ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11-3-2023

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Να πληρώσουν οι ένοχοι - Καμιά συγκάλυψη, καμία ανοχή

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Φωτογραφία αρχείου

Στο νέο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 12 Μαρτίου, στις 11:30 το πρωί στο άγαλμα του Βενιζέλου, καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αναφέρει σχετική ανακοίνωση:

Η ασύλληπτη τραγωδία των Τεμπών δεν ήταν ΑΤΥΧΗΜΑ! Είναι ένα ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ της άθλιας κυβέρνησης της ΝΔ και της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που με βάση τις οδηγίες της Ε.Ε. ξεπούλησαν, απέλυσαν, διέλυσαν τον ΟΣΕ και το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η ιδιωτικοποίησή του. Να τον μετατρέψουν από την «πιο ζημιογόνα σιδηροδρομική εταιρεία της Ευρώπης» (Κ. Χατζηδάκης) σε «κερδοφόρα» προτάσσοντας τους ισολογισμούς απέναντι στις ανθρώπινες ζωές, τα κέρδη απέναντι στην ασφάλεια και τις υπηρεσίες στον λαό.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πουλήθηκε το 2017 έναντι πινακίου φακής -45 εκατ. €- στην ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane Group. Την απόφαση έλαβε η τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ ήταν βασικός στόχος της ΕΕ και του ΔΝΤ και «μνημονιακή υποχρέωση». Τη στήριξαν και οι άλλες «υπεύθυνες δυνάμεις», η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της πολιτικής της «απελευθέρωσης των σιδηροδρομικών υπηρεσιών» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οδήγησε στην διάσπαση της πάλαι ποτέ μεγάλης κρατικής εταιρείας του ΟΣΕ σε μικρότερες (ΕΡΓΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΓΑΙΑΟΣΕ κ.ο.κ.), προκειμένου να μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν και να ξεπουληθούν ευκολότερα.

Η ΝΔ αφότου έγινε κυβέρνηση, συνέχισε να επιδοτεί τους νέους ιδιοκτήτες με δεκάδες εκατ. € ετησίως, προκειμένου να παραμείνουν κερδοφόροι, αδιαφορώντας για τις συνεχείς καταγγελίες των εργαζομένων στους σιδηροδρόμους σχετικά με την δραματική έλλειψη προσωπικού και μέτρων ασφαλείας. Αντ’ αυτών, οι αρμόδιοι συνέχιζαν τις απολύσεις και τις περικοπές προσωπικού, το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων, την εντατικοποίηση, την ουσιαστική κατάργηση κάθε μέτρου ασφάλειας, με στόχο την «μείωση του κόστους» (που την βάφτισαν «εξυγίανση») και την ιδιωτικοποίηση.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Δύο ολόκληρα χρόνια πανδημίας την λαϊκή υγεία την υπεράσπισε το ΕΣΥ, που η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για να απαξιώσει και να συντρίψει σε όφελος των κλινικαρχών. Η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η κυριαρχία των ιδιωτικών εταιρειών και το χρηματιστήριο της ενέργειας οδήγησαν στο πανάκριβο ρεύμα για τον λαό και την εκτίναξη των κερδών για τις εταιρείες!! Θέλουν να ιδιωτικοποιήσουν το νερό, τα βουνά, τις θάλασσες, τα πάντα!!

ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΟΙ «ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ.

Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο. Σε μια χώρα όπου παντού υπάρχουν κάμερες και όλα παρακολουθούνται, οι μηχανοδηγοί των τρένων οδηγούν στα «τυφλά». Σε μια χώρα που δίνονται δις. € για Ραφάλ και φρεγάτες και προσλαμβάνονται χιλιάδες αστυνομικοί, λείπουν γιατροί, μηχανοδηγοί, δάσκαλοι!

Η οδύνη για τις χαμένες ζωές να γίνει συνείδηση και αγώνας.

Απαιτούμε:
  • Κρατικοποίηση χωρίς αποζημίωση, με εργατικό και λαϊκό έλεγχο όλων των σιδηροδρομικών εταιρειών. Έξω τώρα η Hellenic Railway. Ενιαίος δημόσιος οργανισμός συγκοινωνιών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση που προωθεί η ΕΕ. Δημόσιες, ασφαλείς, φτηνές, σύγχρονες συγκοινωνίες για τον λαό. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Να πληρώσουν οι ένοχοι: Οι κυβερνήσεις που διέλυσαν τις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες της χώρας, το ιταλικό μονοπώλιο-ιδιοκτήτης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
  • Έξω η επιχειρηματική λογική του κέρδους. Οι συγκοινωνίες, οι μεταφορές, την υγεία, η παιδεία, το ρεύμα, το νερό είναι δημόσια αγαθά και ανήκουν σε όλους, δεν είναι ατομική ιδιοκτησία κανενός.

ΜΟΝΟ Ο ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Επικουρικό προσωπικό: παράταση μόνο για 6 μήνες και κινητοποιήσεις
Επικουρικό προσωπικό: παράταση μόνο για 6 μήνες και κινητοποιήσεις

Το ίδιο προσωπικό που... κάποιοι μας προέτρεπαν να βγούμε στα μπαλκόνια και να το χειροκροτήσουμε

SOS για την Παραλιακή ζώνη της Καλαμαριάς
SOS για την Παραλιακή ζώνη της Καλαμαριάς

Από την Ένωση Συλλόγων Γονέων της Καλαμαριάς

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία για το Πολυτεχνείο
Κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Από την Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.Ε.Θ.)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης

Κάλεσμα από πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις και μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό

Κοινή ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Παροικίας, της ΕΔΥΕΘ και δεκάδων Εργατικών Σωματείων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Μετρό
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Μετρό

Από την ΑΝΤΑΡΣΙΑ Κεντρικής Μακεδονίας

Και οι διανομείς στη διαδήλωση της ΔΕΘ
Και οι διανομείς στη διαδήλωση της ΔΕΘ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge