ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
31-10-2020

Super League: Τέσσερις αναμετρήσεις σήμερα για το ελληνικό πρωτάθλημα

Συνεχίζεται το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Super League

Super League: Τέσσερις  αναμετρήσεις σήμερα για το ελληνικό πρωτάθλημα

Με τέσσερις  αναμετρήσεις συνεχίζεται το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Super League, σήμερα Σάββατο. Στις 15.00 Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης, στις 17.15 Βόλος-ΑΕΛ και Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα ενώ το παιχνίδι Λαμία-Παναθηναϊκός θα ξεκινήσει στις 19.30.

Ολυμπιακός-Απόλλων Σμύρνης

Γύρισε από την Πορτογαλία και έχοντας να δώσει ένα ακόμα ευρωπαϊκό παιχνίδι στην Αγγλία την ερχόμενη Τρίτη, ο Ολυμπιακός παίζει πρώτος στην αγωνιστική, Σάββατο μεσημέρι. Υποδέχεται την ομάδα που έχει παίξει τα λιγότερα παιχνίδια ως τώρα, τον Απόλλωνα, που θα έχει πολύ δύσκολο έργο.

Ο Ολυμπιακός
Με τα δύο ντέρμπι εναντίον της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ να έχουν αναβληθεί, ο Ολυμπιακός παίζει το πέμπτο του παιχνίδι στο πρωτάθλημα και τέταρτο εντός έδρας. Έχει κερδίσει τα τρία στην έδρα του και έφερε ισοπαλία στα Γιάννενα. Ο Ολυμπιακός είναι έξι παιχνίδια πρωταθλήματος αήττητος, μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στις 12 Ιουλίου, που του στέρησε και το αήττητο στη σεζόν.
Είναι η μοναδική του ήττα στα 50 τελευταία για το πρωτάθλημα. Στα τελευταία 63 για το πρωτάθλημα ανεξάρτητα έδρας, έχει δύο ήττες, και τις δύο από τον ΠΑΟΚ. Στην έδρα του ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τα τέσσερα τελευταία για το πρωτάθλημα και έξι για όλες τις διοργανώσεις. Έχει κερδίσει και τα πέντε φετινά παιχνίδια, χωρίς να δεχτεί γκολ.

Ο Ολυμπιακός εξακολουθεί να μην έχει πετύχει γκολ ακόμα στο πρώτο ημίχρονο στα οκτώ παιχνίδια της σεζόν. Στην Πορτογαλία, όπου έκανε την πρώτη του ήττα, δέχτηκε το δεύτερο γκολ της σεζόν – το άλλο στα Γιάννενα. Το δεύτερο γκολ από την Πόρτο ήταν το πρώτο που δέχεται στο δεύτερο ημίχρονο. Έχει δηλαδή στο πρώτο ημίχρονο τέρματα 0-2 και στο δεύτερο 12-1.

Ο Απόλλων Σμύρνης
Ο Απόλλων παίζει το τέταρτο παιχνίδι του στο πρωτάθλημα Super League Interwetten, αφού στα δύο που οφείλει από το ξεκίνημα, προστέθηκε και αυτό με τη Λαμία, που αναβλήθηκε για υγειονομικούς λόγους. Ξεκίνησε με νίκη στην έδρα του επί της ΑΕΛ, αλλά έχασε στα Γιάννινα από τον Άρη και στην έδρα του από τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτό σημαίνει ότι επισκέπτεται για πρώτη φορά στη σεζόν ομάδα στη φυσική έδρα της. Έχει δεχτεί τρία γκολ, όλα στο πρώτο ημίχρονο. Δεν έχει ισοπαλία στα 10 τελευταία επίσημα παιχνίδια του, αλλά και στα τελευταία 21 εκτός έδρας!

Για τη Super League δεν έχει ισοπαλία στα εννέα τελευταία και στα 11 τελευταία εκτός. Έχει χάσει και τα πέντε τελευταία εκτός για τη διοργάνωση.

Μεταξύ τους
Ο Απόλλων Σμύρνης νίκησε στο Απρίλιο του 2018 τον Ολυμπιακό 1-0, για να εξασφαλίσει την παραμονή του στην κατηγορία. Ήταν η πρώτη νίκη μετά από 22 χρόνια και πρώτη στη Ριζούπολη μετά από 32 χρόνια! Από το εντυπωσιακό Ολυμπιακός – Απόλλων 0-3 το 1996 ως το παιχνίδι του 2018 ο Ολυμπιακός ήταν αήττητος σε 16 επίσημα μεταξύ τους, 11 από αυτά για το πρωτάθλημα. Στην έδρα του ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τα τέσσερα τελευταία, μετά το 0-0 στο «Σπύρος Λούης» το 1999.

Η ιστορία
Νίκες Ολυμπιακού: 59
Ισοπαλίες: 14
Νίκες Απόλλωνα Σμύρνης: 7

Με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό
Νίκες Ολυμπιακού: 29
Ισοπαλίες: 7
Νίκες Απόλλωνα Σμύρνης: 4

Το τελευταίο παιχνίδι
29.10.2018: Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 1-0
(90’ σουτ Μάνος)


Λαμία-Παναθηναϊκός


Οι δύο από τις τέσσερις ομάδες που δεν έχουν γευθεί ακόμα τη χαρά της νίκης, έχοντας ήδη παίξει από πέντε αγώνες, βρίσκονται αντιμέτωπες σε ένα καθοριστικό παιχνίδι. Η Λαμία θα έχει για δεύτερη φορά στον πάγκο της το Μπάμπη Τεννέ και ο Παναθηναϊκός για δεύτερη φορά το Λάζλο Μπόλονι.

Η Λαμία
Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα αναβλήθηκε, έτσι η Λαμία παίζει και πάλι μετά τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου. Τότε που πήρε τον πρώτο της βαθμό, στην έδρα της με τον Παναιτωλικό, στο ντεμπούτο του Μπάμπη Τεννέ στον πάγκο της. Ωστόσο παραμένει τελευταία στη βαθμολογία. Δεν έχει νίκη στα 11 τελευταία για το πρωτάθλημα, ούτε στα έξι τελευταία της έδρας της. Έχει να κάνει νίκη από τις 8 Ιουνίου, 2-0 τον Παναιτωλικό τότε, στην πρεμιέρα των πλέι άουτ. Δεν έχει νίκη στα πρώτα πέντε παιχνίδια της. Πέρσι δεν είχε στα οκτώ πρώτα και πρόπερσι στα έξι πρώτα! Αυτό θα είναι το 99ο παιχνίδι στην ιστορία της στη Super League.

Ο Παναθηναϊκός

Για πρώτη φορά στην ιστορία του δεν έχει κερδίσει τα πέντε πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν τέσσερα, από πέρσι. Έχει δύο ήττες και τρεις ισοπαλίες. Θα έχει για δεύτερη φορά στον πάγκο του τον Λάζλο Μπόλονι, μετά την ισοπαλία με το Βόλο στο «Σπύρος Λούης».

Προηγούμενη φορά που δεν κέρδισε ο Παναθηναϊκός πέντε διαδοχικά παιχνίδια ήταν τους τελευταίους δύο μήνες του 2017, όταν και δεν είχε νίκη σε έξι αγώνες. Έχει δεχτεί γκολ και στα πέντε παιχνίδια, από τον ΟΦΗ δύο, στα άλλα τέσσερα από ένα. Δεν έχει νίκη στις πέντε τελευταίες επισκέψεις του σε έδρες της περιφέρειας. Ο Παναθηναϊκός παίζει το χιλιοστό παιχνίδι στην ιστορία του εκτός έδρας, για την Α’ Εθνική/Super League.

Μεταξύ τους
Ο Παναθηναϊκός έχει επισκεφθεί τρεις φορές τη Λαμία για τη Super League, χωρίς να έχει κάνει νίκη. Έχασε τον Ιανουάριο του 2019, ενώ αποκλείστηκε λίγες μέρες αργότερα από τη Λαμία στο Κύπελλο για δεύτερη σεζόν στη σειρά. Μάλιστα η Λαμία τερμάτισε και μια θέση ψηλότερα από τον Παναθηναϊκό. Από το 2017, που παίζει η Λαμία στη Super League, ο Παναθηναϊκός έχει τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες στη Λαμία για όλες τις διοργανώσεις. Οι δύο ήττες είναι στο Κύπελλο. Έχει να τη νικήσει εκεί από το 1968, 2-1 στην παράταση για το Κύπελλο τότε.

Η ιστορία
Νίκες Λαμίας: 1
Ισοπαλίες: 2
Νίκες Παναθηναϊκού: 3

Με γηπεδούχο τη Λαμία
Νίκες Λαμίας: 1
Ισοπαλίες: 2
Νίκες Παναθηναϊκού: 0

Το περσινό παιχνίδι
24.08.2019: Λαμία – Παναθηναϊκός 1-1
(20’ σουτ Ρόμανιτς – 35’ πέναλτι Μακέντα)


Ατρόμητος-ΠΑΣ Γιάννινα

Στο Περιστέρι το παιχνίδι ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον ΠΑΣ Γιάννινα αναμένεται με ενδιαφέρον. Οι γηπεδούχοι με μια νίκη θα μπορούν να μιλούν, αν και πολύ νωρίς, για τροχιά εξάδας, ενώ ο ΠΑΣ θα επιδιώξει να επιβεβαιώσει το χαρακτηρισμό ομάδας, που χάνει πολύ δύσκολα.

Ο Ατρόμητος

Αφού έχασε στην πρεμιέρα από το Βόλο στο Περιστέρι, εκμεταλλεύθηκε την έδρα του στη συνέχεια με δύο νίκες, επί της ΑΕΚ και τον Παναιτωλικού, χωρίς να δεχτεί γκολ. Μια τρίτη διαδοχική νίκη εντός έδρας, θα αποτελέσει σερί που έχει να συμβεί τρία χρόνια.

Ο Ατρόμητος έχει κάνει από δύο φορές νίκη, ισοπαλία και ήττα. Ωστόσο έχει δύο νίκες στα τρία τελευταία και μια ήττα στα πέντε τελευταία, και αυτή από τον Ολυμπιακό. Δεν έχει δεχτεί γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αν και είχε δύσκολες αποστολές σε Τούμπα και Νέο Φάληρο. Δέχτηκε εννέα στο δεύτερο! Αντίθετα έχει πετύχει από τρία σε κάθε ημίχρονο έχοντας ισορροπία.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα

Έχασε από την ΑΕΚ στην έδρα του την περασμένη Κυριακή, αφού είχε περάσει με νίκη από τη Ριζούπολη. Με την ΑΕΚ ήταν το πρώτο παιχνίδι, που δέχτηκε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και το πρώτο παιχνίδι, που δεν σκόραρε πρώτος.
Έχει δεχτεί γκολ σε όλα τα παιχνίδια του, ενώ δεν σκόραρε μόνο στο τελευταίο με την ΑΕΚ. Εκτός έδρας έχει προηγηθεί και στα τρία παιχνίδια, έχοντας κάνει τρία διαφορετικά αποτελέσματα. Ισοπαλία με τον Άρη, ήττα από το Βόλο, νίκη επί του Απόλλωνα.

Από τα έξι γκολ που έχει πετύχει ο Ατρόμητος, στα τέσσερα έχει άμεση συμμετοχή ο Γιώργος Μανούσος, με δύο γκολ και δύο ασίστ. Το ίδιο σχεδόν συμβαίνει με το Γιώργο Παμλίδη του ΠΑΣ. Από τα έξι γκολ της ομάδας του εμπλέκεται και αυτός στα τέσσερα, αλλά με τρία γκολ και μια ασίστ αυτός.


Μεταξύ τους
Ο Ατρόμητος νίκησε και στα δύο παιχνίδια τους τη σεζόν 2018-19, αφού ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αήττητος στα εννέα προηγούμενα επίσημα, οκτώ από αυτά για το πρωτάθλημα.

Βέβαια ο ΠΑΣ δεν έχει νίκη στα πέντε τελευταία για το πρωτάθλημα, αφού πριν από τις δύο ήττες είχε τρεις ισοπαλίες.
Ο ΠΑΣ έχει να κάνει νίκη από το Σεπτέμβρη του 2016.

Το ίδιο έτος, αλλά τον Ιανουάριο, έκανε και την τελευταία νίκη του στο Περιστέρι, με 2-0 (72’ σουτ Μανιάς, 90’ σουτ Τσουκαλάς).
Ο Ατρόμητος κέρδισε το τελευταίο της έδρα του τον Οκτώβρη του 2018, αφού δεν είχε νίκη στα προηγούμενα τέσσερα για το πρωτάθλημα με τον ΠΑΣ, τρεις ισοπαλίες και μια ήττα.

Η ιστορία
Νίκες Ατρομήτου: 9
Ισοπαλίες: 9
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 10

Με γηπεδούχο τον Ατρόμητο
Νίκες Ατρομήτου: 7
Ισοπαλίες: 6
Νίκες ΠΑΣ Γιάννινα: 1

Το τελευταίο παιχνίδι
07.10.2018: Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα 1-0
(38’ κεφαλιά Κουλούρης)


Βόλος-ΑΕΛ

Το θεσσαλικό ντέρμπι βρίσκει το Βόλο και την ΑΕΛ σε εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη δεύτερη θέση, ενώ οι φιλοξενούμενοι στην προτελευταία. Ωστόσο κανένας δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά τι μπορεί να συμβεί σε ένα τέτοιο παιχνίδι.

Ο Βόλος

Για πρώτη φορά στη σύντομη παρουσία του στη Super League, ο Βόλος δεν έχει χάσει τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια. Μετά την εντός έδρας ήττα από τον Άρη, τη μοναδική στο πρωτάθλημα ως τώρα, έχει δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού δεν είχε τρίποντο στα τέσσερα προηγούμενα της έδρας του. Ήταν μάλιστα η τρίτη μόλις νίκη στα τελευταία 12 της έδρας του, μέσα στο 2020. Έχει κερδίσει τέσσερις βαθμούς από παιχνίδια που βρέθηκε πίσω στο σκορ, όσους και ο Άρης. Είναι το 100ο παιχνίδι πρωταθλήματος του Βόλου στην ιστορία του. Έχει από 30 παιχνίδια σε 2η και 3η κατηγορία και 39 στη Super League.


Η ΑΕΛ
Η ΑΕΛ έχει παίξει τέσσερα παιχνίδια ως τώρα, με μια ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό και τρεις ήττες. Έχει πετύχει δύο γκολ, και τα δύο στην έδρα της. Εκτός έδρας έχει δύο ήττες, ενώ δεν έχει κερδίσει αγώνα εδώ και ένα χρόνο και κάτι… μέρες. Από τις 27 Οκτωβρίου 2019, όταν νίκησε τον Παναθηναϊκό 2-1. Από τότε δεν έχει νίκη σε 13 παιχνίδια, με οκτώ ήττες και πέντε ισοπαλίες. Δεν έχει σκοράρει στα εννέα τελευταία εκτός έδρας, που είναι η χειρότερη επίδοση στην ιστορία της ομάδας στην κατηγορία.


Μεταξύ τους
Έπαιξαν τρεις φορές στην περασμένη σεζόν. Η ΑΕΛ νίκησε στην έδρα της στην κανονική διάρκεια και στα πλέι άουτ. Το παιχνίδι του Βόλου ήταν ισόπαλο 0-0 τον περασμένο Φεβρουάριο. Ήταν μάλιστα και το τελευταίο του Αλμπέρτο Γκαγιέγκο στον πάγκο του Βόλου, αφού αμέσως μετά απομακρύνθηκε.

Η ιστορία
Νίκες Βόλου: 0
Ισοπαλίες: 1
Νίκες ΑΕΛ: 2

Με γηπεδούχο το Βόλο
Νίκες Βόλου: 0
Ισοπαλίες: 1
Νίκες ΑΕΛ: 0

Το περσινό παιχνίδι
23.02.2020: Βόλος – ΑΕΛ 0-0
(Στο 51’ κόκκινη Μάρκοβιτς της ΑΕΛ)

Πληροφορίες slgr.gr
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η αθλητική δημοπρασία Sharing is Caring 2023 του Navarino Challenge ξεκίνησε
Η αθλητική δημοπρασία Sharing is Caring 2023 του Navarino Challenge ξεκίνησε

Η δράση στηρίζει 12 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες

Navarino Challenge με τη στήριξη της Μοτοδυναμικής
Navarino Challenge με τη στήριξη της Μοτοδυναμικής

Η διοργάνωση τιμά την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και τον Εμμανουήλ Καραλή

Πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Αθλητισμού για τους «Πρώτους των πρώτων»
Πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Αθλητισμού για τους «Πρώτους των πρώτων»

Κ. Ζέρβας: «Το 2024 θα είναι συγκλονιστική χρονιά για την πόλη μας στο κομμάτι του αθλητισμού»

«Οι Πρώτοι των Πρώτων» βραβεύονται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης
«Οι Πρώτοι των Πρώτων» βραβεύονται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Θα βραβευτούν 55 αθλητές διαφόρων αθλημάτων που διέπρεψαν σε διεθνείς διοργανώσεις

Front Runners in Sports Management 5.0
Front Runners in Sports Management 5.0

Ερχεται στις 7-9 Δεκεμβρίου 2023

Με πλήρη φάκελο διεκδικεί η Θεσσαλονίκη τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024
Με πλήρη φάκελο διεκδικεί η Θεσσαλονίκη τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024

Κ. Ζέρβας: «Θα είναι μια νίκη για την πόλη μας και όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού»

Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί το 2024 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Παίδων - Κορασίδων
Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί το 2024 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Παίδων - Κορασίδων

Mία ακόμη κορυφαία διεθνή διοργάνωση άρσης βαρών θα διεξαχθεί στην Ελλάδα

Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη διεκδικεί τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024
Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη διεκδικεί τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ευτυχής αλλά και υπερήφανος για αυτή τη νέα διεκδίκηση

Δεύτερο σκακιστικό τουρνουά για την Ειρήνη
Δεύτερο σκακιστικό τουρνουά για την Ειρήνη

Στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge