ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
9-7-2019

ΠΑΟΚ - Τσβόλε 2-2

Αγωνίστηκε από το 70 με δέκα παίκτες

ΠΑΟΚ - Τσβόλε 2-2

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τα φιλικά του στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας του στην Ολλανδία, με την ισοπαλία 2-2 απέναντι στην Τσβόλε και υπό το βλέμμα του Γιώργου Σαββίδη.

Ο Δικέφαλος παρατάχθηκε και πάλι με δυο διαφορετικές ενδεκάδες, προηγήθηκε 2-0 με δύο γκολ του Σβιντέρσκι, δέχθηκε με πέναλτι το γκολ της ισοφάρισης στο 82΄και αγωνίστηκε από το 70΄με δέκα παίκτες.

1. Πως ξεκίνησε τον αγώνα ο ΠΑΟΚ

Ο Αμπέλ Φερέιρα παρέταξε και πάλι την ομάδα του με ένα μεικτό σχήμα «παλιών και νέων». Ο Ζίβκοβιτς ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια ο Γιαννούλης με το Μιχάι ήταν στα δύο άκρα της άμυνας ο  Χατζηισαΐας με τον Κρέσπο στα στόπερ. Τα δυο κεντρικά χαφ ήταν ο Μίσιτς  και ο νεαρός Τσιγγάρας, Ζαμπά και Στοχ στις πτέρυγες και ο Μπίσεσβαρ κοντά στον Σβιντέρσκι.

2. Οι βασικές δοκιμές του Πορτογάλου

Οι δοκιμές του ήταν κυρίως η χρησιμοποίηση του Ενέα Μιχάι στο δεξί άκρο της άμυνας και του Θεοχάρη Τσιγγάρα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Η πρώτη δεν απέδωσε και στο 20λεπτο περίπου ο Αμπέλ Φερέιρα έβγαλε από το κέντρο της άμυνας τον Κρέσπο στέλνοντας το Μιχάι στα στόπερ. Στο ίδιο περίπου χρονικό σημείο άλλαξε και θέσεις στους Μπίσεσβαρ και τον Στοχ στέλνοντας τον Σλοβάκο στήριγμα στο Σβιντέρσκι και ο Σουριναμέζο αριστερά.

Σε αντίθεση με τη σχετική…αποτυχία  της δοκιμής με το Μιχάι, ο Τσιγγάρας πήγε πολύ καλά στην πρώτη του εμφάνιση στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ. Ο νεαρός με καλές τοποθετήσεις, με δυναμικές επεμβάσεις και πάντα με μαχητικό πνεύμα έκοψε πολλές φάσεις. Όμως και επιθετικά ο «μικρός» βοήθησε την πίεση της ομάδας του στους αντιπάλους.

3.    Ο καυτός Σβιντέρσκι

Ο Κάρολ Σβιντέρσκι κανονικά θα έπρεπε σήμερα να βρίσκεται σε κάποια παραλία καθώς η άδεια του έληγε στις 15 του μήνα. Μετά από συννενόηση με τον Αμπέλ Φερέιρα επέστρεψε νωρίτερα και ενσωματώθηκε στην προετοιμασία του Δικέφαλου. Στο φιλικό με την Νόρτζελαντ πήρε λίγα λεπτά συμμετοχής και απέναντι στην Τσβόλε ξεκίνησε βασικός και ευτύχησε να σκοράρει από το 1 λεπτό του παιχνιδιού. Ο Μπίσεσβαρ έκλεψε μετά από λάθος των Ολλανδών έδωσε στον Πολωνό και αυτός άνοιξε το σκορ. Στο 31΄από την πίεση που άσκησε ο ΠΑΟΚ ο Ζαμπά έκλεψε την μπάλα και πάλι ο Σβιντέρσκι ήταν ο αποδέκτης της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0. Μάλιστα έγινε αμέσως αλλαγή με τον Γαϊτανίδη στη θέση του,  καθώς λίγο νωρίτερα είχε συγκρουστεί με τον τερματοφύλακα της Τσβόλε σε μια φάση που θα μπορούσε να γίνει και πάλι γκολ με τον Τσιγγάρα να είναι αυτός που έκλεψε λίγο έξω από την ολλανδική περιοχή.

4.    Δέχθηκε φάσεις και γκολ

Αμυντικά ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο είχε αρκετά θέματα με τους επιθετικούς της Τσβόλε να βρίσκουν χώρους και να απειλούν την εστία του Ζίβκοβιτς. Ο Σέρβος έκανε μια δυο καλές αποκρούσεις ωστόσο οι Ολλανδοί γίνονταν σχετικά εύκολα επικίνδυνοι και στο 36΄μείωσαν σε 2-1 όταν ο Γιόνσεν δέχθηκε την μπάλα από μια σέντρα από τα αριστερά με κοντινή προσπάθεια νίκησε τον Ζίβκοβιτς. Μέχρι αυτό το σημείο ο ΠΑΟΚ είχε επιστρέψει αρκετά σουτ στην Τσβόλε κάτι που δεν είχε συμβεί στα προηγούμενα φιλικά.  

5.    Άλλη ενδεκάδα, διαφορετικός ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Αμπέλ Φερέιρα κράτησε στο γήπεδο μόνο το Λάμπρου που στο 35΄ πέρασε στη θέση του Μπίσεσβαρ και άλλαξε τους υπόλοιπους δέκα ποδοσφαιριστές του.

Ο Πασχαλάκης πήρε τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Οι  Μάτος, Βαρέλα, Ίνγκασον και Ροντρίγκο ήταν η τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά με τους  Κάτσε Αουγκούστο στα χαφ, τους  Λάμπρου και Λημνιό στα άκρα και τους Πέλκα και Άκπομ μπροστά.

Ο Πορτογάλος που φαίνεται να καθιερώνει τον Ροντρίγκο αριστερά είδε την ομάδα να είναι περισσότερο συμπαγής και να μην επιτρέπει στους Ολλανδούς να φτάσουν τόσο εύκολα στην περιοχή του Πασχαλάκη.  Ο προπονητής του ΠΑΟΚ ήθελε να χρησιμοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους ποδοσφαιριστές και άλλαξε μετά από 20΄στο δεύτερο ημίχρονο τον Λάμπρου με τον Πέδρο Ένρικε. Ο Βραζιλιάνος του έδωσε την ευκαιρία να βγάλει συμπεράσματα που και ο ίδιος δεν περίμενε.

6.    Αναγκαστική δοκιμή με 10 εναντίον 11

Ο Ένρικε κατάφερε -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται- να δει δύο κίτρινες κάρτες για διαμαρτυρία σε φιλικό στο 70΄.  Η προσαρμογή του ΠΑΟΚ ήταν η μετατόπιση του Πέλκα αριστερά με το σχηματισμό του να γίνεται 4-4-1. Η αλήθεια είναι ότι στο διάστημα αυτό οι Δικέφαλος πιέστηκε αλλά είχε σε πολύ καλή ημέρα τον Πασχαλάκη. Ο Έλληνας γκολκίπερ δέχθηκε γκολ από μια εκτέλεση πέναλτι του Τάι, ωστόσο είχε κάποιες εντυπωσιακές αποκρούσεις.  Καμία όμως από αυτές δεν ήταν τόσο εντυπωσιακή όσο αυτή του Φερνάντο Βαρέλα που στην τελευταία καλή ευκαιρία της Τσβόλε έδειξε γιατί είναι ο καλύτερος στόπερ στην Ελλάδα. Σε ένα λάθος του Μάτος βγήκε μια σέντρα από τα δεξιά η μπάλα πέρασε από τον Πασχαλάκη και ένας επιθετικός προσπάθησε εξ επαφής να την στείλει στα δίχτυα. Υπολόγιζε ωστόσο χωρίς το Βαρέλα που πετάχτηκε από πίσω και έδιωξε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή σε μια από τις πλέον εντυπωσιακές επεμβάσεις που έχει κάνει με τη φανέλα του Δικέφαλου. 

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μιχάι, Κρέσπο, Χατζηισαΐας, Γιαννούλης, Τσιγγάρας, Μίσιτς, Τζαμπά, Στοχ, Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι

Τσβόλε: Ζέτερερ, Παλ, Χάμερ, Φαν Κρούι, Λέμανς, Τάι, Μπελ Χασάμι, Γιόνσεν, Ντέκερ, Κλέμεντ, Ντουέ



Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η αθλητική δημοπρασία Sharing is Caring 2023 του Navarino Challenge ξεκίνησε
Η αθλητική δημοπρασία Sharing is Caring 2023 του Navarino Challenge ξεκίνησε

Η δράση στηρίζει 12 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες

Navarino Challenge με τη στήριξη της Μοτοδυναμικής
Navarino Challenge με τη στήριξη της Μοτοδυναμικής

Η διοργάνωση τιμά την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και τον Εμμανουήλ Καραλή

Πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Αθλητισμού για τους «Πρώτους των πρώτων»
Πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Αθλητισμού για τους «Πρώτους των πρώτων»

Κ. Ζέρβας: «Το 2024 θα είναι συγκλονιστική χρονιά για την πόλη μας στο κομμάτι του αθλητισμού»

«Οι Πρώτοι των Πρώτων» βραβεύονται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης
«Οι Πρώτοι των Πρώτων» βραβεύονται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Θα βραβευτούν 55 αθλητές διαφόρων αθλημάτων που διέπρεψαν σε διεθνείς διοργανώσεις

Front Runners in Sports Management 5.0
Front Runners in Sports Management 5.0

Ερχεται στις 7-9 Δεκεμβρίου 2023

Με πλήρη φάκελο διεκδικεί η Θεσσαλονίκη τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024
Με πλήρη φάκελο διεκδικεί η Θεσσαλονίκη τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024

Κ. Ζέρβας: «Θα είναι μια νίκη για την πόλη μας και όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού»

Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί το 2024 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Παίδων - Κορασίδων
Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί το 2024 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Παίδων - Κορασίδων

Mία ακόμη κορυφαία διεθνή διοργάνωση άρσης βαρών θα διεξαχθεί στην Ελλάδα

Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη διεκδικεί τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024
Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη διεκδικεί τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ευτυχής αλλά και υπερήφανος για αυτή τη νέα διεκδίκηση

Δεύτερο σκακιστικό τουρνουά για την Ειρήνη
Δεύτερο σκακιστικό τουρνουά για την Ειρήνη

Στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge