ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11-5-2023

Κινητοποίηση στο ΑΧΕΠΑ ενάντια στο μπαράζ μετακινήσεων γιατρών

Από την Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης

Κινητοποίηση στο ΑΧΕΠΑ ενάντια στο μπαράζ μετακινήσεων γιατρών
Φωτογραφία αρχείου

Σε κινητοποίηση και παρέμβαση στη διοίκηση του ΑΧΕΠΑ την Παρασκευή 12 Μάη στις 8.30 π.μ., προχωρά η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), καταγγέλλοντας «το μπαράζ μετακινήσεων γιατρών, που συνεχίζεται, από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για την κάλυψη των τεράστιων κενών που υπάρχουν στα νοσοκομεία της περιφέρειας».

Παράλληλα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου με θέμα τις μετακινήσεις, την Τετάρτη 17/5, στις 8.30 π.μ. στην πύλη του «Ιπποκράτειου» και κινητοποίηση στη διοίκηση του Νοσοκομείου.

Το ΔΣ της ΕΝΙΘ «καταγγέλλει το μπαράζ μετακινήσεων γιατρών, που συνεχίζεται, από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για την κάλυψη των τεράστιων κενών που υπάρχουν στα νοσοκομεία της περιφέρειας. Οι μετακινήσεις αυτές λαμβάνουν πια καθεστώς "μονιμότητας", καθιστώντας έωλο το επιχείρημα της κάλυψης έκτακτων αναγκών που επικαλούνται οι διοικήσεις, ενώ γίνονται όλο δυσμενέστερες και πιο επιβαρυντικές για τους μετακινούμενους συναδέλφους.

Τελευταίο παράδειγμα η απόφαση μετακίνησης γιατρών των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης για την κάλυψη της παθολογικής του νοσοκομείου Δράμας, που απειλείται με λουκέτο λόγω ελλείψεων. Μετακινήσεις που λαμβάνουν νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα αφορά μετακίνηση 4 παθολόγων από το ΑΧΕΠΑ για δύο συνεχόμενες εβδομάδες έκαστος, δείχνοντας πως οι ιθύνοντες αδιαφορούν παντελώς για τις οικογενειακές, προσωπικές και λοιπές υποχρεώσεις των συναδέλφων!!! Επίσης, αφορά μετακίνηση εντατικολόγων από τη ΜΕΘ του "Ιπποκράτειου", οι οποίοι καλούνται να καλύψουν εφημερίες παθολόγων (!!!) στην παθολογική κλινική της Δράμας, εντατικολόγοι που έχουν χρόνια να ασκήσουν παθολογία, καλούνται να φρεσκάρουν τις παλιές τους γνώσεις "στου κασίδη το κεφάλι", τους ασθενείς της παθολογικής κλινικής της Δράμας! Φυσικά, η εξαναγκαστική μετακίνηση εξειδικευμένου προσωπικού από τη μεγαλύτερη ΜΕΘ και του μόνου μεταμοσχευτικού κέντρου της Β. Ελλάδος δημιουργεί, συν τοις άλλοις, πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του τμήματος».

«Αυτές οι μετακινήσεις έρχονται να προστεθούν στις μετακινήσεις που έχει καταγγείλει η ΕΝΙΘ το προηγούμενο διάστημα, ακτινολόγων από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης που μετακινούνταν προς το νοσοκομείο Πολυγύρου, αναισθησιολόγων προς νοσοκομείο Σερρών και άλλα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, παθολόγων προς το νοσοκομείο Φλώρινας και Πτολεμαΐδας. Και αυτά είναι μόνο ορισμένα παραδείγματα, που αποδεικνύουν πως δεν είναι μια έκτακτη ανάγκη, αλλά μια συνεχόμενη πρακτική των διοικήσεων ΥΠΕ και του υπουργείου, που καλύπτει πρόχειρα τα κενά των νοσοκομείων με μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από νομό σε νομό», τονίζει η Ένωση και προσθέτει:

«Η κυβέρνηση μετατρέπει τους νοσοκομειακούς ιατρούς σε περιοδεύοντα θίασο, για την κάλυψη των τεράστιων κενών, που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ που υπηρετεί η ίδια και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο δημιουργούν τεράστια σωματική, ψυχική και οικονομική εξουθένωση στους συναδέλφους, αλλά πολύ περισσότερο υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στα νοσοκομεία, τόσο της Θεσσαλονίκης, όσο και των υπολοίπων νομών. Οδηγούν εκατοντάδες συναδέλφους στην πόρτα της εξόδου από το ΕΣΥ, στη διόγκωση των ελλείψεων, οδηγώντας σε συγχωνεύσεις και κλεισίματα κλινικών και νοσοκομείων σαν "ώριμο φρούτο"».

«Δεν δεχόμαστε να γινόμαστε συνέχεια το μπαλάκι για να καλυφθούν οι "τρύπες" με "μπαλώματα" με τη μεταφορά γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από πόλη σε πόλη. Δεν δεχόμαστε να υποβαθμίζονται συνεχώς οι υπηρεσίες που παρέχουμε στους ασθενείς μας.

Απαιτούμε άμεσα από το υπουργείο Υγείας και τις διοικήσεις της 4ης ΥΠΕ και των νοσοκομείων να σταματήσουν το μπαράζ μετακινήσεων. Απαιτούμε να κάνουν πράξη το πάγιο αίτημα της ΕΝΙΘ και της ΟΕΝΓΕ για άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με κατεπείγουσες διαδικασίες για την κάλυψη όλων των κενών στο ΕΣΥ», καταλήγει η Ένωση.

ΠΗΓΗ 902.gr

ΑΧΕΠΑ Νοσοκομείο

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες πρόσβασης

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Επικουρικό προσωπικό: παράταση μόνο για 6 μήνες και κινητοποιήσεις
Επικουρικό προσωπικό: παράταση μόνο για 6 μήνες και κινητοποιήσεις

Το ίδιο προσωπικό που... κάποιοι μας προέτρεπαν να βγούμε στα μπαλκόνια και να το χειροκροτήσουμε

SOS για την Παραλιακή ζώνη της Καλαμαριάς
SOS για την Παραλιακή ζώνη της Καλαμαριάς

Από την Ένωση Συλλόγων Γονέων της Καλαμαριάς

Κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία για το Πολυτεχνείο
Κάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Από την Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.Ε.Θ.)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης

Κάλεσμα από πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις και μέλη της Παλαιστινιακής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό
Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον παλαιστινιακό λαό

Κοινή ανακοίνωση της Παλαιστινιακής Παροικίας, της ΕΔΥΕΘ και δεκάδων Εργατικών Σωματείων

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Μετρό
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Μετρό

Από την ΑΝΤΑΡΣΙΑ Κεντρικής Μακεδονίας

Και οι διανομείς στη διαδήλωση της ΔΕΘ
Και οι διανομείς στη διαδήλωση της ΔΕΘ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge