ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20-3-2023

ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ 1-2 με ανατροπή

Πραγματοποιώντας αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Άρη

ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ 1-2 με ανατροπή
Φωτογραφία αρχείου

Το παιχνίδι που ξεκίνησε με εξάλεπτη καθυστέρηση λόγω του εντυπωσιακού πυρο-show που είχαν ετοιμάσει οι οπαδοί των γηπεδούχων, ήταν νευρικό στα πρώτα λεπτά του. Ομαδική συνεργασία δεν μπορούσε να βγει, οπότε το ατομικό ταλέντο ήταν αυτό που θα έκανε τη διαφορά. Κι ο Πάλμα επέδειξε μπόλικη από δαύτη στο 12′. Ναι μεν ήταν τυχερός στην αρχή της φάσης, αλλά το φαλτσαριστό σουτ με το δεξί που δοκίμασε εκτός περιοχής, δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ντόμινικ Κοτάρσκι.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου δε χρειάστηκαν πολύ χρόνο για να συνέλθουν. Ο Νέλσον Ολιβέιρα (17′) αστόχησε με το αριστερό από πλάγια θέση, μετά την ωραία ενέργεια του Ντάγκλας Αουγκούστο, ενώ στο 34′ ο Μάριος Σιαμπάνης πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση με το αριστερό στην κεφαλιά του Γιάννη Κάργα. Ήταν και τυχερός ο Έλληνας τερματοφύλακας αφού στην επαναφορά η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Ολιβέιρα κι επέστρεψε στην αγκαλιά του. Το… καμπανάκι αφύπνισε τους γηπεδούχους.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Κοτάρσκι να σταθεί τυχερός μα και ικανός. Στη σέντρα του Αμπουμπακάρ Καμαρά, ο Χουάν Ιτούρμπε με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Κροάτη τερματοφύλακα να σταματάει στη συνέχεια τη (νέα) κεφαλιά του Βλάντιμιρ Νταρίντα. Από το κόρνερ που ακολούθησε, οι γηπεδούχοι είχαν και νέο δοκάρι, με τον Φαμπιάνο Λέισμαν να στέλνει την μπάλα στην αριστερή κάθετη δοκό της εστίας του Κοτάρσκι.

Με τριπλή αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Λουτσέσκου προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα. Η τέταρτη, όμως, ο Μπράντον Τόμας, ήταν αυτός που κέρδισε πέναλτι σε μονομαχία με τον Γιάκουμπ Μπράμπετς, δίνοντας το έναυσμα για την αντεπίθεση. Πέναλτι που καταλόγισε ο Σουηδός διαιτητής Μοχάμεντ Αλ-Χακίμ έπειτα από παρέμβαση του Αλβανού VARίστα Γιουτζίν Σαγιά και μετέτρεψε σε γκολ ο Σβαμπ, για το 1-1 στο 68ο λεπτό. Κι ο Αυστριακός ήταν μία εκ των αλλαγών….

Οι «ασπρόμαυροι» εκμεταλλεύτηκαν το σάστισμα των παικτών του Απόστολου Τερζή και έξι λεπτά αργότερα βρήκαν και δεύτερο γκολ. Σε συνδυασμό από τα αριστερά, ο Ράφα Σοάρες έκανε τη σέντρα, ο Σιαμπάνης δεν έδιωξε πειστικά και ο Ζίβκοβιτς με το αριστερό, ουσιαστικά σε κενή εστία, έκανε το 1-2. Το παιχνίδι κάπου εκεί ουσιαστικά ολοκληρώθηκε, αφού τα νεύρα έκαναν την εμφάνισή τους κι οι διακοπές ήταν συνεχείς. Στις καθυστερήσεις, πάντως, σημειώθηκε μεγάλη ένταση ανάμεσα στους πάγκους των δύο ομάδων, με την Αστυνομία να αναλαμβάνει δράση και τον Λουτσέσκου να αποβάλλεται. Το σκορ δεν άλλαξε πάρα τα 16 (!!!) λεπτά καθυστερήσεων.

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια σπουδαία νίκη κρατώντας ζωντανές τις ελπίδες του για μια θέση στην πρώτη δυάδα, με τον Άρη να παραμένει μεν πάνω από τον έκτο Βόλο, έχοντας όμως μόλις ένα βαθμό διαφορά στη μάχη για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Απόστολος Τερζής): Σιαμπάνης, Οντουμπάτζιο, Μαζικού (86′ Πίρσμαν), Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Ετέμπο (87′ Νταμπό), Νταρίντα, Πάλμα (86′ Χριστοδουλόπουλος), Ματέο Γκαρσία (80′ Γκρέι), Ιτούρμπε (80′ Καμάτσο), Καμαρά.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κετζιόρα (46′ Σοάρες), Κάργας, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (46′ Σβαμπ), Αουγκούστο, Κωνσταντέλιας, Νάρεϊ (46′ Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς (88′ Ελ Καντουρί), Ολιβέιρα (62′ Τόμας).



Τερζής: Μπήκαν στο παιχνίδι από ανύπαρκτο πέναλτι

Ανύπαρκτο χαρακτήρισε το πέναλτι που κέρδισε ο ΠΑΟΚ, ο προπονητής του Άρη, Απόστολος Τερζής.

Ο τεχνικός του Άρη, Απόστολος Τερζής, τόνισε ότι το αποτέλεσμα (1-2) του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι μαγική εικόνα, θεωρώντας ότι η ομάδα του άξιζε κάτι παραπάνω.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

«Το αποτέλεσμα είναι μαγική εικόνα. Στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι κι αν είχαμε λίγη τύχη το σκορ θα ήταν 3-0. Στο δεύτερο ημίχρονο και δίχως να δεχθούμε φάση από τον αντίπαλο δεχθήκαμε δύο γκολ.

Επειδή είδα στα αποδυτήρια τη φάση του πέναλτι, δεν υπάρχει καν επαφή πολλώ δε μάλλον πέναλτι. Ο Μπράμπετς δεν ακουμπάει τον επιθετικό του ΠΑΟΚ κι έτσι μπήκανε στο παιχνίδι οι αντίπαλοι, από ένα ανύπαρκτο πέναλτι. Αλλά εμείς θα έπρεπε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Μας αδικεί το σκορ και το αποτέλεσμα».



Λουτσέσκου: Δεν πέταξα τίποτα στην εξέδρα

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για την ένταση στο φινάλε του Άρης-ΠΑΟΚ και αρνήθηκε ότι πέταξε κάτι προς την εξέδρα των «κίτρινων».

Αναλυτικά, όσα είπε στην κάμερα της Nova:

Για το ντέρμπι: «Ήρθαμε εδώ για να παίξουμε ένα παιχνίδι και να παίξουμε όπως ξέρουμε, αλλά δυστυχώς μας έλειπε κάτι, ίσως η ένταση. Προηγήθηκαν με ωραία ενέργεια του Πάλμα, αλλά ανακτήσαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και ισορροπήσαμε. Πάλι κάτι μας έλειπε. Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε άσχημα για εμάς, αλλάξαμε πράγματα, προσπαθήσαμε να βρούμε αυτοπεποίθηση. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν εντελώς διαφορετικό. Παλέψαμε με πίστη για το νίκη ως το τέλος και συνέβη»

Για τις αλλαγές που έκανε: «Οι παίκτες είναι για αυτό, να μπαίνουν και να δίνουν υα πάντα για την ομάδα. Όταν κάτι δεν λειτουργεί πρέπει να το αλλάξουμε. Μετά από μια δύσκολη εβδομάδα για εμάς, φτάσαμε σε αυτό το παιχνίδι και πήραμε τη νίκη σε μια δύσκολη ατμόσφαιρα. Εύχομαι όλες οι ομάδες που θα έρθουν εδώ από την Αθήνα να αντιμετωπίσουν την ίδια ατμόσφαιρα».

Για την ένταση στο τέλος και γιατί αποβλήθηκε: «Μου είπαν ότι πέταξα κάτι, δεν είναι δίκαιο, είναι ψέματα. Είπαν ότι έκανα μια χειρονομία ότι θα πετάξω κάτι, αλλά δεν πέταξα τίποτα. Έτσι είπε το VAR. Ξέρετε πως όταν λέω κάτι είναι η αλήθεια. Υπάρχει μια τρελή ατμόσφαιρα σε αυτά τα παιχνίδια, ιδιαίτερα όταν είναι ένα παιχνίδι του Άρη με τον ΠΑΟΚ, αλλά αυτός που υποφέρει στο τέλος είναι το ποδόσφαιρο»



Άρης για διαιτησία: Ο σκοπός του ορισμού επετεύχθη

«Η διαιτησία στα χειρότερά της. Έχει πιάσει πάτο». Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η ΠΑΕ Άρης στην έντονη αντίδρασή της μέσω ανακοίνωσης, για τη διαιτησία του αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα τονίζεται πως η φάση του πέναλτι, αρχίζει με πλάγιο άουτ το οποίο ο παίκτης που το ανέλαβε πατούσε εντός μέσα απ’ τη γραμμή.

