Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τεχνολογία/
1-8-2019

Το GUADEC 2019 από 23 έως 28 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη

Ευρωπαϊκό συνέδριο χρηστών και προγραμματιστών του GNOME

Το GUADEC 2019  από  23 έως  28 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη
fontsize
Εχει λήξει στις: Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Το Ίδρυμα GNOME ανακοίνωσε ότι το GUADEC 2019 θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 28 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη.

Το GUADEC, είναι το ευρωπαϊκό συνέδριο χρηστών και προγραμματιστών του GNOME και συγκεντρώνει εκατοντάδες χρήστες και προγραμματιστές κάθε χρόνο για να προωθήσει το έργο GNOME. Είναι ένα από τα πιο μακροχρόνια και αξιοσημείωτα γεγονότα.

To GUADEC, το ευρωπαϊκό συνέδριο χρηστών και προγραμματιστών του GNOME, είναι το κύριο ετήσιο συνέδριο του GNOME και φέτος πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από τις 23 έως τις 28 Αυγούστου.


Κατά τη διάρκεια του GUADEC θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε δεκάδες ομιλίες και workshops και hack events για θέματα όπως:

Ανάπτυξη εφαρμογών και deployment
Προστασία απορρήτου και ασφάλεια
Οικοδόμηση κοινότητας και ποικιλομορφία
Σχεδιασμός εμπειρίας χρηστών και προγραμματιστών
Χρήση τεχνολογιών GNOME εκτός της επιφάνειας εργασίας
Ενθάρρυνση νέων συνεισφερόντων
Οργάνωση και διακυβέρνηση του έργου GNOME
Χρήση του GNOME από τους χρήστες

Τα περισσότερα μεγάλα έργα ανοικτού λογισμικού, διοργανώνουν ετήσια παγκόσμια συνέδρια. Ορισμένα έργα διοργανώνουν και συνέδρια της ηπείρου (πχ GNOME Asia Summit), κυρίως γιατί υπάρχουν πολλοί προγραμματιστές-χρήστες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδέψουν.

Το πρόγραμμα των συνεδρίων αποτελείται, συνήθως, από δυο τμήματα. Το πρώτο από ομιλίες σχετικές με την εφαρμογή νέων χαρακτηριστικών από την κοινότητα αλλά και συναντήσεις για σημαντικές αποφάσεις σχετικά με το έργο. Το δεύτερο τμήμα είναι ελεύθερο και συνήθως αποτελείται από συναντήσεις (hacking, BoFs) υπο-ομάδων που στόχο έχουν τόσο την διόρθωση σφαλμάτων όσο και την ανάπτυξη των νέων χαρακτηριστικών, ή ακόμα και την παραγωγή κειμένων για την προώθηση του έργου στον τύπο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι έχετε να κερδίσετε εσείς από την συμμετοχή σας σε ένα τέτοιο συνέδριο.

Καταρχήν ΔΕΝ θα πάρετε αποδεικτικό συμμετοχής 

Η απόδειξη συμμετοχής σας είναι η δραστηριότητα που έχετε στην κοινότητα του έργου ή ακόμα και η βοήθεια σας ως εθελοντής στην διοργάνωση του συνεδρίου. Πάμε να δούμε τι θα κερδίσετε:


Θα γνωρίσετε από κοντά σημαντικούς ανθρώπους ( άτομα που πιθανό να διαβάζετε στις λίστες ή στα blogs) και θα δημιουργήσετε νέες φιλίες και γνωριμίες. Θα δείτε ότι δεν είναι ρομπότ ή σνομπ άτομα αλλά είναι απλοί, φιλικοί σε ό,τι και να τους πείτε.

Μπορεί οι γνώσεις που θα πάρετε από τις παρουσιάσεις να είναι μηδαμινές αλλά οι γνώσεις που θα αποκτήσετε στο δεύτερο τμήμα του συνεδρίου θα είναι πολλές.

Όταν θα ενταχθείτε σε μια υπο-ομάδα, το αποτέλεσμα που θα παρουσιάσετε στο συνέδριο, θα είναι περισσότερο από αυτό που παρουσιάζει μια ομάδα στην διάρκεια του εξαμήνου (από έκδοση σε έκδοση). Αυτό γιατί θα είστε δίπλα στα άτομα τα οποία μπορείτε να ρωτήσετε ή να συζητήσετε κάτι άμεσα. Δεν χρειάζεται η αναμονή σε περίπτωση που βρίσκεστε σε διαφορετικές ζώνες ώρας.

Στα περισσότερα συνέδρια, βρίσκονται μεγάλες εταιρείες του χώρου που αναζητούν μυαλά σαν το δικό σας. Σε περίπτωση που δεν είστε ευχαριστημένοι στην Ελλάδα ή είστε άνεργος, έχετε μια πιθανότητα να κάνετε αίτηση για εργασία και να σας δεχτούν. Μια παράμετρος που θα κοιτάξουν οι εταιρείες είναι και εάν συμμετέχετε στο έργο, ποιες οι δραστηριότητες σας στην κοινότητα και όχι τι πτυχίο έχετε (ή δεν έχετε). Συνήθως μετράνε και τα πτυχία που πιθανό να έχετε από μεγάλες εταιρείες του χώρου (όσοι ασχολείστε με το αντικείμενο, γνωρίζετε ποια).

Αν λοιπόν συμμετέχετε σε κοινότητες εθελοντικά, τα περισσότερα έργα διαθέτουν πρόγραμματα χρηματοδότησης για τη συμμετοχή σας στα συνέδρια (τόσο τοπικά όσο και παγκόσμια). Το Ίδρυμα GNOME είναι ένα από αυτά, προσφέροντας χρηματοδότηση για τα μέλη του ιδρύματος.

Στην ιστοσελίδα https://2017.guadec.org/ μπορείτε να βρείτε προτάσεις σχετικά με τη διαμονή σας (θα έχει πολλούς επισκέπτες εκείνη την εποχή, οπότε έχετε το νου σας) και πληροφορίες για τη μετακίνηση σας στην πόλη του Μάντσεστερ. Σύντομα θα ανακοινωθεί και η έναρξη των εγγραφών για τη συμμετοχή σας στο συνέδριο καθώς και η περίοδος που μπορείτε να κάνετε αίτηση για χρηματοδότηση του ταξιδιού σας.

Από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν οι κύριες ομιλίες και παρουσιάσεις ενώ οι υπόλοιπες ημέρες θα είναι αφιερωμένες σε hack events για το GNOME.

Για την εγγραφή σας θα πρέπει να συμπληρώσετε  φόρμα.

Περισσότερες πληροφορίες για την GUADEC 2019 στο https://2019.guadec.org/
Στην ίδια κατηγορία..
Πάνω από έντεκα χιλιάδες tech professionals στο φετινό ΤechSalonikiΠάνω από έντεκα χιλιάδες tech professionals στο φετινό ΤechSaloniki

Η ετήσια συνάντηση των μεγαλύτερων εταιρειών Τεχνολογίας και Πληροφορικής


Google Pixel 4 και Google Pixel 4 XLGoogle Pixel 4 και Google Pixel 4 XL

Νέα smartphones


AcubeSAT: Νανοδορυφόρο θα κατασκευάσει το ΑΠΘ για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό ΔιαστήματοςAcubeSAT: Νανοδορυφόρο θα κατασκευάσει το ΑΠΘ για τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος

Εγκρίθηκε η σχετική πρόταση από τον Αντιπρύτανη του ιδρύματος


Κατάστημα με προϊόντα αποκλειστικά Dell στη ΘεσσαλονίκηΚατάστημα με προϊόντα αποκλειστικά Dell στη Θεσσαλονίκη

Στο εμπορικό κέντρο «Mediterranean Cosmos»


Smartphone Festival 2019 by HuaweiSmartphone Festival 2019 by Huawei

Η γιορτή της τεχνολογίας


Tech Talent Bootcamp: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον δεύτερο κύκλο των δωρεάν μαθημάτωνTech Talent Bootcamp: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον δεύτερο κύκλο των δωρεάν μαθημάτων

Από την Socialinnov


Δωρεάν σεμινάριο τεχνολογίας: IPforYOUΔωρεάν σεμινάριο τεχνολογίας: IPforYOU

Στο ξενοδοχείο The Met


Η ViewSonic παρουσιάζει τις νέες gaming οθόνες ViewSonic® ELITEΗ ViewSonic παρουσιάζει τις νέες gaming οθόνες ViewSonic® ELITE

Με G-SYNC IPS Nano Colour και χρόνο απόκρισης 1ms


Ανακοινώθηκαν τα νέα Windows 10XΑνακοινώθηκαν τα νέα Windows 10X

Έχουν διαφορετικό μενού Έναρξης και εγκαταλείπουν τα Live Tiles


Μοιράσου τις εμπειρίες σου με αυτούς που είναι κοντά σου με το Jar!Μοιράσου τις εμπειρίες σου με αυτούς που είναι κοντά σου με το Jar!

Η εφαρμογή κοινωνικού δικτύου που βασίζεται στην τοποθεσίαgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Τραβάει