλαμαριάς

Από την Ένωση Συλλόγων Γονέων της Καλαμαριάς

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία για το Πολυτεχνείο
Κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Από την Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.Ε.Θ.)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης

Κάλεσμα από πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις και μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό

Κοινή ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Παροικίας, της ΕΔΥΕΘ και δεκάδων Εργατικών Σωματείων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Μετρό
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Μετρό

Από την ΑΝΤΑΡΣΙΑ Κεντρικής Μακεδονίας

Και οι διανομείς στη διαδήλωση της ΔΕΘ
Και οι διανομείς στη διαδήλωση της ΔΕΘ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge