Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τεχνολογία/
11-12-2018

Πρόωρο κλείσιμο του Google+ λόγω νέου προβλήματος ασφαλείας

Η μπαρούφα που λέγεται Google αργοπεθαίνει μέρα με τη μέρα

Πρόωρο κλείσιμο του Google+ λόγω νέου προβλήματος ασφαλείας
fontsize

H Google εντόπισε νέο «bug» στο κοινωνικό της δίκτυο Google+, το οποίο, όπως ανέφερε, επηρεάζει μέχρι και 52,5 εκατομμύρια χρήστες, εκθέτοντας προσωπικά τους δεδομένα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, εξαιτίας του bug, ονόματα, email, επαγγέλματα και ηλικίες εκτίθενται σε «τρίτους» developers, ακόμα κι αν οι λογαριασμοί έχουν «private» ρυθμίσεις. Το bug αυτό, που, σύμφωνα με τη Google, ανακαλύφθηκε «πρόσφατα», είχε εισαχθεί στο δίκτυο τον Νοέμβριο.

Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο η εταιρεία είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να κλείσει το Google+ (η απήχηση του οποίου δεν ήταν αυτή στην οποία προσέβλεπε) για το ευρύ κοινό, μετά τη διαπίστωση πως είχαν εκτεθεί δεδομένα 500.000 χρηστών. Ύστερα από την τελευταία εξέλιξη, αποφασίστηκε το κλείσιμο αυτό να επισπευθεί.

«Με την ανακάλυψη αυτού του νέου bug, αποφασίσαμε να επισπεύσουμε το κλείσιμο όλων των API (application programming interfaces) του Google+. Αυτό θα γίνει εντός των επόμενων 90 ημερών» έγραψε ο Ντέιβιντ Θάκερ, επικεφαλής product management για το G Suite, τη σειρά εφαρμογών που προσφέρει η Google σε επιχειρήσεις. «Επιπρόσθετα, αποφασίσαμε να επιταχύνουμε το “ηλιοβασίλεμα” της καταναλωτικής έκδοσης του Google+, από τον Αύγουστο του 2019 στον Απρίλιο του 2019» ανέφερε.

Όπως σημειώνει το BBC, η παραδοχή του Οκτωβρίου είχε προκαλέσει άσχημες εντυπώσεις, καθώς, όπως αποκαλύφθηκε, η εταιρεία γνώριζε από τον Μάρτιο. Εσωτερικά memos υποδεικνύουν πως ήταν επιλογή να μη δημοσιοποιηθεί το θέμα, λόγω φόβων για έρευνες σε βάρος της εταιρείας.

Η νέα αυτή εξέλιξη λαμβάνει χώρα λίγο πριν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σούνταρ Πιτσάι, εμφανιστεί ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον, για να συζητηθούν θέματα όπως οι προβληματισμοί για πολιτικές προκαταλήψεις σε προϊόντα της εταιρείας. Ωστόσο, θεωρείται πως θα υπάρξουν αναφορές και σε άλλα ζητήματα, όπως οι φιλοδοξίες της για την Κίνα και τα παράπονα για τη στάση της εταιρείας απέναντι στις γυναίκες εργαζόμενές της.Στην ίδια κατηγορία..
WordCamp Θεσσαλονίκη 2019WordCamp Θεσσαλονίκη 2019

Oι εξελίξεις γύρω από το WordPress και την τεχνολογία


SAS: Νέα έκθεση καταγράφει αύξηση κατά 105% στα έσοδα από την τεχνητή νοημοσύνηSAS: Νέα έκθεση καταγράφει αύξηση κατά 105% στα έσοδα από την τεχνητή νοημοσύνη

Η SAS κατέχει τη δεύτερη θέση στα έσοδα το 2018 για πλατφόρμες λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης


Σε περίπου ένα δις ευρώ για πρόστιμα και φόρους υποχρεώνεται η Google στη ΓαλλίαΣε περίπου ένα δις ευρώ για πρόστιμα και φόρους υποχρεώνεται η Google στη Γαλλία

Μέσω εξωδικαστικού συμβιβασμού


Ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο συνεργασίας ελληνικών φορέωνΡομποτική και τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο συνεργασίας ελληνικών φορέων

Συνεργασία μεταξύ ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών


H Google στο στόχαστρο της αμερικανικής δικαιοσύνηςH Google στο στόχαστρο της αμερικανικής δικαιοσύνης

Διερευνάται από 50 γενικούς εισαγγελείς


Καμπανάκι για επικίνδυνο λογισμικό με το όνομα JokerΚαμπανάκι για επικίνδυνο λογισμικό με το όνομα Joker

Σε πολλές εφαρμογές του Play Store


Η Echelon Exchange στην 84η ΔΕΘΗ Echelon Exchange στην 84η ΔΕΘ

Προωθεί τη δική της υπηρεσία ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων


Ενδιαφέρον από τη CISCO για επένδυση στη ΘεσσαλονίκηΕνδιαφέρον από τη CISCO για επένδυση στη Θεσσαλονίκη

Για τη δημιουργία ενός Κέντρου Καινοτομίας


LIFE GreenYourMove: Ο πλοηγός που προωθεί τη χρήση των Μέσων Μαζικής ΜεταφοράςLIFE GreenYourMove: Ο πλοηγός που προωθεί τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Μείωση των χρόνων αναμονής στα ΚΤΕΛ με την επανασχεδίαση δρομολογίων


Προγραμματισμός του ESP8266 με τον αντάπτορα CH340GΠρογραμματισμός του ESP8266 με τον αντάπτορα CH340G

Οδηγίες σύνδεσης και ένα βασικό πρόγραμμαgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Αυξήσεις