ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24-11-2019

Αρης - Περιστέρι 72-59

Επιστροφή στις νίκες στην EKO Basket League για τον Άρη

Αρης - Περιστέρι 72-59

Επιστροφή στις νίκες στην EKO Basket League για τον Άρη. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε με 72-59 του Περιστερίου Winmasters και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα έπειτα από έξι διαδοχικές ήττες καθώς η τελευταία του νίκη ήταν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Αυτή ήταν η δεύτερη ήττα για το Περιστέρι Winmasters που συνεχίζει στη δεύτερη θέση με ρεκόρ 6-2.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Λευτέρης Μποχώριδης που στην επιστροφή του από τον τραυματισμό που τον είχε κρατήσει εκτός δράσης, είχε 27 πόντους με 9/11 δίποντα και 9/9 βολές, πέντε ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

Ο Άρης έφτασε στη νίκη παρότι τελείωσε το παιχνίδι με μόλις 2/16 τρίποντα, ενώ είχε ακόμα 27/50 δίποντα, μάζεψε 10 παραπάνω ριμπάουντ (45-35) και έκανε και ένα επιπλέον μπλοκ (7-6). Από την άλλη πλευρά το Περιστέρι Winmasters είχε 16/36 δίποντα και 5/27 τρίποντα, δύο παραπάνω ασίστ (12-14) και κλεψίματα (7-9) ενώ έκανε και ένα λιγότερο λάθος (14-13).

Με τον Λευτέρη Μποχωρίδη να σημειώνει οκτώ πόντους ο Άρης προηγήθηκε με 10-6 στο 4', όμως οι φιλοξενούμενοι τρέχοντας ένα σερί 7-0 με τέσσερις πόντους από τον Μορέιρα, προσπέρασαν με 13-10. Ο Άρης όμως βρήκε επιθετικές λύσεις και σε άλλους παίκτες και ξέφυγε στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου με 19-14.

Βασιλόπουλος και Γκρέι μείωσαν για το Περιστέρι σε 21-19, όμως ο Άρης με σερί 6-0 άνοιξε τη διαφορά με τον Γκετσεβίτσιους να κάνει το σκορ 27-19 στο 13' απάντηση των παικτών του Ηλία Ζούρου ήταν ένα δικό τους σερί 8-0 με τον Χάτσερ να ισοφαρίζει σε 27-27. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι και λίγο πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Ωστόσο οι γηπεδούχοι με ένα μικρό 4-0 πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 39-35.

Το σερί του Άρη συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος με τον Μποχωρίδη να κάνει το σκορ 43-35. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 43-40 στο 24' και σε 45-42 ένα λεπτό αργότερα. Ο Άρης όμως με επτά αναπάντητους πόντους πήγε στο +10 (52-42) στο 27' και με αυτή τη διαφορά έκλεισε την τρίτη περίοδο.

Ο Χάτσερ με 3/3 βολές μείωσε σε 58-51 όμως το Περιστέρι έμεινε στη συνέχεια για περισσότερο από έξι λεπτά δίχως σκορ. Σε αυτό το διάστημα ο Άρης έχτισε σερί 10-0 και έφτασε να προηγηθεί με 68-51 τριάμισι λεπτά πριν από το τέλος. Η διαφορά έφτασε και στο +18 (72-54) πριν το Περιστέρι μειώσει στο τελικό 72-59.

Τα δεκάλεπτα: 19-14, 39-35, 58-48, 72-59.


Ηλίας Ζούρος (προπονητής Περιστερίου winmasters): «Συγχαρητήρια στον Άρη, κέρδισε αυτός που το ήθελε παραπάνω. Εμείς δεν παρευρεθήκαμε στο γήπεδο, η ομάδα του Περιστερίου winmasters δεν ήρθε στο γήπεδο και πάνω απ’ όλα πνευματικά. Ήταν το δεύτερο παιχνίδι στην εβδομάδα εκτός έδρας με πολλή πίεση. Πολλά συγχαρητήρια στον κόσμο για την εκπληκτική ατμόσφαιρα, πάντα το να παίζεις σε τέτοιο γήπεδο είναι ωραίο. Ευτυχώς υπάρχει η διακοπή στην Ευρώπη θα πάρουμε ρεπό να ξεκουραστούμε και να συνεχίσουμε καλύτερα και στο BCL και στο πρωτάθλημα» υποστήριξε ο τεχνικός των «κυανοκιτρίνων».

Για το αν έπαιξε ρόλο η επιστροφή του Μποχωρίδη: «Σίγουρα είναι σημαντικό όταν επιστρέφει ο αρχηγός της ομάδας που είναι μάλιστα ένας παίκτης με ποιότητα. Μια ομάδα πάλευε και μια απλά βρέθηκε στο γήπεδο σήμερα. Μέχρι τώρα η ομάδα έκανε σοβαρές εμφανίσεις, σήμερα δεν μπορώ να εξηγήσω το τι συνέβη και δεν ήμασταν πνευματικά κυρίως έτοιμοι».


Σούλης Μαρκόπουλος (προπονητής Άρη): «Συγχαρητήρια στο Περιστέρι winmasters, είναι καλή ομάδα, τα αποτελέσματα του δεν είναι τυχαία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο τρόπος που αγωνίζεται δείχνει ότι έχει ταλέντο και ποιότητα.

Ευχαριστώ τον κόσμο του Άρη ο οποίος σε όλη την διάρκεια του αγώνα συμπαραστάθηκε στην ομάδα, έδωσε αυτό που χρειάζονταν η ομάδα για να δώσει το κάτι παραπάνω από το 100%, μας επηρέασε στην απόδοση μας» και συμπλήρωσε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, έδειξαν ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Άρης αυτός ήταν ο καλύτερος της φετινής περιόδου. Πρέπει να συνεχίσουμε στο ίδιο στυλ και με την ίδια επιθυμία, να κερδίζουμε κάθε φάση του αγώνα. Μέσα από την δυνατή μας άμυνα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την επίθεση. Παίξαμε καλή και σκληρή άμυνα απέναντι σε μία καλή επιθετικά ομάδα».

Για την απόδοση του Μποχωρίδη: «Οι 27 πόντοι δεν είναι λίγοι. Όταν βρίσκεται τρόπους για να σκοράρεις, αυτό ανεβάζει και το ηθικό της ομάδας ώστε να παίξεις και άμυνα. Πιέσαμε την αντίπαλη ομάδα στην περιφέρεια όπου είναι δυνατή στα τρίποντα και δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις στην επίθεση. Ο Μποχωρίδης ήταν καταλύτης για την απόδοση μας. Αυτός παρέσυρε τους υπόλοιπους να παίξουν παραπάνω απ’ ότι έδειξαν στα προηγούμενα παιχνίδια».

ΠΗΓΗ ΕΣΑΚΕ
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η αθλητική δημοπρασία Sharing is Caring 2023 του Navarino Challenge ξεκίνησε
Η αθλητική δημοπρασία Sharing is Caring 2023 του Navarino Challenge ξεκίνησε

Η δράση στηρίζει 12 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες

Navarino Challenge με τη στήριξη της Μοτοδυναμικής
Navarino Challenge με τη στήριξη της Μοτοδυναμικής

Η διοργάνωση τιμά την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και τον Εμμανουήλ Καραλή

Πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Αθλητισμού για τους «Πρώτους των πρώτων»
Πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Αθλητισμού για τους «Πρώτους των πρώτων»

Κ. Ζέρβας: «Το 2024 θα είναι συγκλονιστική χρονιά για την πόλη μας στο κομμάτι του αθλητισμού»

«Οι Πρώτοι των Πρώτων» βραβεύονται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης
«Οι Πρώτοι των Πρώτων» βραβεύονται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Θα βραβευτούν 55 αθλητές διαφόρων αθλημάτων που διέπρεψαν σε διεθνείς διοργανώσεις

Front Runners in Sports Management 5.0
Front Runners in Sports Management 5.0

Ερχεται στις 7-9 Δεκεμβρίου 2023

Με πλήρη φάκελο διεκδικεί η Θεσσαλονίκη τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024
Με πλήρη φάκελο διεκδικεί η Θεσσαλονίκη τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024

Κ. Ζέρβας: «Θα είναι μια νίκη για την πόλη μας και όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού»

Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί το 2024 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Παίδων - Κορασίδων
Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί το 2024 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Παίδων - Κορασίδων

Mία ακόμη κορυφαία διεθνή διοργάνωση άρσης βαρών θα διεξαχθεί στην Ελλάδα

Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη διεκδικεί τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024
Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη διεκδικεί τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ευτυχής αλλά και υπερήφανος για αυτή τη νέα διεκδίκηση

Δεύτερο σκακιστικό τουρνουά για την Ειρήνη
Δεύτερο σκακιστικό τουρνουά για την Ειρήνη

Στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge