ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
7-11-2019

Ξεκινάει το 2ο Horizon Cup ενόργανης γυμναστικής

Το Σαββατοκύριακο 9-10 Νοεμβρίου στη Μίκρα

Ξεκινάει το 2ο  Horizon Cup ενόργανης γυμναστικής

Τα όνειρα, οι κόποι, αλλά και το ταλέντο της επόμενης γενιάς πρωταθλητών της ενόργανης γυμναστικής, από την Ελλάδα και από άλλες 18 χώρες, θα βρουν έκφραση μέσα από το 2ο διεθνές διασυλλογικό τουρνουά “Horizon Cup”, αυτό το Σαββατοκύριακο (9-10 Νοεμβρίου) στην αίθουσα «Ι. Μελισσανίδης» του Εθνικού Γυμναστηρίου Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη.

Οι αγώνες θα διαρκέσουν και τις δύο ημέρες από τις 09:00 έως τις 21:00 (η Τελετή Έναρξης θα γίνει το Σάββατο στις 18:00) και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους τους φιλάθλους, που θα έχουν την ευκαιρία να «βυθιστούν» στην ομορφιά της γυμναστικής, μέσα από μία διοργάνωση ιδιαίτερα υψηλών προδιαγραφών, με την συμμετοχή συνολικά 200 αθλητών και αθλητριών ηλικίας 11 έως 16 ετών, από την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική.

Η αντίστροφη μέτρηση κορυφώθηκε με την Συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (07/11) στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, με παρόντες τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο. Θανάση Βασιλειάδη, τον πρόεδρο της διοργανώτριας Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. Χρήστο Ψαθά, την Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, τον καταξιωμένο μουσικοσυνθέτηΚώστα Καλδάρα που συνέθεσε τον ύμνο της διοργάνωσης, καθώς και δύο νεαρούς αθλητές, τον 15χρονο Δημήτρη Παπουτσή και τη 12χρονη Μαρία Βελετζέκη, οι οποίοι εκτός των άλλων συμμετείχαν στο εντυπωσιακό επίσημο βίντεο του “Horizon Cup”.

Το 2ο “Horizon Cup” διοργανώνεται από την Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε., σε συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και με τη υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκηςκαι του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της διοργάνωσης περιλαμβάνει κοινές δράσεις με τον «Σύλλογο Όραμα Ελπίδας – Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών». Στους αγώνες θα συμμετάσχουν αθλητές γεννημένοι μεταξύ 2003 και 2007 και αθλήτριες γεννημένες μεταξύ 2005 και 2008.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3, με την υποστήριξη της οποίας πραγματοποιείται η διοργάνωση, η COSMOTE TV και το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5.

Οι τοποθετήσεις των ομιλητών στην Συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης:

Θανάσης Βασιλειάδης (Πρόεδρος Ε.Γ.Ο.): «Το “Horizon Cup” είναι μία διοργάνωση πρωτοποριακή, επειδή απευθύνεται στις μικρές ηλικίες αθλητών. Στόχος μας είναι να δείξουμε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι νεαροί αθλητές της γυμναστικής για να φτάσουν μέχρι τις μεγάλες διεθνείς διακρίσεις και να ενισχύσουμε την πορεία τους αυτή. Τα παιδιά θα μπορέσουν μέσα από αυτή τη διοργάνωση να αποκτήσουν μία σημαντική αγωνιστική εμπειρία, ώστε να πιστέψουν σιγά-σιγά στον εαυτό τους. Έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να έχει μεγάλη επιτυχία και φέτος το “Horizon Cup”, που αγκαλιάζεται από πολλούς φορείς και έχει πλέον την αιγίδα της Ε.Ο.Ε., την οποία εκπροσωπώ σε αυτή την Συνέντευξη Τύπου.
Η Θεσσαλονίκη αξίζει να διοργανώνει τέτοια γεγονότα και θα διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα, όχι μόνο σε αναπτυξιακές ηλικίες, αλλά και στις μεγαλύτερες κατηγορίες. Το άθλημά μας έχει μεγαλώσει πάρα πολύ, τα μεγέθη των αθλητών και των σωματείων έχουν πολλαπλασιαστεί και χρειαζόμαστε πλέον καινούργιους χώρους προπόνησης. Με τη βοήθεια ανθρώπων όπως η φίλη Βούλα Πατουλίδου που έχω δίπλα μου, θα διεκδικήσουμε κάποιους επιπλέον χώρους, γιατί απλά δεν χωράμε στους υπάρχοντες».

Χρήστος Ψαθάς (Πρόεδρος Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε. και Οργανωτικής Επιτροπής): «Η μοναδική διεθνής διοργάνωση ενόργανης στη χώρα μας δημιουργήθηκε με τόσο μεγάλο μεράκι και αγάπη, που από πέρσι μέχρι φέτος ο αριθμός των συμμετεχουσών χωρών και αθλητών έχει σχεδόν τριπλασιαστεί. Σκοπός μας είναι να αναπτύξουμε το τόσο όμορφο άθλημα της γυμναστικής και παράλληλα και να αναδείξουμε τη Θεσσαλονίκη ως ιδανικό προορισμό, ενισχύοντας τον αθλητικό τουρισμό. Με μεγάλη χαρά θα υποδεχθούμε τις αποστολές από 19 χώρες και τρεις ηπείρους, σ’ αυτή τη γιορτή του αθλητισμού που θεμελιώθηκε πέρσι από την Α.Ε.Σ.Γ.Β.Ε., με την καθοριστική στήριξη της Ε.Γ.Ο. και του προέδρου κ. Βασιλειάδη, καθώς επίσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας – Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης. Για πρώτη φορά φέτος, η διοργάνωση έχει επιπλέον την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, την οποία ευχαριστούμε θερμά, καθώς προωθεί και προάγει το “ευ αγωνίζεσθαι” και εμείς κινούμαστε στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους χορηγούς, που στέκονται στο πλευρό μας, καθώς και έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει πολλά στο μουσικό στερέωμα, τον Κώστα Καλδάρα, που από την πρώτη στιγμή ήμασταν βέβαιοι ότι θα συνθέσει μία εξαιρετική μουσική για να “ντυθεί” το υπέροχο βίντεο της διοργάνωσης».

Βούλα Πατουλίδου (Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης): «Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η φιλόδοξη προσπάθεια, δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε εμείς. Για να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη πιο αναγνωρίσιμη στο εξωτερικό, χρειαζόμαστε τέτοια μεγάλα αθλητικά γεγονότα, που θα διευκολύνουν την προσπάθειά μας. Τα πιτσιρίκια του “Horizon Cup” αναδεικνύουν την άλλη όψη της ζωής αυτής της πόλης, μιας πόλης που πάλλεται, που έχει εξωστρέφεια. Η διοργάνωση αυτή φέρνει στη Θεσσαλονίκη μικρούς σε ηλικία αλλά μεγάλους σε αξία αθλητές. Μπράβο στους διοργανωτές για το επίσημο βίντεο που ετοίμασαν και το οποίο περιέχει τα πάντα: Έχει εξαιρετική μουσική. αποτύπωση των μνημείων της πόλης και φυσικά έχει το έμψυχο δυναμικό, τα παιδιά που μπορούν να δημιουργήσουν την Ελλάδα που όλοι θαυμάζουν και εμείς ίσως δεν γνωρίζουμε».

Κώστας Καλδάρας (Μουσικοσυνθέτης): «Ευχαριστώ τους διοργανωτές για την τεράστια τιμή που μου έγινε. Η μουσική, όπως όλες οι Τέχνες, είναι ένας συγκερασμός, μια μίξη συναισθημάτων, αισθήσεων, οραμάτων, όπως ακριβώς και ο αθλητισμός και η γυμναστική. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε με μουσικούς όρους για το άθλημα της γυμναστικής, γι’ αυτό μου ήταν σχετικά εύκολο να κλείσω τα μάτια και να δημιουργήσω αυτή την σύνθεση, η οποία πιστεύω ότι ανταποκρίνεται και στην αγωνία του αθλητή: Ξεκινά απαλά, ήσυχα, μετά έχει την προσμονή να εκτελέσει σωστά την άσκηση και να έρθει η επίδοση για την οποία έχει κοπιάσει τόσο πολύ, φτάνοντας στο τέλος στην υπέρβαση που του δίνει τις δυνάμεις ώστε από το τίποτα να δημιουργήσει κάτι απτό, όπως είναι η κατάκτηση ενός μεταλλίου
Μου έδωσε πρόσθετο ενθουσιασμό το γεγονός ότι πρόκειται για μια διοργάνωση για μικρά παιδιά. Είχα, μάλιστα, ως κριτές τις δύο μικρές κόρες μου, οι οποίες ασχολούνται με τον αθλητισμό και μόλις μου έδωσαν την έγκρισή τους ήξερα ότι είχα καταφέρει να συνδέσω αυτό το νόημα! Ελπίζω αυτό το “πάντρεμα” των Τεχνών και του αθλητισμού να βρει συνεχιστές και σε άλλες αθλητικές διοργανώσεις. Επιπλέον, έχουμε ετοιμάσει μία έκπληξη για την Τελετή Έναρξης, το Σάββατο στις 18:00, η οποία ελπίζουμε ότι θα σας αρέσει».

Δημήτρης Παπουτσής (Αθλητής κατηγορίας εφήβων): «Ήμουν παρών και πέρσι στο “Horizon Cup” και ήταν μία πολύ ωραία διοργάνωση. Φέτος από τις 7 χώρες έχουμε πλέον ανέβει στις 19 και ο ανταγωνισμός θα είναι πολύ υψηλότερος. Θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε πολύ καλούς αθλητές από το εξωτερικό. Ελπίζω να κάνω το καλύτερο δυνατό και να δείξουμε ως Έλληνες αθλητές μέσα στο “σπίτι” μας ότι είμαστε καλοί και ότι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Ανυπομονώ να αρχίσει αυτή η μεγάλη γιορτή!»

Μαρία Βελετζέκη (Αθλήτρια κατηγορίας κορασίδων): «Χαίρομαι που θα συμμετάσχω και φέτος σ’ αυτή τη διοργάνωση. Είναι μία πολύ ωραία εμπειρία το να αγωνιστούμε με παιδιά της ηλικίας μας από άλλες χώρες, που έχουν παράδοση στη γυμναστική. Είναι πολύ όμορφο που θα γίνει στη χώρα μας αυτός ο αγώνας και θα μας δώσει την ευκαιρία να δείξουμε τις δυνατότητές μας».

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2ου “Horizon Cup”:

Σάββατο 9 Νοεμβρίου

08:30 – 10:30: Κορασίδες, 1ος Όμιλος (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)
11:00 – 13:00: Κορασίδες, 2ος Όμιλος (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)
13:30 – 15:30: Κορασίδες, 3ος Όμιλος (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)
Παίδες, 1ος Όμιλος (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι)
16:00 – 18:00: Κορασίδες, 4ος Όμιλος (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)
Παίδες, 2ος Όμιλος (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι)
18:00 – 18:30: ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
19:00 – 21:00: Νεάνιδες, 5ος Όμιλος (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί)
Παίδες / Έφηβοι, 3ος Όμιλος (έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι)
21:30 – 22:00: Απονομές μεταλλίων

Κυριακή 10 Νοεμβρίου

08:30 – 10:30: Κορασίδες, 1ος Όμιλος (δοκός ισορροπίας, έδαφος)
11:00 – 13:00: Κορασίδες, 2ος Όμιλος (δοκός ισορροπίας, έδαφος)
13:30 – 15:30: Κορασίδες, 3ος Όμιλος (δοκός ισορροπίας, έδαφος)
Παίδες, 1ος Όμιλος (άλμα, δίζυγο, μονόζυγο)
16:00 – 18:00: Κορασίδες, 4ος Όμιλος (δοκός ισορροπίας, έδαφος)
Παίδες, 2ος Όμιλος (άλμα, δίζυγο, μονόζυγο)
18:30 – 20:30: Νεάνιδες, 5ος Όμιλος (δοκός ισορροπίας, έδαφος)
Παίδες / Έφηβοι, 3ος Όμιλος (άλμα, δίζυγο, μονόζυγο)
21:00 – 21:30: Απονομές μεταλλίων
Σχετικά άρθρα:
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η αθλητική δημοπρασία Sharing is Caring 2023 του Navarino Challenge ξεκίνησε
Η αθλητική δημοπρασία Sharing is Caring 2023 του Navarino Challenge ξεκίνησε

Η δράση στηρίζει 12 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες

Navarino Challenge με τη στήριξη της Μοτοδυναμικής
Navarino Challenge με τη στήριξη της Μοτοδυναμικής

Η διοργάνωση τιμά την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και τον Εμμανουήλ Καραλή

Πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Αθλητισμού για τους «Πρώτους των πρώτων»
Πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Αθλητισμού για τους «Πρώτους των πρώτων»

Κ. Ζέρβας: «Το 2024 θα είναι συγκλονιστική χρονιά για την πόλη μας στο κομμάτι του αθλητισμού»

«Οι Πρώτοι των Πρώτων» βραβεύονται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης
«Οι Πρώτοι των Πρώτων» βραβεύονται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Θα βραβευτούν 55 αθλητές διαφόρων αθλημάτων που διέπρεψαν σε διεθνείς διοργανώσεις

Front Runners in Sports Management 5.0
Front Runners in Sports Management 5.0

Ερχεται στις 7-9 Δεκεμβρίου 2023

Με πλήρη φάκελο διεκδικεί η Θεσσαλονίκη τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024
Με πλήρη φάκελο διεκδικεί η Θεσσαλονίκη τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024

Κ. Ζέρβας: «Θα είναι μια νίκη για την πόλη μας και όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού»

Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί το 2024 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Παίδων - Κορασίδων
Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί το 2024 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Παίδων - Κορασίδων

Mία ακόμη κορυφαία διεθνή διοργάνωση άρσης βαρών θα διεξαχθεί στην Ελλάδα

Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη διεκδικεί τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024
Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη διεκδικεί τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ευτυχής αλλά και υπερήφανος για αυτή τη νέα διεκδίκηση

Δεύτερο σκακιστικό τουρνουά για την Ειρήνη
Δεύτερο σκακιστικό τουρνουά για την Ειρήνη

Στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge