ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4-4-2021

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 3-0

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με τρεις τελικές προσπάθειες σε όλο το ματς

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 3-0

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-0 τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για την 2η αγωνιστική των play off της Super League και ανέβηκε προσωρινά στην 4η θέση της άτυπης βαθμολογίας, περιμένοντας το ντέρμπι που ακολουθεί, ΑΕΚ-Ολυμπιακός, για να μάθει εάν θα μείνει εκεί ή, θα βρεθεί και πάλι 5ος.

Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι ήταν άκρως αποτελεσματική, καθώς είχε τρεις τελικές προσπάθειες σε όλο το ματς και σε όλες είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Πασχαλάκη. Ήταν επίσης η δεύτερη νίκη επί των «απρόμαυρων» μέσα σε 21 ημέρες, καθώς είχε προηγηθεί εκείνη στην «αυλαία» της κανονικής περιόδου, στο ίδιο γήπεδο, με 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν να «πατάνε» καλύτερα στο πρώτο κομμάτι του αγώνα. Μέχρι το 15΄ έφταναν με άνεση στην περιοχή του Διούδη, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια. Με τη συμπλήρωση του πρώτου τέταρτου στο ματς, και μετά από συνεργασία των Ελ Καντουρί-Αντρίγια Ζίβκοβιτς και την χαμηλή σέντρα του Σέρβου, ο Σφιντέρσκι δεν πρόλαβε για... εκατοστά να βάλει το πόδι του στην πορεία της μπάλας για να τη στείλει στα δίχτυα.

Στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ του ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 39΄. Το γκολ ήταν μάλιστα, παρόμοιο με εκείνο στο αντίστοιχο ματς του πρωταθλήματος στις 14 Μαρτίου. Από εξαιρετική μπαλιά του Βιγιαφάνιες στην πλάτη της άμυνας του «Δικεφάλου του Βορρά», ο Χατζηγιοβάνης έκανε σέντρα με τη μία και ο Μακέντα με πολύ δύσκολη προβολή άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους (1-0).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή της μπάλας, πίεσε στο πρώτο τέταρτο, όμως δεν μπόρεσε να δημιουργήσει καταστάσεις στην άμυνα του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να «χτυπούν» στις αντεπιθέσεις και σε μία εξ αυτών στο 77’ ο Νιάς δέχθηκε μαρκάρισμα λίγο πριν μπει στην περιοχή. Δύο λεπτά αργότερα (79’) ο Λούκας Βιγιαφάνιες ανέλαβε την εκτέλεση, το «τείχος» άνοιξε στα δύο και η μπάλα πέρασε ανάμεσα για να καταλήξει στη γωνία του Πασχαλάκη για το 2-0 του Παναθηναϊκού.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν με την ίδια «συνταγή», πίεση και κλέψιμο της μπάλας ψηλά και στο 85’ έφτασαν και σε τρίτο γκολ, όταν ο Μολό έκλεψε κι έβγαλε με τη μία τη μπάλα προς τον Αϊτόρ στο χώρο. Ο Ισπανός εξτρέμ «άδειασε» τον προσωπικό αντίπαλό του και με πλασέ στην αντίθετη γωνία έκανε το 3-0 για τον Παναθηναϊκό τελειώνοντας ουσιαστικά το ματς...

Μουργκ: «Χάσαμε δίχως να πατήσει περιοχή ο αντίπαλος»

Ο Τόμας Μουργκ εξήγησε τους λόγους που ο ΠΑΟΚ έφυγε με σκυμμένο κεφάλι από την Λεωφόρο και με βαριά ήττα με 3-0 από τον Παναθηναϊκό και τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε δίχως να πατήσει την περιοχή των «ασπρόμαυρων».

Συγκεκριμένα είπε: «Είναι δύσκολο να εξηγήσω την εικόνα μας. Παίξαμε καλά στο πρώτο μέρος. Έπρεπε να σκοράρω στην ευκαιρία που μου παρουσιάστηκε. Αν το είχα κάνει θα ήταν άλλο ματς. Ο Παναθηναϊκός πέτυχε γκολ στην πρώτη του φάση. Είπαμε στο ημίχρονο πως πρέπει να συνεχίσουμε και να παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι. Η αλήθεια είναι πως δεν δημιουργήσαμε καθαρές ευκαιρίες. Δυστυχώς δύο εύκολα που δεχτήκαμε, μας στοίχισαν. Πρέπει να βελτιωθούμε στο αμυντικό κομμάτι».

Ερωτηθείς για την εικόνα του ΠΑΟΚ όταν δέχτηκε το γκολ, απάντησε: «Όταν πετυχαίνει γκολ ο αντίπαλος ανεβαίνει η ψυχολογία του και παίρνει την μπάλα. Αυτό τεκμηριώνεται και από την εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου, που δεν πάτησαν στην περιοχή μας, αλλά κέρδισαν 3-0. Όμως αυτό που μετράει είναι το σκορ. Πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι και να συνεχίσουμε για τα ματς που έρχονται».

Ζήτησε συγγνώμη ο Πάμπλο Γκαρσία

Ο προπονητής του “Δικεφάλου του Βορρά” ζήτησε συγγνώμη για το αποτέλεσμα, υποστηρίζοντας ότι το φταίξιμο ήταν δικό του, αφού η ομάδα δούλεψε καλά και στη διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

Οι δηλώσεις του Πάμπλο Γκαρσία


Για το τι δεν πήγε καλά: «Θεωρώ πώς στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, ωστόσο δυστυχώς στην πρώτη τελική ενέργεια του Παναθηναϊκού καταφέρανε και σκοράρανε. Μετά κάναμε αλλαγές για να γυρίσουμε το αποτέλεσμα, ωστόσο όταν γίναμε πιο απειλητικοί δεχθήκαμε και το δεύτερο γκολ».

Για το αν κάνει βήματα πίσω η ομάδα: «Eίναι αλήθεια ότι δυσκολευόμαστε πολύ στο να βρούμε την ισορροπία, προερχόμαστε από ένα καλό παιχνίδι απέναντι στην ΑΕΚ, μεσολάβησε η διακοπή των Εθνικών ομάδων, εμείς προσπαθήσαμε να δουλέψουμε πολύ σκληρά και να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας. Αυτό που θέλω να κάνω είναι να ζητήσω συγγνώμη για αυτό το αποτέλεσμα το φταίξιμο είναι δικό μου».

Για το τι μπορεί να αλλάξει ενόψει του ματς με την ΑΕΚ: «Αυτό το παιχνίδι το αφήνουμε πίσω μας, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να κάνουμε το παν για να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και να συγκεντρωθούμε στο παιχνίδι του Κυπέλλου. Εκεί πρέπει να τα δώσουμε όλα».
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η αθλητική δημοπρασία Sharing is Caring 2023 του Navarino Challenge ξεκίνησε
Η αθλητική δημοπρασία Sharing is Caring 2023 του Navarino Challenge ξεκίνησε

Η δράση στηρίζει 12 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες

Navarino Challenge με τη στήριξη της Μοτοδυναμικής
Navarino Challenge με τη στήριξη της Μοτοδυναμικής

Η διοργάνωση τιμά την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και τον Εμμανουήλ Καραλή

Πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Αθλητισμού για τους «Πρώτους των πρώτων»
Πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Αθλητισμού για τους «Πρώτους των πρώτων»

Κ. Ζέρβας: «Το 2024 θα είναι συγκλονιστική χρονιά για την πόλη μας στο κομμάτι του αθλητισμού»

«Οι Πρώτοι των Πρώτων» βραβεύονται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης
«Οι Πρώτοι των Πρώτων» βραβεύονται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Θα βραβευτούν 55 αθλητές διαφόρων αθλημάτων που διέπρεψαν σε διεθνείς διοργανώσεις

Front Runners in Sports Management 5.0
Front Runners in Sports Management 5.0

Ερχεται στις 7-9 Δεκεμβρίου 2023

Με πλήρη φάκελο διεκδικεί η Θεσσαλονίκη τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024
Με πλήρη φάκελο διεκδικεί η Θεσσαλονίκη τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024

Κ. Ζέρβας: «Θα είναι μια νίκη για την πόλη μας και όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού»

Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί το 2024 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Παίδων - Κορασίδων
Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί το 2024 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Παίδων - Κορασίδων

Mία ακόμη κορυφαία διεθνή διοργάνωση άρσης βαρών θα διεξαχθεί στην Ελλάδα

Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη διεκδικεί τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024
Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη διεκδικεί τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ευτυχής αλλά και υπερήφανος για αυτή τη νέα διεκδίκηση

Δεύτερο σκακιστικό τουρνουά για την Ειρήνη
Δεύτερο σκακιστικό τουρνουά για την Ειρήνη

Στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge