ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
15-12-2022

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κοπής δέντρων

Επιτροπή Πολιτών και Οργανώσεων του υπό διαμόρφωση Δικτύου για τα Δέντρα της Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κοπής δέντρων
Φωτογραφία αρχείου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κοπής δέντρων θα πραγματοποιήσει η Επιτροπή Πολιτών και Οργανώσεων του υπό διαμόρφωση Δικτύου για τα Δέντρα της Θεσσαλονίκης «Κόψτε των Δέντρων την κοπή» στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Παρατηρούμε με μεγάλη μας λύπη, αγωνία και θυμό τον τελευταίο ιδίως χρόνο να υφίστανται καταστροφικό και θανατηφόρο κλάδεμα χιλιάδες δέντρα της Θεσσαλονίκης και να κόβονται εκατοντάδες. Στην πόλη με το λιγότερο πράσινο και την υψηλότερη ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ευρώπη.

Η επιστημονική κοινότητα, όπως οι καθηγητές του Τμήματος Αρχιτεκτονικής & Χωροταξίας του ΑΠΘ, έχει επανειλημμένως κρούσει το κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της έλλειψης πράσινων χώρων στην πόλη. Καθηγητές του τμήματος Δασολογίας με επιστημονική ειδικότητα στα αστικά δέντρα, έχουν κάνει αυτοψία στα δέντρα που πρόκεται να κοπούν και έχουν δηλώσει επανειλημμένα πως ένα ελαχιστότατο μόνο ποσοστό από αυτά κινδυνεύουν να πέσουν και πρέπει να κοπούν.

Κάτοικοι αυτής της πόλης μαζί με κινήσεις και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών αντιδρούμε και συμμετέχουμε σε μια πρωτοβουλία για τη σωτηρία των δέντρων στη Θεσσαλονίκη. Οι αποφάσεις του Δήμου υποδεικνύουν την μαζική κι αναίτια κοπή 2.000 ακόμη δέντρων και το βαθύ καταστροφικό κλάδεμα 40 χιλιάδων δέντρων. Στο μεταξύ, στο Δήμο Θεσσαλονίκης υπάρχουν εδώ και χρόνια 3.500 κενές δενδροδόχοι οι οποίες δεν έχουν ακόμη φυτευτεί με νέα δέντρα προς αντικατάσταση των κομμένων.

Παρά τις διαμαρτυρίες και τις εκκλήσεις μας στους δρόμους των κομμένων δέντρων, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου και, δύο φορές, στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν. Πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφορά την κοπή 73 δέντρων, από τα οποία τα 41 αποτελούν το πάρκο της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς.

Δεν μένουμε αμέτοχοι σε αυτήν την καταστροφή και καλούμε κάθε πολίτη που ασκεί το Δικαίωμα του στην πόλη του να συμμετέχει στη δράση διαμαρτυρίας κι ευαισθητοποίησης που οργανώνουμε προκειμένου να αποτρέψουμε την κοπή των 41 δέντρων αλλά και να πάρουμε τις απαντήσεις που δικαιούμαστε.

Σάββατο 17.12.2022 , Ώρα 11:00 π.μ. στην Αρχαία Αγορά (παλαιά πλατεία Δικαστηρίων) με σύνθημα «Κόψτε των δέντρων την κοπή!»

Δεν είμαστε διατεθειμένοι/ες να ζήσουμε σε μια πόλη αβίωτη από την άνοδο της θερμοκρασίας, χωρίς οξυγόνο, χωρίς πουλιά και ίσκιο, μια πόλη χωρίς την ομορφιά του πρασίνου!»
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Επικουρικό προσωπικό: παράταση μόνο για 6 μήνες και κινητοποιήσεις
Επικουρικό προσωπικό: παράταση μόνο για 6 μήνες και κινητοποιήσεις

Το ίδιο προσωπικό που... κάποιοι μας προέτρεπαν να βγούμε στα μπαλκόνια και να το χειροκροτήσουμε

SOS για την Παραλιακή ζώνη της Καλαμαριάς
SOS για την Παραλιακή ζώνη της Καλαμαριάς

Από την Ένωση Συλλόγων Γονέων της Καλαμαριάς

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία για το Πολυτεχνείο
Κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Από την Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.Ε.Θ.)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης

Κάλεσμα από πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις και μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό

Κοινή ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Παροικίας, της ΕΔΥΕΘ και δεκάδων Εργατικών Σωματείων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Μετρό
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Μετρό

Από την ΑΝΤΑΡΣΙΑ Κεντρικής Μακεδονίας

Και οι διανομείς στη διαδήλωση της ΔΕΘ
Και οι διανομείς στη διαδήλωση της ΔΕΘ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge