Top
gothess Home Page
facebook twiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
1-8-2019

Το GUADEC 2019 από 23 έως 28 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη

Ευρωπαϊκό συνέδριο χρηστών και προγραμματιστών του GNOME

Το GUADEC 2019  από  23 έως  28 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη
fontsize

Το Ίδρυμα GNOME ανακοίνωσε ότι το GUADEC 2019 θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 28 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη.

Το GUADEC, είναι το ευρωπαϊκό συνέδριο χρηστών και προγραμματιστών του GNOME και συγκεντρώνει εκατοντάδες χρήστες και προγραμματιστές κάθε χρόνο για να προωθήσει το έργο GNOME. Είναι ένα από τα πιο μακροχρόνια και αξιοσημείωτα γεγονότα.

To GUADEC, το ευρωπαϊκό συνέδριο χρηστών και προγραμματιστών του GNOME, είναι το κύριο ετήσιο συνέδριο του GNOME και φέτος πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από τις 23 έως τις 28 Αυγούστου.


Κατά τη διάρκεια του GUADEC θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε δεκάδες ομιλίες και workshops και hack events για θέματα όπως:

Ανάπτυξη εφαρμογών και deployment
Προστασία απορρήτου και ασφάλεια
Οικοδόμηση κοινότητας και ποικιλομορφία
Σχεδιασμός εμπειρίας χρηστών και προγραμματιστών
Χρήση τεχνολογιών GNOME εκτός της επιφάνειας εργασίας
Ενθάρρυνση νέων συνεισφερόντων
Οργάνωση και διακυβέρνηση του έργου GNOME
Χρήση του GNOME από τους χρήστες

Τα περισσότερα μεγάλα έργα ανοικτού λογισμικού, διοργανώνουν ετήσια παγκόσμια συνέδρια. Ορισμένα έργα διοργανώνουν και συνέδρια της ηπείρου (πχ GNOME Asia Summit), κυρίως γιατί υπάρχουν πολλοί προγραμματιστές-χρήστες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν.

Το πρόγραμμα των συνεδρίων αποτελείται, συνήθως, από δυο τμήματα. Το πρώτο από ομιλίες σχετικές με την εφαρμογή νέων χαρακτηριστικών από την κοινότητα αλλά και συναντήσεις για σημαντικές αποφάσεις σχετικά με το έργο. Το δεύτερο τμήμα είναι ελεύθερο και συνήθως αποτελείται από συναντήσεις (hacking, BoFs) υπο-ομάδων που στόχο έχουν τόσο την διόρθωση σφαλμάτων όσο και την ανάπτυξη των νέων χαρακτηριστικών, ή ακόμα και την παραγωγή κειμένων για την προώθηση του έργου στον τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι έχετε να κερδίσετε εσείς από την συμμετοχή σας σε ένα τέτοιο συνέδριο.

Καταρχήν ΔΕΝ θα πάρετε αποδεικτικό συμμετοχής 

Η απόδειξη συμμετοχής σας είναι η δραστηριότητα που έχετε στην κοινότητα του έργου ή ακόμα και η βοήθεια σας ως εθελοντής στην διοργάνωση του συνεδρίου. Πάμε να δούμε τι θα κερδίσετε:


Θα γνωρίσετε από κοντά σημαντικούς ανθρώπους ( άτομα που πιθανό να διαβάζετε στις λίστες ή στα blogs) και θα δημιουργήσετε νέες φιλίες και γνωριμίες. Θα δείτε ότι δεν είναι ρομπότ ή σνομπ άτομα αλλά είναι απλοί, φιλικοί σε ό,τι και να τους πείτε.

Μπορεί οι γνώσεις που θα πάρετε από τις παρουσιάσεις να είναι μηδαμινές αλλά οι γνώσεις που θα αποκτήσετε στο δεύτερο τμήμα του συνεδρίου θα είναι πολλές.

Όταν θα ενταχθείτε σε μια υπο-ομάδα, το αποτέλεσμα που θα παρουσιάσετε στο συνέδριο, θα είναι περισσότερο από αυτό που παρουσιάζει μια ομάδα στην διάρκεια του εξαμήνου (από έκδοση σε έκδοση). Αυτό γιατί θα είστε δίπλα στα άτομα τα οποία μπορείτε να ρωτήσετε ή να συζητήσετε κάτι άμεσα. Δεν χρειάζεται η αναμονή σε περίπτωση που βρίσκεστε σε διαφορετικές ζώνες ώρας.

Στα περισσότερα συνέδρια, βρίσκονται μεγάλες εταιρείες του χώρου που αναζητούν μυαλά σαν το δικό σας. Σε περίπτωση που δεν είστε ευχαριστημένοι στην Ελλάδα ή είστε άνεργος, έχετε μια πιθανότητα να κάνετε αίτηση για εργασία και να σας δεχτούν. Μια παράμετρος που θα κοιτάξουν οι εταιρείες είναι και εάν συμμετέχετε στο έργο, ποιες οι δραστηριότητες σας στην κοινότητα και όχι τι πτυχίο έχετε (ή δεν έχετε). Συνήθως μετράνε και τα πτυχία που πιθανό να έχετε από μεγάλες εταιρείες του χώρου (όσοι ασχολείστε με το αντικείμενο, γνωρίζετε ποια).

Αν λοιπόν συμμετέχετε σε κοινότητες εθελοντικά, τα περισσότερα έργα διαθέτουν πρόγραμματα χρηματοδότησης για τη συμμετοχή σας στα συνέδρια (τόσο τοπικά όσο και παγκόσμια). Το Ίδρυμα GNOME είναι ένα από αυτά, προσφέροντας χρηματοδότηση για τα μέλη του ιδρύματος.

Στην ιστοσελίδα https://2017.guadec.org/ μπορείτε να βρείτε προτάσεις σχετικά με τη διαμονή σας (θα έχει πολλούς επισκέπτες εκείνη την εποχή, οπότε έχετε το νου σας) και πληροφορίες για τη μετακίνηση σας στην πόλη του Μάντσεστερ. Σύντομα θα ανακοινωθεί και η έναρξη των εγγραφών για τη συμμετοχή σας στο συνέδριο καθώς και η περίοδος που μπορείτε να κάνετε αίτηση για χρηματοδότηση του ταξιδιού σας.

Από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι κύριες ομιλίες και παρουσιάσεις ενώ οι υπόλοιπες ημέρες θα είναι αφιερωμένες σε hack events για το GNOME.

Για την εγγραφή σας θα πρέπει να συμπληρώσετε  φόρμα.

Περισσότερες πληροφορίες για την GUADEC 2019 στο https://2019.guadec.org/

Αξιολογήστε το άρθρο


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
O ΣΕΒ και η SAS δημιουργούν την AI Minds για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Επιστήμη των Δεδομένων
O ΣΕΒ και η SAS δημιουργούν την AI Minds για την Τεχνητή Νοημοσύνη και την Επιστήμη των Δεδομένων

Ξεκινά πρόγραμμα καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων και πρακτικής άσκησης

«TTS: Women & Tech»: Δωρεάν online σεμινάρια αποκλειστικά για γυναίκες από τη Socialinnov
«TTS: Women & Tech»: Δωρεάν online σεμινάρια αποκλειστικά για γυναίκες από τη Socialinnov

Υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

ESET : Καλύψτε τις κάμερες του υπολογιστή και του κινητού των παιδιών σας
ESET : Καλύψτε τις κάμερες του υπολογιστή και του κινητού των παιδιών σας

Οι ειδικοί της παγκόσμιας εταιρίας κυβερνοασφάλειας ESET συμβουλεύουν

Συνεργασία του ΟΑΕΔ με την Amazon για ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων
Συνεργασία του ΟΑΕΔ με την Amazon για ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων

Στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν πληροφορίες για τη δημόσια πρόσκληση συμμετοχής προς τους ανέργους


Events
Η ατζέντα της ημέρας

Ο,τι συμβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα το βρεις εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ© 2001-2021 goTHESS.gr
Το goTHESS.gr είναι Οδηγός Πόλης Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα καλύπτει και τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά θέματα της ελληνικής επικαιρότητας