ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
1-3-2023

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη

Σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Λάρισα

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη

Σήμερα Τετάρτη 1 Μάρτη καλούνται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την τραγωδία της σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μαζί με άλλες αριστερές οργανώσεις και φορείς, καλεί σε συγκέντρωση στα γραφεία της HellenicTrain (Λ. Συγγρού 41 & Πετμεζά 13) σήμερα το απόγευμα στις 18:30 και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Το μέτωπο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ξεκαθαρίζει ότι «οι ιδιωτικοποιήσεις και η εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης σκοτώνουν», αφού το συγκεκριμένο περιστατικό είναι «μία προαναγγελθείσα τραγωδία, για ένα προμελετημένο έγκλημα της άθλιας κυβέρνησης της ΝΔ και της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ξεπούλησαν, απέλυσαν, διέλυσαν και το μόνο που τους ένοιαζε ήταν να μετατρέψουν την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από την "πιο ζημιογόνα σιδηροδρομική εταιρεία της Ευρώπης" σε "κερδοφόρα", αδιαφορώντας προκλητικά για τις συνέπειες. Προτάσσοντας τους ισολογισμούς απέναντι στις ανθρώπινες ζωές, τα κέρδη απέναντι στην ασφάλεια, την εκχώρησαν στα χέρια του κεφαλαίου, που εκμεταλλεύτηκε ένα δημόσιο αγαθό – τις μεταφορές – χωρίς όρους και όρια. Η ευθύνη τους είναι αυταπόδεικτη».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί επίσης στη Θεσσαλονίκη, έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, στις 6.30 μ.μ.

Φοιτητικοί Σύλλογοι καλούν σε σιωπηρές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη

Σε σιωπηρή συγκέντρωση στο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης στις 19:00 καλούν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης, για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, με θύματα πολλούς φοιτητές. 

Παράλληλα, καλούν όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να συμμετέχουν στην αιμοδοσία στο ΑΧΕΠΑ, Δευτέρα με Παρασκευή από τις 8:30 έως τις 13:30 για να συλλεχθεί και να σταλεί αίμα στα νοσοκομεία της Λάρισας, που υπάρχει ανάγκη.

Στο κάλεσμά τους αναφέρουν: «Με ανείπωτη θλίψη παρακολουθούμε το τραγικό γεγονός της σύγκρουσης των δυο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, που ανάμεσα στους νεκρούς, τους αγνοούμενους και τους τραυματισμένους βρίσκονται συνάδελφοι και συμφοιτητές μας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Μας οργίζει το γεγονός ότι χάθηκαν ανθρώπινες ζωές με αυτόν τον τραγικό τρόπο. Να ενταθούν τώρα οι προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων και τον εντοπισμό των αγνοουμένων. Να δοθεί όλη η αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες και τις οικογένειες τους. Απαιτούμε να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας, να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη.

Προχωράμε σε σιωπηρή συγκέντρωση των Φοιτητικών Συλλόγων στο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης στις 19:00. Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες με ένα λουλούδι στο χέρι, με ένα κερί και με όποιον άλλο τρόπο θέλει ο καθένας, για να αποχαιρετήσουμε τους νεκρούς συναδέλφους μας και να στείλουμε δύναμη σε όλους όσοι παλεύουν για τη ζωή τους στα νοσοκομεία». 
 
Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας: Σιωπηρή διαμαρτυρία σήμερα, στην Hellenic Train με σύνθημα «Οι νεκροί μας – Τα κέρδη τους»

«Οι νεκροί μας – τα κέρδη τους». Με αυτό το σύνθημα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας καλούν σήμερα σε σιωπηρή διαμαρτυρία, στις 18:30, στα γραφεία της Hellenic train (Λ. Συγγρού 41 & Πετμεζά 13), απ’ όπου θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Επίσης, καλούν στην κινητοποίηση φοιτητών – μαθητών που θα γίνει την Παρασκευή, στα Προπύλαια, στις 12 το μεσημέρι.

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στις οικογένειες των θυμάτων, ανάμεσα τους πολλοί φοιτητές και απαιτούν εδώ και τώρα να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας, να μην συγκαλυφθεί ή κρυφτεί τίποτε.

Συγκεκριμένα, σημειώνουν:

«Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας παρακολουθούμε συγκλονισμένοι από το πρωί το τραγικό γεγονός της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και πολλών συμφοιτητών μας.

Εκφράζουμε την τεράστια θλίψη μας και τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων. Στην θέση τους θα μπορούσε να βρίσκεται ένας από εμάς.

Την ίδια ώρα γεμίζουμε με τεράστια οργή!

Πώς είναι δυνατόν να χάνονται ανθρώπινες ζωές με αυτόν τον τραγικό τρόπο;

Πώς είναι δυνατόν να μην έχουν τόσο καιρό εισακουστεί από το κράτος οι κραυγές αγωνίας των εργαζομένων για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις υποδομές;

Πώς είναι δυνατόν να μπαίνουν πάνω από τις ανθρώπινες ζωές τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων;

Οι ευθύνες είναι τεράστιες!

Εδώ και τώρα να δοθεί όλη η αναγκαία βοήθεια στους τραυματίες και τις οικογένειες τους. Να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών αυτής της τραγωδίας. Να μην συγκαλυφθεί τίποτα!».
 
Λάρισα: Συγκέντρωση φοιτητών και μαθητών στον σταθμό του ΟΣΕ

Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Λάρισας καλούν σε συγκέντρωση, σήμερα στις 19.30 στον σταθμό του ΟΣΕ της Λάρισας, προκειμένου να γίνει συμβολική κατάθεση λουλουδιών και να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της χτεσινής τραγωδίας. 

Ταυτόχρονα, απαιτούν εδώ και τώρα να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας, να μην συγκαλυφθεί ή κρυφτεί τίποτε. Στη συγκέντρωση καλεί και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. 
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Και οι διανομείς στη διαδήλωση της ΔΕΘ
Και οι διανομείς στη διαδήλωση της ΔΕΘ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης

Συλλαλητήριο ΔΕΘ 2023 στην πλατεία ΧΑΝΘ
Συλλαλητήριο ΔΕΘ 2023 στην πλατεία ΧΑΝΘ

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής

«Παραλιακή ζώνη Καλαμαριάς εκπέμπει SOS» - Κάλεσμα σε κινητοποίηση
«Παραλιακή ζώνη Καλαμαριάς εκπέμπει SOS» - Κάλεσμα σε κινητοποίηση

Από την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Καλαμαριάς, μαζί με φορείς, συλλόγους και σωματεία

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης
Συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Από εργάτες της «Μαλαματίνα»

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων

Έξω από τα γραφεία του ΕΦΚΑ στην Αριστοτέλους

ΕΔΥΕΘ: 60 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη
ΕΔΥΕΘ: 60 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη

Συγκέντρωση τιμής, μνήμης και συνέχισης του αγώνα
© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge