ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11-12-2018

Πρόωρο κλείσιμο του Google+ λόγω νέου προβλήματος ασφαλείας

Η μπαρούφα που λέγεται Google αργοπεθαίνει μέρα με τη μέρα

Πρόωρο κλείσιμο του Google+ λόγω νέου προβλήματος ασφαλείας

H Google εντόπισε νέο «bug» στο κοινωνικό της δίκτυο Google+, το οποίο, όπως ανέφερε, επηρεάζει μέχρι και 52,5 εκατομμύρια χρήστες, εκθέτοντας προσωπικά τους δεδομένα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, εξαιτίας του bug, ονόματα, email, επαγγέλματα και ηλικίες εκτίθενται σε «τρίτους» developers, ακόμα κι αν οι λογαριασμοί έχουν «private» ρυθμίσεις. Το bug αυτό, που, σύμφωνα με τη Google, ανακαλύφθηκε «πρόσφατα», είχε εισαχθεί στο δίκτυο τον Νοέμβριο.

Υπενθυμίζεται πως τον Οκτώβριο η εταιρεία είχε ανακοινώσει την πρόθεσή της να κλείσει το Google+ (η απήχηση του οποίου δεν ήταν αυτή στην οποία προσέβλεπε) για το ευρύ κοινό, μετά τη διαπίστωση πως είχαν εκτεθεί δεδομένα 500.000 χρηστών. Ύστερα από την τελευταία εξέλιξη, αποφασίστηκε το κλείσιμο αυτό να επισπευθεί.

«Με την ανακάλυψη αυτού του νέου bug, αποφασίσαμε να επισπεύσουμε το κλείσιμο όλων των API (application programming interfaces) του Google+. Αυτό θα γίνει εντός των επόμενων 90 ημερών» έγραψε ο Ντέιβιντ Θάκερ, επικεφαλής product management για το G Suite, τη σειρά εφαρμογών που προσφέρει η Google σε επιχειρήσεις. «Επιπρόσθετα, αποφασίσαμε να επιταχύνουμε το “ηλιοβασίλεμα” της καταναλωτικής έκδοσης του Google+, από τον Αύγουστο του 2019 στον Απρίλιο του 2019» ανέφερε.

Όπως σημειώνει το BBC, η παραδοχή του Οκτωβρίου είχε προκαλέσει άσχημες εντυπώσεις, καθώς, όπως αποκαλύφθηκε, η εταιρεία γνώριζε από τον Μάρτιο. Εσωτερικά memos υποδεικνύουν πως ήταν επιλογή να μη δημοσιοποιηθεί το θέμα, λόγω φόβων για έρευνες σε βάρος της εταιρείας.

Η νέα αυτή εξέλιξη λαμβάνει χώρα λίγο πριν ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σούνταρ Πιτσάι, εμφανιστεί ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου στην Ουάσινγκτον, για να συζητηθούν θέματα όπως οι προβληματισμοί για πολιτικές προκαταλήψεις σε προϊόντα της εταιρείας. Ωστόσο, θεωρείται πως θα υπάρξουν αναφορές και σε άλλα ζητήματα, όπως οι φιλοδοξίες της για την Κίνα και τα παράπονα για τη στάση της εταιρείας απέναντι στις γυναίκες εργαζόμενές της.
Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
1ο Φεστιβάλ STEAM στο Noesis
1ο Φεστιβάλ STEAM στο Noesis

Eπιλέξτε την εξωσχολική δραστηριότητα που ταιριάζει περισσότερο στα παιδιά σας

Μπλε Πανσέληνος: Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Noesis
Μπλε Πανσέληνος: Βραδιά αστροπαρατήρησης στο Noesis

Εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για όλη την οικογένεια

Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης
Ο κόσμος της τεχνολογίας στο TechPro Academy Θεσσαλονίκης

H υποβολή των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει

Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte
Ολοκληρώθηκε το TechSaloniki2023 fueled by Deloitte

Το TechSaloniki2023 συγκέντρωσε όλη την αφρόκρεμα της τεχνολογίας

Gaming monitor LG 27GR75Q-B
Gaming monitor LG 27GR75Q-B

Με 165Ηz ρυθμό ανανέωσης και 1ms χρόνο απόκρισης αυξάνει τις πιθανότητες σου για τη νίκη




© 2001-2023 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας
facebook twiter
DigitalOcean Referral Badge