Η ανακοίνωση:

«Η… έμπνευση του κ. Μπένετ να ορίσει… Σουηδοϊρακινό διαιτητή στο αποψινό ντέρμπι, με VARista από την Αλβανία, αποδείχθηκε πολύ σωστή επιλογή! Ο σκοπός του ορισμού επετεύχθη!

Ο VARistas κάλεσε τον Σουηδοϊρακινό στη φάση του ανύπαρκτου πέναλτι, αλλά… “ξέχασε” να δει νωρίτερα πως ξεκινάει η φάση από λανθασμένη εκτέλεση του πλαγίου άουτ.
Ξεκάθαρη παράβαση από τον ποδοσφαιριστή του αντιπάλου, που πατάει μέσα στο γήπεδο, αλλά ο VARistas… είπαμε, “ξέχασε” να την δει!

Αλλά μετά είδε επαφή, άρα πέναλτι, γι’ αυτό κάλεσε τον Σουηδοϊρακινό, που συμφώνησε μαζί του (αφού στην Σουηδία δεν έχουν VAR, είπε να συμφωνήσει με τον VARista, που προέρχεται από μια χώρα που διαθέτει VAR). Κάπως έτσι ο αντίπαλος μάς ισοφάρισε, διότι με άλλο τρόπο δεν μπορούσε.

Η διαιτησία είναι στα χειρότερά της. Έχει πιάσει πάτο. Ίσως έχουν αποφασίσει πως θα μοιράσουν τις πρώτες θέσεις.

Στο επόμενο ματς καλούμε τον κ. Μπένετ να ορίσει Κινέζο διαιτητή με Βιετναμέζο στο VAR!

Όσο για τον προπονητή του αντιπάλου, ντρέπεται και η ντροπή μαζί του. Τους ίδιους θεατρινισμούς σε κάθε γήπεδο με προφανείς σκοπούς. Στα μάτια όλης της Ελλάδας, όμως, το μόνο που πετυχαίνει είναι να μικραίνει την ομάδα του.

Τον έχουν πάρει χαμπάρι…».





Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η αθλητική δημοπρασία Sharing is Caring 2023 του Navarino Challenge ξεκίνησε
Η αθλητική δημοπρασία Sharing is Caring 2023 του Navarino Challenge ξεκίνησε

Η δράση στηρίζει 12 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες

Navarino Challenge με τη στήριξη της Μοτοδυναμικής
Navarino Challenge με τη στήριξη της Μοτοδυναμικής

Η διοργάνωση τιμά την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και τον Εμμανουήλ Καραλή

Πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Αθλητισμού για τους «Πρώτους των πρώτων»
Πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Αθλητισμού για τους «Πρώτους των πρώτων»

Κ. Ζέρβας: «Το 2024 θα είναι συγκλονιστική χρονιά για την πόλη μας στο κομμάτι του αθλητισμού»

«Οι Πρώτοι των Πρώτων» βραβεύονται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης
«Οι Πρώτοι των Πρώτων» βραβεύονται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Θα βραβευτούν 55 αθλητές διαφόρων αθλημάτων που διέπρεψαν σε διεθνείς διοργανώσεις

Front Runners in Sports Management 5.0
Front Runners in Sports Management 5.0

Ερχεται στις 7-9 Δεκεμβρίου 2023

Με πλήρη φάκελο διεκδικεί η Θεσσαλονίκη τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024
Με πλήρη φάκελο διεκδικεί η Θεσσαλονίκη τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024

Κ. Ζέρβας: «Θα είναι μια νίκη για την πόλη μας και όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού»

Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί το 2024 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Παίδων - Κορασίδων
Στη Θεσσαλονίκη θα διεξαχθεί το 2024 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αρσης Βαρών Παίδων - Κορασίδων

Mία ακόμη κορυφαία διεθνή διοργάνωση άρσης βαρών θα διεξαχθεί στην Ελλάδα

Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη διεκδικεί τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024
Κ. Ζέρβας: Η Θεσσαλονίκη διεκδικεί τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε ευτυχής αλλά και υπερήφανος για αυτή τη νέα διεκδίκηση

Δεύτερο σκακιστικό τουρνουά για την Ειρήνη
Δεύτερο σκακιστικό τουρνουά για την Ειρήνη

Στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge