Top
follow
facebooktwiter
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΑΤΖΕΝΤΑ
/Τεχνολογία/
5-9-2019

LIFE GreenYourMove: Ο πλοηγός που προωθεί τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Μείωση των χρόνων αναμονής στα ΚΤΕΛ με την επανασχεδίαση δρομολογίων

LIFE GreenYourMove: Ο πλοηγός που προωθεί τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς
fontsize

Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE GreenYourMove έχει ως στόχο την ανάπτυξη ενός πλοηγού που προωθεί τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και ταυτόχρονα ελαχιστοποιεί τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου. 


Ο πλοηγός, που δίνει με έναν εύχρηστο και γρήγορο τρόπο τα βέλτιστα δρομολόγια των δημοσίων μέσων μεταφοράς από ένα σημείο σε ένα άλλο, περιλαμβάνει το δίκτυο 3 Ευρωπαϊκών χωρών (Ελλάδα, Τσεχία και Σλοβακία) και έχει ως στόχο τη μείωση των παραγόμενων αερίων ρύπων αλλά και την ελαχιστοποίηση του χρόνου μεταφοράς των επιβατών. 

Για την εύρεση της βέλτιστης διαδρομής ο πλοηγός χρησιμοποιεί συνδυασμό ευρετικών και αναλυτικών προσεγγίσεων ενώ στα πλαίσια δημιουργίας του αναπτύχθηκε ένα νέο μοντέλο υπολογισμού αερίων ρύπων από μέσα μεταφοράς.

Το πρόβλημα του επανασχεδιασμού των ωρολογίων προγραμμάτων των μέσων μαζικής μεταφοράς σχετίζεται με την προσαρμογή του χρόνου εκτέλεσης των δρομολογίων. Στόχος του σωστού σχεδιασμού ωρολογίων προγραμμάτων είναι η δημιουργία προγραμμάτων στα οποία οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις λεωφορείων και τρένων θα είναι όσο το δυνατόν πιο συγχρονισμένες μεταξύ τους με γνώμονα το μεγαλύτερο ποσοστό των επιβατών που περιμένουν μια ανταπόκριση να περιμένουν το ελάχιστο κατά μέσο χρόνο.
Σχεδιάζοντας ένα ωρολόγιο πρόγραμμα ενός δικτύου μεταφορών, ο σχεδιαστής προσπαθεί να δημιουργήσει κατάλληλες ώρες αναχώρησης, λαμβάνοντας υπόψη την απαραίτητη συχνότητα, την ανάθεση δρομολογίων και τον συγχρονισμό των αφίξεων. 

Η συνήθης προσέγγιση είναι να λαμβάνονται υπόψη παράγοντες από την πλευρά του επιβάτη που σχετίζονται με την ελαχιστοποίηση του απαιτούμενου χρόνου ταξιδιού. Τα ωρολόγια προγράμματα επανεξετάζονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα, ώστε να διορθωθούν οι αδυναμίες τους, να γίνουν πιο αποτελεσματικά και να ικανοποιούν την ζήτηση.

Στα πλαίσια του έργου LIFE GreenYourMove, επιλύθηκε το πρόβλημα επανασχεδιασμού των ωρολογίων προγραμμάτων για το Ελληνικό, το Τσέχικο και το Σλοβακικό δίκτυο μεταφορών, προσαρμόζοντας τα δρομολόγια των τρένων και των λεωφορείων με τέτοιο τρόπο, ώστε οι επιβάτες αυτών των δρομολογίων να περνούν τον ελάχιστο δυνατό χρόνο στους ενδιάμεσους σταθμούς, όταν πρέπει να πάρουν περισσότερα από ένα μέσα. Το αποτέλεσμα της ανάλυσης των δικτύων είναι ένα προτεινόμενο πλάνο που θα μπορούσαν να εφαρμόσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ώστε να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες στους επιβάτες τους.

Εφαρμόζοντας μέρος από τις προτεινόμενες αλλαγές, το ελληνικό δίκτυο υπεραστικών λεωφορείων και τρένων πέτυχε μία μείωση της τάξης του 4.91% στον χρόνο αναμονής του.

Το LIFE GreenYourMove (GYM) συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό τον άξονα για το περιβάλλον - LIFE14 ENV/GR/000611, το πράσινο ταμείο και την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Πρόκειται για συνεργασία συνολικά 6 εταίρων από την Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, AVMap GIS A.E., ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και ΕΜΙΣΙΑ Α.Ε), την Τσεχία (CHAPSspol. s.r.o.) και την Σλοβακία (INPROP) υπό το συντονισμό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.Στην ίδια κατηγορία..
SAS: Νέα έκθεση καταγράφει αύξηση κατά 105% στα έσοδα από την τεχνητή νοημοσύνηSAS: Νέα έκθεση καταγράφει αύξηση κατά 105% στα έσοδα από την τεχνητή νοημοσύνη

Η SAS κατέχει τη δεύτερη θέση στα έσοδα το 2018 για πλατφόρμες λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης


Σε περίπου ένα δις ευρώ για πρόστιμα και φόρους υποχρεώνεται η Google στη ΓαλλίαΣε περίπου ένα δις ευρώ για πρόστιμα και φόρους υποχρεώνεται η Google στη Γαλλία

Μέσω εξωδικαστικού συμβιβασμού


Ρομποτική και τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο συνεργασίας ελληνικών φορέωνΡομποτική και τεχνητή νοημοσύνη στο επίκεντρο συνεργασίας ελληνικών φορέων

Συνεργασία μεταξύ ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» και Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών


H Google στο στόχαστρο της αμερικανικής δικαιοσύνηςH Google στο στόχαστρο της αμερικανικής δικαιοσύνης

Διερευνάται από 50 γενικούς εισαγγελείς


Καμπανάκι για επικίνδυνο λογισμικό με το όνομα JokerΚαμπανάκι για επικίνδυνο λογισμικό με το όνομα Joker

Σε πολλές εφαρμογές του Play Store


Η Echelon Exchange στην 84η ΔΕΘΗ Echelon Exchange στην 84η ΔΕΘ

Προωθεί τη δική της υπηρεσία ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων


Ενδιαφέρον από τη CISCO για επένδυση στη ΘεσσαλονίκηΕνδιαφέρον από τη CISCO για επένδυση στη Θεσσαλονίκη

Για τη δημιουργία ενός Κέντρου Καινοτομίας


LIFE GreenYourMove: Ο πλοηγός που προωθεί τη χρήση των Μέσων Μαζικής ΜεταφοράςLIFE GreenYourMove: Ο πλοηγός που προωθεί τη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Μείωση των χρόνων αναμονής στα ΚΤΕΛ με την επανασχεδίαση δρομολογίων


Προγραμματισμός του ESP8266 με τον αντάπτορα CH340GΠρογραμματισμός του ESP8266 με τον αντάπτορα CH340G

Οδηγίες σύνδεσης και ένα βασικό πρόγραμμα


6ο Θερινό Σχολείο στην Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών6ο Θερινό Σχολείο στην Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών

16-20 Σεπτεμβρίου στο ΗράκλειοgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ
Νεότερα σχολιασμένα:
Αυξήσεις