ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4-1-2020

Ο ΑΡΗΣ ισοπέδωσε τον ΠΑΟΚ 4-2

Ηττα του δικέφαλου μετά από 22 μήνες και 51 ματς

Ο  ΑΡΗΣ ισοπέδωσε τον ΠΑΟΚ 4-2

Παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς, ο Άρης επικράτησε θριαμβευτικά σε βάρος του ΠΑΟΚ με 4-2 και τον υποχρέωσε στην πρώτη του ήττα μετά από τις 4 Μαρτίου του 2008 και το 3-2 από τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Λάρσον (17’), Βέλεθ (41’), Ροζ (47’) και Σασα (70’) τα γκολ της ιστορικής και μυθικών διαστάσεων νίκης του Άρη που ήρθε από το 0-1 του Σφιντέρσκι (10’) από σφάλμα του Κουέστα που όμως ρέφαρε με δύο μεγάλες επεμβάσεις στο πρώτο μέρος. Το 4-2 για τον ΠΑΟΚ ο Μάτος στο 77’.

Η άνοδος του Σάσα από το 20ο λεπτό και μετά αποτέλεσε κλειδί για την έκβαση του ματς, όπως καταλυτική για το πώς διαμορφώθηκαν οι συνθήκες του αγώνα, οι τραγικές αντιδράσεις του Ζίβκοβιτς στο πρώτο και το τρίτο γκολ του Άρη. Στο μεν πρώτο γκολ δέχεται το γκολ στην κλειστή του γωνία και κάτω από το σώμα, ενώ στο 3ο γκολ κάνει τραγική έξοδο και δίνει την ευκαιρία στον Ροζ να σκοράρει.

Τραγικός στην άμυνα ο ΠΑΟΚ, χωρίς τον Κρέσπο, έγινε αισθητή και η απώλεια του Αουγκούστο που έχασε προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα και δεν μπορούσε να ξεκινήσει το ματς. Ο Μίσιτς ήταν χαμένος στο κέντρο και ο Φερέιρα άργησε πολύ ν’ αντιδράσει μετά το 3-1 αφού πέρασε ένα τέταρτο για να κάνει αλλαγή.

Έξοχη διαιτησία από τον Παπαπέτρου που πήρε τις σωστές αποφάσεις, χωρίς να το παρακάνει με τις κάρτες. Με νίκη του Ολυμπιακού ο ΠΑΟΚ θα μείνει στην 2η θέση.

Αιφνιδίασε ο ΠΑΟΚ

Το ματς ξεκίνησε με πολύ αργό τέμπο και αναγνωριστικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Τα προβλήματα στην ενδοεπικοινωνία του διαιτητή και η διόρθωσή τους, αφαίρεσε χρόνο παιχνιδιού. Έτσι φτάσαμε στο 10ο λεπτό του μεγάλου αγώνα, για να γίνει η πρώτη τελική που όμως έμελλε να μετατραπεί σε γκολ. Ο Πέλκας βρέθηκε ξεμαρκάριστος έξω από την περιοχή, έπιασε ένα σουτ που φαινόταν εύκολη λεία για τον Κουέστα, ωστόσο ο Ισπανός πορτιέρε έχασε την μπάλα από τα χέρια του και ο Σφιντέρσκι που ήδη είχε μυρίσει…αίμα, δεν έχασε την ευκαιρία και με το δεξί άνοιξε το σκορ.

Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν να πελαγοδρομούν και πριν συνέλθουν, λίγο έλειψε να γίνει και το 0-2, αφού ο Σφιντέρσκι πέρασε ωραία με προβολή, δεξιά στον Λημνιό, αυτός έκανε την παράλληλη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και τον Μίσιτς που δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα που ρέφαρε εν μέρει για το σφάλμα του στο πρώτο γκολ. Το κέντρο του Άρη δεν λειτουργούσε μέχρι το πρώτο κλέψιμο που έγινε στο 17’ και έτσι βγήκε η αντεπίθεση βγήκε με την μπάλα να πηγαίνει αριστερά στον Λάρσον. Ο Σουηδός πήγε στο ένας εναντίον ενός με τον Μάτος, τον πέρασε με προσποίηση προς τα μέσα και σούταρε με το δεξί στην κλειστή γωνία του Ζίβκοβιτς, η μπάλα έκανε αναπήδηση κάτω από το σώμα του και πήγε στα δίχτυα για να γίνει το 1-1.

Αντίδραση και ανατροπή

Στο 21’ ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να πάρει ξανά προβάδισμα με τον Πέλκα να βρίσκει με έξοχη λόμπα τον Σφιντέρσκι, ωστόσο ο Κουέστα είχε απάντηση με το πόδι στο αριστερό σουτ του Πολωνού για να κρατήσει το ματς στην ισοπαλία. Η σταδιακή άνοδος του Σάσα στην μεσαία γραμμή, έδωσε φτερά στον Άρη που κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και άρχισε να κερδίζει στημένα. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να χάνει μονομαχίες και ο Γιαννούλης δεν μπορούσε να γίνει όσο απειλητικός τον έχουμε συνηθίσει με αποτέλεσμα με την πάροδο του χρόνου, να γίνεται πιο προβλέψιμο το παιχνίδι του Δικεφάλου του Βορρά. Ένα σουτ του Λημνιού στο 37’ πέρασε άουτ κι αυτό ήταν όλο.

Έτσι φτάσαμε στο 41ο λεπτό με την μπάλα να φτάνει αριστερά στον Κόρχουτ και τον Βέλεθ να νικά στον αέρα όλη την άμυνα του ΠΑΟΚ, για να γράψει το 2-1. Οι γηπεδούχοι με δύο φάσεις ουσιαστικά, έφτασαν σε ανατροπή και πλέον είχαν γίνει αφεντικά στο παιχνίδι, με τον ΠΑΟΚ φανερά επηρεασμένο από την απουσία του Κρέσπο, αλλά και του Αουγκούστο στο κέντρο.

Γκέλα Ζίβκοβιτς, αφεντικό ο Άρης

Η επανάληψη ξεκίνησε με ένα ακόμα τραγικό λάθος του Ζίβκο Ζίβκοβιτς στο ματς. Ο Ματίγια έκανε γέμισμα λίγο πάνω από την μεσαία γραμμή, με εκτέλεση φάουλ, ο Ροζ κυνήγησε την φάση και ο Σέρβος πορτιέρε, χωρίς να κάνει άλμα περίμενε την μπάλα στην αγκαλιά του, με τον Γάλλο να παίρνει την κεφαλιά για να γράψει το 3-1, μέσασε έξαλλους πανηγυρισμούς των φίλων του Άρη.

Μάλιστα πάνω στο πανδαιμόνιο ο Άρης σημείωσε και άλλο τέρμα, με τον Φετφατζίδη πάντως να φεύγει από αντικανονική θέση και το γκολ ορθώς να μην μετρά. Ο Φερέιρα άργησε να αντιδράσει, αφού πέρασε ένα τέταρτο από το τρίτο γκολ, μέχρι να ρίξει τον Μπίσεσβαρ στο ματς αντί του Λημνιού, με τον Βιεϊρίνια να πηγαίνει δεξιά. Στο 66’ ο Κουέστα θα κάνει άλλη μια σημαντική επέμβαση, αφού προλαβαίνει τον Σφιντέρσκι σε γύρισμα του Γιαννούλη.

Στο 70’ ο Άρης θα φτάσει και σε 4ο τέρμα, όταν ο Φετφατζίδης βρέθηκε να κινείται στον άξονα, η άμυνα του ΠΑΟΚ είχε ανισορροπία και ο Έλληνας άσος μοίρασε δεξιά στον Σάσα που με κεραυνό με το δεξί έγραψε το 4-1 μέσα σε ντελίριο από τους φίλους του Άρη. Ο Φερέιρα άμεσα ρίχνει τον Άκπομ αντί του Σφιντέρσκι και τον Ντόουγκλας Αουγκούστο αντί του Βιεϊρίνια, σε μια προσπάθεια να συμμαζέψει πλέον τα ασυμμάζευτα, αφού στο κέντρο του ΠΑΟΚ, δεν μάρκαρε κανείς. Ο Μάτος θα δώσει μια δόση μικρής αγωνίας για την εξέλιξη του ματς, αφού εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά πάσα του Ίνγκασον και στο 77’ με δεξί σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 4-2.

Ο Άρης θωρακίστηκε πίσω για να μην δώσει δικαιώματα, ο ΠΑΟΚ δεν είχε κουράγια να το πιστέψει και το ματς έκλεισε χωρίς άλλη μεγάλη φάση, για να βρει τον Άρη θριαμβευτή με 4-2.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Ρόουζ, Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήση, Σάσα, Ματίγια, Γκάμα (90+2' Μαρτίνες), Φετφατζίδη, Λάρσον (65’ Ντουρμισάι) Ιντέγε

Στον πάγκο έμειναν οι: Έμαν, Σόουζα, Ντιγκινί, Μαντσίνι, Μπα, Μαρτίνες

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλης, Λημνιός (62’ Μπίσεσβαρ), Μαουρίσιο, Μίσιτς, Βιεϊρίνια (75’ Ντάγκλας Αουγκούστο), Πέλκας, Σφιντέρσκι (72’ Άκπομ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Εσίτι, Λάμπρου

ΠΗΓΗ sportfm.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η αθλητική δημοπρασία Sharing is Caring 2023 του Navarino Challenge ξεκίνησε
Η αθλητική δημοπρασία Sharing is Caring 2023 του Navarino Challenge ξεκίνησε

Η δράση στηρίζει 12 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες

Navarino Challenge με τη στήριξη της Μοτοδυναμικής
Navarino Challenge με τη στήριξη της Μοτοδυναμικής

Η διοργάνωση τιμά την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και τον Εμμανουήλ Καραλή

Πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Αθλητισμού για τους «Πρώτους των πρώτων»
Πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Αθλητισμού για τους «Πρώτους των πρώτων»

Κ. Ζέρβας: «Το 2024 θα είναι συγκλονιστική χρονιά για την πόλη μας στο κομμάτι του αθλητισμού»

«Οι Πρώτοι των Πρώτων» βραβεύονται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης
«Οι Πρώτοι των Πρώτων» βραβεύονται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Θα βραβευτούν 55 αθλητές διαφόρων αθλημάτων που διέπρεψαν σε διεθνείς διοργανώσεις

Front Runners in Sports Management 5.0
Front Runners in Sports Management 5.0

Ερχεται στις 7-9 Δεκεμβρίου 2023

Με πλήρη φάκελο διεκδικεί η Θεσσαλονίκη τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024
Με πλήρη φάκελο διεκδικεί η Θεσσαλονίκη τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024

Κ. Ζέρβας: «Θα είναι μια νίκη για την πόλη μας και όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού»

Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί το 2024 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Παίδων - Κορασίδων
Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί το 2024 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Παίδων - Κορασίδων

Mία ακόμη κορυφαία διεθνή διοργάνωση άρσης βαρών θα διεξαχθεί στην Ελλάδα

Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη διεκδικεί τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024
Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη διεκδικεί τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ευτυχής αλλά και υπερήφανος για αυτή τη νέα διεκδίκηση

Δεύτερο σκακιστικό τουρνουά για την Ειρήνη
Δεύτερο σκακιστικό τουρνουά για την Ειρήνη

Στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge