Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τεχνολογία/
4-9-2019

6ο Θερινό Σχολείο στην Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών

16-20 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο

6ο Θερινό Σχολείο στην Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών
fontsize
Σε ισχύ! Λήγει Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA) και το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) συνδιοργανώνουν το 6ο Θερινό Σχολείο στην Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών, στις 16-20 Σεπτεμβρίου στο Ηράκλειο. 


Το θέμα του φετινού θερινού Σχολείου είναι: «Προκλήσεις στο θέμα της Ασφάλειας των Αναδυόμενων Τεχνολογιών» το οποίο αφορά σε θέματα ασφάλειας και ευκαιρίες που αναδύονται από τις νέες τεχνολογίες, όπως π.χ. Τεχνητή Νοημοσύνη, τις Σύγχρονες Υποδομές Δικτύων (πχ 5G), εφαρμογές IoT, Μηχανική Μάθηση κλπ.

Στόχος του ENISA είναι η προώθηση μιας κουλτούρας ασφάλειας στην Ευρώπη που θα βελτιώσει την ικανότητα των κρατών-μελών να ανταποκρίνονται σε κυβερνοεπιθέσεις, μέσω της εφαρμογής μιας στρατηγικής αφύπνισης, με ενημερωτικές δράσεις, μελέτες και αναφορές σε σύγχρονα θέματα ασφάλειας Δικτύων και Πληροφοριών. 

Το Ινστιτούτο Πληροφορικής του ΙΤΕ διεξάγει υψηλής ποιότητας βασική και εφαρμοσμένη έρευνα καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένων των Δικτύων και της Κυβερνοασφάλειας.

Στο φετινό θερινό σχολείο, ειδικοί επιστήμονες θα συζητήσουν και θα προσδιορίσουν τις σύγχρονες τάσεις, απειλές και ευκαιρίες με φόντο τις πρόσφατες εξελίξεις στα μέτρα και την πολιτική για την ασφάλεια δικτύων και πληροφοριών. Μια σειρά από ομιλίες θα καλύψουν ποικιλία σημαντικών θεμάτων σε ζητήματα πολιτικής, οικονομίας, έρευνας καθώς και νομικά ζητήματα. 

Υιοθετώντας τις σύγχρονες τάσεις δικτύωσης και ανταλλαγής γνώσεων, το φετινό θερινό σχολείο στοχεύει στην αύξηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ των συμμετεχόντων μέσω εστιασμένων συνεδριών που θα προωθήσουν τον διάλογο και την ανταλλαγή ιδεών.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν στελέχη χάραξης πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από Ιδρύματα της Ευρώπης, τη Βιομηχανία και την Ακαδημαϊκή Κοινότητα.

Επίσης στο φετινό θερινό σχολείο προσφέρεται η ευκαιρία σε μη κερδοσκοπικούς Οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα αντιμετώπισης κυβερνοαπειλών καθώς και σε σχετικά ερευνητικά προγράμματα του Ορίζοντα 2020, εθνικά και αναπτυξιακά έργα, κοινότητες λογισμικού ανοιχτού κώδικα κ.ά. να προβληθούν με ανάρτηση posters, διανομή ενημερωτικού υλικού και επίδειξη.
Στην ίδια κατηγορία..
WordCamp Θεσσαλονίκη 2019WordCamp Θεσσαλονίκη 2019

Oι εξελίξεις γύρω από το WordPress και την τεχνολογία


SAS: Νέα έκθεση καταγράφει αύξηση κατά 105% στα έσοδα από την τεχνητή νοημοσύνηSAS: Νέα έκθεση καταγράφει αύξηση κατά 105% στα έσοδα από την τεχνητή νοημοσύνη

Η SAS κατέχει τη δεύτερη θέση στα έσοδα το 2018 για πλατφόρμες λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης


Σε περίπου ένα δις ευρώ για πρόστιμα και φόρους υποχρεώνεται η Google στη ΓαλλίαΣε περίπου ένα δις ευρώ για πρόστιμα και φόρους υποχρεώνεται η Google στη Γαλλία

Μέσω εξωδικαστικού συμβιβασμού


Ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο συνεργασίας ελληνικών φορέωνΡομποτική και τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο συνεργασίας ελληνικών φορέων

Συνεργασία μεταξύ ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών


H Google στο στόχαστρο της αμερικανικής δικαιοσύνηςH Google στο στόχαστρο της αμερικανικής δικαιοσύνης

Διερευνάται από 50 γενικούς εισαγγελείς


Καμπανάκι για επικίνδυνο λογισμικό με το όνομα JokerΚαμπανάκι για επικίνδυνο λογισμικό με το όνομα Joker

Σε πολλές εφαρμογές του Play Store


Η Echelon Exchange στην 84η ΔΕΘΗ Echelon Exchange στην 84η ΔΕΘ

Προωθεί τη δική της υπηρεσία ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων


Ενδιαφέρον από τη CISCO για επένδυση στη ΘεσσαλονίκηΕνδιαφέρον από τη CISCO για επένδυση στη Θεσσαλονίκη

Για τη δημιουργία ενός Κέντρου Καινοτομίας


LIFE GreenYourMove: Ο πλοηγός που προωθεί τη χρήση των Μέσων Μαζικής ΜεταφοράςLIFE GreenYourMove: Ο πλοηγός που προωθεί τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Μείωση των χρόνων αναμονής στα ΚΤΕΛ με την επανασχεδίαση δρομολογίων


Προγραμματισμός του ESP8266 με τον αντάπτορα CH340GΠρογραμματισμός του ESP8266 με τον αντάπτορα CH340G

Οδηγίες σύνδεσης και ένα βασικό πρόγραμμαgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Θάνατος