ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
5-12-2018

Η Κομισιόν θα ζητήσει αναφορά για ρώσικες εκστρατείες παραπληροφόρησης

Από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης

Η Κομισιόν θα ζητήσει αναφορά για ρώσικες εκστρατείες παραπληροφόρησης

Η Κομισιόν σχεδιάζει να τα ζητήσει από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του Facebook, του Twitter και Google, μηνιαίες αναφορές για ρώσικες εκστρατείες παραπληροφόρησης ενόψει των Ευρωεκλογών τον Μάιο.

Η έκκληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου δράσης για την καταπολέμηση των ψευδών ειδήσεων, που αναμένετε να παρουσιαστεί την Τετάρτη.

Οι πλατφόρμες θα οφείλουν να παρέχουν να αναφορές από τον Ιανουαρίου μέχρι και τον Μάιο, σύμφωνα με όσα δήλωσε αξιωματούχος. Οι πληροφορίες θα συλλέγονται από την Ευρωπαϊκή Κομισιόν, η οποία μάλιστα σχεδιάζει να δημοσιεύσει τις αναφορές αυτές για να ευαισθητοποιήσει τους Ευρωπαίους ψηφοφόρους για το πώς εξωτερικοί παράγοντες προσπαθούν να επηρεάσουν την ψήφο τους.

Το σχέδιο της Τετάρτης θα αποκαλύψει, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η ΕΕ, τη Ρωσία ως συστηματικό χρήστη συστηματικών εκστρατειών παραπληροφόρησης ευρείας κλίμακας. Πιο συγκεκριμένα, οι αναφορές θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το πλήθος των πολιτικών διαφημίσεων, καθώς και το πόσα bots και ψευδείς λογαριασμοί έχουν αναγνωριστεί και απενεργοποιηθεί.

Εταιρείες που έχουν υπογράψει τον Κώδικα Πρακτικής για την Παραπληροφόρηση θα κληθούν να παραδώσουν τις αναφορές αυτές, ενώ μέχρι στιγμής ανάμεσα στους υπογράφοντες συγκαταλέγονται Google, Facebook, Twitter, και Mozzila.

Το σχέδιο της Κομισιόν περιλαμβάνει αίτημα για την αύξηση της χρηματοδότησης στις υπηρεσίες παραπληροφόρησης στην Ευρώπη, μεταξύ αυτών και τη μονάδα StratCom της ΕΕ. Θα ζητηθεί επίσης η δημιουργία ενός συστήματος άμεσου συναγερμού, το οποίο θα ειδοποιεί τις κρατικές αρχές σε περίπτωση που μια χώρα βρίσκεται υπό συνεχή επίθεση ή διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1ο Φεστιβάλ STEAM στο Noesis
1ο Φεστιβάλ STEAM στο Noesis

Eπιλέξτε την εξωσχολική δραστηριότητα που ταιριάζει περισσότερο στα παιδιά σας

Μπλε Πανσέληνος: Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Noesis
Μπλε Πανσέληνος: Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Noesis

Εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για όλη την οικογένεια

Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης
Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης

H υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει

Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte
Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte

Το TechSaloniki2023 συγκέντρωσε όλη την αφρόκρεμα της τεχνολογίας

Gaming monitor LG 27GR75Q-B
Gaming monitor LG 27GR75Q-B

Με 165Ηz ρυθμό ανανέωσης και 1ms χρόνο απόκρισης αυξάνει τις πιθανότητες σου για τη νίκη




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge