ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
9-9-2021

Συλλαλητήριο Συνδικάτων στη ΔΕΘ

Το Σάββατο στις 6 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ

Συλλαλητήριο Συνδικάτων στη ΔΕΘ

Μαχητική και μαζική απάντηση σε κυβέρνηση - εργοδοσία ετοιμάζουν να δώσουν τα Συνδικάτα της Θεσσαλονίκης με το συλλαλητήριο που διοργανώνουν στη ΔΕΘ το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία ΧΑΝΘ με σύνθημα «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Η δίκαιη οργή να γίνει δύναμη οργάνωσης και αγώνα».

Τα εργατικά συνδικάτα μαζί με συλλόγους βιοπαλαιστών αγροτών, ΕΒΕ και φοιτητών καλούν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία της Βόρειας Ελλάδας σε ξεσηκωμό για να διαδηλώσουν για όλα εκείνα που τους τσακίζουν τη ζωή και τα δικαιώματά τους. Ενάντια στην εφαρμογή του νόμου-έκτρωμα με τις «ανατροπές του αιώνα», με το οποίο η κυβέρνηση «φιλοδοξεί» να βάλει στο γύψο τη συνδικαλιστική δράση ώστε να ξεσαλώνει η εργοδοσία στους χώρους δουλειάς. Για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού από την πανδημία, για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Για να μπει φρένο στην κατακρεούργηση του εργατικού - λαϊκού εισοδήματος από τις ανατιμήσεις και την ακρίβεια, κόντρα στα ψίχουλα-κοροϊδία που ανακοινώνει η κυβέρνηση και το κλίμα που επιχειρεί να καλλιεργήσει ενόψει των εγκαινίων της Έκθεσης.

Στο «πόδι» τα Συνδικάτα

Καθημερινά βρίσκεται σε εξέλιξη ένα πλούσιο πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών, συσκέψεων και συνελεύσεων, εκδηλώσεων και θεματικών πρωτοβουλιών, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές στις πόλεις και τα χωριά της υπαίθρου.

Παράλληλα οργανώνονται συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις των σωματείων, περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς. Ανοίγει η συζήτηση για την ανάγκη οργάνωσης της πάλης κόντρα στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων που θυσιάζει τις ανάγκες των εργαζομένων για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Τα Σωματεία στον αντίποδα αυτής της πολιτικής παλεύουν για ξήλωμα όλων των αντεργατικών νόμων, για αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Για ΣΣΕ και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για υπεράσπιση της συνδικαλιστικής δράσης, προστασία του λαϊκού εισοδήματος, ουσιαστική στήριξη των ανέργων. Για κατάργηση των πλειστηριασμών. Επίσης για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Για στήριξη και αποκατάσταση των πληγέντων από τις πρόσφατες καταστροφές, κρατική χρηματοδότηση για έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας κ.ά.

Οργανωμένη μετακίνηση με λεωφορεία

Οργανωμένη μετακίνηση με λεωφορεία προγραμματίζουν τα εργατικά σωματεία στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μέχρι στιγμής ανακοινώθηκε ότι λεωφορεία θα αναχωρήσουν από:

Αλεξανδρούπολη, στις 12 μ., από το Δημαρχείο.
Βέροια, στις 3.30 μ.μ., από την πλατεία Ωρολογίου.
Γιαννιτσά, στις 3.45 μ.μ., από την παλιά αγορά.
Κομοτηνή, στη 1.30 μ.μ., από την κεντρική πλατεία.
Νάουσα, στις 3 μ.μ., από το Εργατικό Κέντρο.
Ξάνθη, στις 2 μ.μ., από την πλατεία Ελευθερίας.

ΠΑΜΕ: Η δίκαιη οργή να γίνει δύναμη οργάνωσης και αγώνα

Κάλεσμα στους εργαζόμενους και τα Συνδικάτα να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση των εργατικών σωματείων απευθύνει το ΠΑΜΕ, τονίζοντας πως «σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς να φτάσει το κάλεσμα για ενωτικό μαζικό αγώνα. Για να μείνουν στα χαρτιά όλοι οι νόμοι των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ που καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα όπως ο πρόσφατος νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη.

Την Πέμπτη στις 7 μ.μ. στο θέατρο του Πάρκου των Εποχών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Αντίδρασε, οργανώσου, πάλεψε μαζί με τα Συνδικάτα να μείνει στα χαρτιά το αντεργατικό έκτρωμα», ενώ την Παρασκευή στις 12 το μεσημέρι, στο ΕΚΘ, το ΠΑΜΕ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιάσει το διεκδικητικό πλαίσιο. Στη συνέντευξη θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, Συλλόγων Αυτοαπασχολούμενων, Φοιτητικών Συλλόγων και της ΟΓΕ.

Καλέσματα συμμετοχής

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας (ΕΚΝ) «για να μείνουν στα χαρτιά όλοι οι νόμοι των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ που καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα όπως ο πρόσφατος νόμος-έκτρωμα Χατζηδάκη. Για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες». «Τώρα χρειάζεται με τόλμη και αποφασιστικότητα τα Συνδικάτα να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους» σημειώνει η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα - Ποτά.

«Να διεκδικήσουμε ζωή, όχι επιβίωση. Για την προστασία της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, των δημοκρατικών ελευθεριών του λαού», αναφέρει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά (ΠΟΕΕΠ) καλεί τους εργαζόμενους στο πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνουν τα Συνδικάτα στην πλατεία ΧΑΝΘ της Θεσσαλονίκης με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Στην κινητοποίηση καλούν μεταξύ άλλων το Συνδικάτο Κατεργασίας Ξύλου Ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η Ενότητα», ο Σύλλογος Εργαζομένων υπουργείου Γεωργίας Μακεδονίας - Θράκης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας, η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Αγωνιστικός σταθμός για τους φτωχούς αγρότες

Τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο προετοιμάζουν και οι Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής, που παράλληλα προετοιμάζουν την κλιμάκωση του αγώνα τους για την ικανοποίηση των διεκδικήσεών τους.

Η ανάγκη οργάνωσης του αγώνα, αλλά και συντονισμού της πάλης μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, με σταθμό και αφετηρία νέων αγωνιστικών κινητοποιήσεων το συλλαλητήριο των Συνδικάτων στη ΔΕΘ, αναδείχθηκε μέσα από τις συσκέψεις που πραγματοποίησε το προηγούμενο διάστημα ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», με αιχμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες από την απώλεια της παραγωγής που προκάλεσαν οι παγετοί και το χαλάζι, τις συνέπειες για το εισόδημά τους. Ο Αγροτικός Σύλλογος Κρύας Βρύσης «Ομόνοια» καλεί τους αγρότες να διαδηλώσουν μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, ενάντια στην πολιτική που βάζει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους, ενάντια στην ακρίβεια και να απαιτήσουν μείωση του κόστους παραγωγής, με φτηνό πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα. 

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης καλεί σε μαζική συμμετοχή τους βιοπαλαιστές αγρότες, που δίνουν μια άνιση μάχη για την επιβίωση απέναντι στις πολιτικές που απαξιώνουν την εργασία τους, τους κόπους τους, τον τόπο τους. Σε μαζική συμμετοχή καλεί ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Πέλλας «Ενότητα» (μπλόκο Γυψοχωρίου) ο οποίος ενημερώνει ότι θα αναχωρήσουν λεωφορεία στις 3.45 μ.μ. από τα Γιαννιτσά (παλιά αγορά). 

ΠΗΓΗ 902.gr

Πλατεία ΧΑΝΘ

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Επικουρικό προσωπικό: παράταση μόνο για 6 μήνες και κινητοποιήσεις
Επικουρικό προσωπικό: παράταση μόνο για 6 μήνες και κινητοποιήσεις

Το ίδιο προσωπικό που... κάποιοι μας προέτρεπαν να βγούμε στα μπαλκόνια και να το χειροκροτήσουμε

SOS για την Παραλιακή ζώνη της Καλαμαριάς
SOS για την Παραλιακή ζώνη της Καλαμαριάς

Από την Ένωση Συλλόγων Γονέων της Καλαμαριάς

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία για το Πολυτεχνείο
Κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Από την Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.Ε.Θ.)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης

Κάλεσμα από πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις και μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό

Κοινή ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Παροικίας, της ΕΔΥΕΘ και δεκάδων Εργατικών Σωματείων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Μετρό
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Μετρό

Από την ΑΝΤΑΡΣΙΑ Κεντρικής Μακεδονίας

Και οι διανομείς στη διαδήλωση της ΔΕΘ
Και οι διανομείς στη διαδήλωση της ΔΕΘ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge