ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
7-3-2021

ΠΑΟΚ και Άρης αναμετρώνται σήμερα για το πρωτάθλημα της Super League

Το ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής

ΠΑΟΚ και  Άρης αναμετρώνται σήμερα για το πρωτάθλημα της Super League

Το ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της Super League είναι αυτό του ΠΑΟΚ με τον Άρη που θα διεξαχθεί απόψε Κυριακή (07/03, 19:30) στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο ΠΑΟΚ «σφράγισε» και τυπικά την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου μετά το ισόπαλο 1-1 με την Λαμία στη Φθιώτιδα.

Μετά το παιχνίδι, ο τεχνικός Γκαρσία στάθηκε στο ότι ήθελε να δει εν δράση παίκτες χωρίς πολύ χρόνο συμμετοχής: «Ξεκινήσαμε με βάση το γεγονός πως είχαμε καλό αποτέλεσμα από τον πρώτο αγώνα. Θέλαμε να δώσουμε ένα ενενηντάλεπτο στους Λύρατζη, Καγκάβα και Νινούα, πήρε κάποια λεπτά και ο Κούτσιας. Ήταν σημαντικό αυτό θέλαμε να τους δούμε».

Στο πρωτάθλημα, δεν τα κατάφερε στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 παρότι δεν ήταν χειρότερος. Είχε την απόλυτη υπεροχή στο πρώτο μέρος, έφτιαξε φάσεις για να προηγηθεί όμως στο 37’ πλήρωσε την κακή αμυντική του λειτουργία και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Δέχτηκε δεύτερο με το… καλησπέρα (54’) στην επανάληψη έπειτα από νέα άσχημη αμυντική αντίδραση και έκτοτε… έτρεχε. Κατάφερε να μειώσει στο 85’ με τον Ζίβκοβιτς και στο 90 «άγγιξε» την ισοφάριση με τον Κρμέντσικ, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Πρώτη ήττα μετά από τέσσερις αγώνες και δεύτερη στα έξι τελευταία (3-1-2). Υποχώρησε στην 3η θέση με +1 από την 4η ΑΕΚ και στο -1 από τον 2ο Άρη, τον οποίο αντιμετωπίζει στο σημερινό παιχνίδι.

Εν όψει του ντέρμπι, ο στενός συνεργάτης του Γκαρσία, Σνάουτσνερ δήλωσε: «Σίγουρα πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι αλλά νομίζω ότι δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Στο πρώτο παιχνίδι που παίξαμε στην έδρα τους δεν ήμασταν χειρότεροι. Ο τρόπος που χάσαμε ήταν άδικος για εμάς. Πρέπει να έχουμε συγκέντρωση. Ποιότητα έχουμε, όπως και πάθος που θα είναι πολύ σημαντικό. Και ο Άρης έχει στόχο, αλλά εμείς θέλουμε να κερδίσουμε. Να πάρουμε ρεβάνς, το 1-0 του πρώτου παιχνιδιού μας πονάει ακόμα και στην Τούμπα πρέπει να κερδίσουμε».

Ο Αρης ακόμα προσπαθεί να… χωνέψει πως έχασε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό μετά το ισόπαλο 1-1 στο «Κλ. Βικελίδης». Εξαιρετικά στημένος στο ματς, περιόρισε τους «ερυθρόλευκους» σε φλύαρη κατοχή και βρήκε το γκολ που χρειάζονταν με πέναλτι του Γκάμα στο 54’. Δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα από τον αντίπαλο του αλλά στο 87’ ένα τραγικό λάθος του Κουέστα, που δεν είχε τον Μπουχαλάκη να κρύβονταν πίσω από το δοκάρι, είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη μπάλα και να δεχτεί το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο έδωσε την πρόκριση στους Πειραιώτες.

«Ελέγχαμε το σκορ, δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα, ήμασταν κοντά στην πρόκριση αλλά τα λάθη πληρώνονται», δήλωσε μετά το παιχνίδι ο τεχνικός του, Μάντζιος. Ψυχολογικά ράκος ο γκολκίκερ του Άρη, ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο για το λάθος του. «Όλη η ομάδα στηρίζει τον Χουλιάν», δήλωσε ο Μάντζιος, ενώ ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, Θόδωρος Καρυπίδης τόνισε: «όλοι μαζί κερδίζουμε και όλοι μαζί χάνουμε».

Στο πρωτάθλημα, δε συνάντησε κανένα πρόβλημα την περασμένη Κυριακή κόντρα στον Ατρόμητο φτάνοντας σε άνετη νίκη με 3-0 στη Θεσσαλονίκη. Ο Γκάνεα άνοιξε το σκορ (22’) με όμορφο γκολ, ενώ στην επανάληψη Σάσα (65’) και Σίλβα (80’) διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο διαδοχικές ισοπαλίες με Παναιτωλικό και Ολυμπιακό. Στο 3-2-1 το ρεκόρ του στα έξι τελευταία, πέρασε μόνος στην 2η θέση με +1 από τον 3ο ΠΑΟΚ.

Εν όψει του σημερινού ντέρμπι, ο Μάντζιος στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του είναι πιο κουρασμένη από τον ΠΑΟΚ, αφού έπαιζε Πέμπτη στο Κύπελλο, αλλά πρόσθεσε πως στόχος είναι η νίκη στην Τούμπα: «Όσον αφορά την κόπωση θα υπάρχει περισσότερη από τον αντίπαλο. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και στόχος μας είναι να πάμε να κερδίσουμε. Θέλουμε να έχουμε την καλή εικόνα που έχουμε σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος, το ωραίο ποδόσφαιρο, να είμαστε πειθαρχημένοι, συγκεντρωμένοι για να διεκδικήσουμε το παιχνίδι».

O Πολωνός διεθνής διαιτητής Σίμον Μαρτσίνιακ, που ανήκει στην κατηγορία Elite της UEFA, ορίστηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας για να διευθύνει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ-Άρης, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Ο Μαρτσίνιακ έχει βρεθεί στο δρόμο ελληνικών ομάδων κατά το παρελθόν και συγκεκριμένα σφύριξε στους αγώνες Γουλβς-Ολυμπιακός 1-0, ΑΕΚ-Βίντι 1-1 και Μπενφίκα-ΠΑΟΚ 3-0.

Βοηθούς θα έχει τους συμπατριώτες του Πάβελ Σοκολνίτσκι, Τόμας Λιστίεβιτς, τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Αριστείδης Βάτσιος και στο VAR ο Πάβελ Γκιλ.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η αθλητική δημοπρασία Sharing is Caring 2023 του Navarino Challenge ξεκίνησε
Η αθλητική δημοπρασία Sharing is Caring 2023 του Navarino Challenge ξεκίνησε

Η δράση στηρίζει 12 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες

Navarino Challenge με τη στήριξη της Μοτοδυναμικής
Navarino Challenge με τη στήριξη της Μοτοδυναμικής

Η διοργάνωση τιμά την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και τον Εμμανουήλ Καραλή

Πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Αθλητισμού για τους «Πρώτους των πρώτων»
Πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Αθλητισμού για τους «Πρώτους των πρώτων»

Κ. Ζέρβας: «Το 2024 θα είναι συγκλονιστική χρονιά για την πόλη μας στο κομμάτι του αθλητισμού»

«Οι Πρώτοι των Πρώτων» βραβεύονται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης
«Οι Πρώτοι των Πρώτων» βραβεύονται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Θα βραβευτούν 55 αθλητές διαφόρων αθλημάτων που διέπρεψαν σε διεθνείς διοργανώσεις

Front Runners in Sports Management 5.0
Front Runners in Sports Management 5.0

Ερχεται στις 7-9 Δεκεμβρίου 2023

Με πλήρη φάκελο διεκδικεί η Θεσσαλονίκη τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024
Με πλήρη φάκελο διεκδικεί η Θεσσαλονίκη τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024

Κ. Ζέρβας: «Θα είναι μια νίκη για την πόλη μας και όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού»

Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί το 2024 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Παίδων - Κορασίδων
Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί το 2024 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Παίδων - Κορασίδων

Mία ακόμη κορυφαία διεθνή διοργάνωση άρσης βαρών θα διεξαχθεί στην Ελλάδα

Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη διεκδικεί τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024
Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη διεκδικεί τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ευτυχής αλλά και υπερήφανος για αυτή τη νέα διεκδίκηση

Δεύτερο σκακιστικό τουρνουά για την Ειρήνη
Δεύτερο σκακιστικό τουρνουά για την Ειρήνη

Στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge