Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Γιορτάζουν σήμερα: Αθανάσιος Κύριλλος
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
7-10-2019

Tech Talent Bootcamp: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον δεύτερο κύκλο των δωρεάν μαθημάτων

Από την Socialinnov

Tech Talent Bootcamp: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για τον δεύτερο κύκλο των δωρεάν μαθημάτων
fontsize

Η Socialinnov, ο εκπαιδευτικός βραχίονας του Found.ation, ανακοινώνει την έναρξη του δεύτερου κύκλου του προγράμματος Tech Talent Bootcamp για Front-End Development, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Microsoft Ελλάδας και της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Το Tech Talent Bootcamp στοχεύει στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων μέσω του προγραμματισμού σε νέους και ανέργους, συμβάλλοντας στην αύξηση των επαγγελματικών ευκαιριών τους. Απαντά στις ανάγκες της χώρας να καλύψει τις αυξανόμενες απαιτήσεις για εργατικό δυναμικό σε τομείς ΤΠΕ, αλλά και στην παγκόσμια τάση που θέλει το 54% του εργατικού δυναμικού να πρέπει να επανεκπαιδευτεί μέχρι το 2022 για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της 4ης βιομηχανικής εποχής.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος είχε πάνω από 50 εγγραφές, από τις οποίες έγινε η επιλογή των συμμετεχόντων. Με τα πρώτα δείγματα αξιολόγησης από τους συμμετέχοντες να είναι πολύ θετικά, προχωράμε στον δεύτερο κύκλο του προγράμματος. Οι αιτήσεις συμμετοχής για τον δεύτερο εκπαιδευτικό κύκλο του προγράμματος Tech Talent Bootcamp για Front-End Development θα είναι ανοικτές στο διάστημα από τις 4 Οκτωβρίου έως τις 13 Οκτωβρίου 2019.

Σχετικά με το πρόγραμμα

To Tech Talent School αποτελεί από το 2017 το κύριο πρόγραμμα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Socialinnov, που υλοποιείται στην Αθήνα και σε 6 ακόμα πόλεις της Ελλάδας. Στοχεύει στην εκπαίδευση πάνω στις νέες τεχνολογίες και την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων που είναι σημαντικές για τη σύγχρονη αγορά εργασίας, ενώ έχει ταυτόχρονα κοινωνικό χαρακτήρα, καθώς απευθύνεται σε όλες τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Μέχρι τώρα έχουν παρακολουθήσει μαθήματα περισσότερα από 25.000 άτομα (56% εξ αυτών γυναίκες). Το Tech Talent School, υλοποιείται με την υποστήριξη της Microsoft Ελλάδας, με σκοπό τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους.

Το Tech Talent Bootcamp είναι ένα δομημένο, εντατικό πρόγραμμα εκμάθησης Front-End Development με διάρκεια ενός μήνα, το οποίο θα προσφέρει στους συμμετέχοντες βασικές και απαραίτητες γνώσεις δημιουργίας και διαχείρισης ιστοσελίδων.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Tech Talent Bootcamp για Front-End Development απευθύνεται σε νέους, νέες και ανέργους που θέλουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ως Intern / Junior Front-End Developers.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν και είναι διαμορφωμένο εξολοκλήρου στα ελληνικά. Οι συνολικά 90 συμμετέχοντες, που θα επιλεχθούν μέσω διαδικασίας αξιολόγησης των βασικών τους γνώσεων, θα πρέπει να έχουν:
Βασικές γνώσεις αγγλικών
Βασικές γνώσεις HTML & CSS
Laptop

Οι υποψήφιοι που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία στο τεστ βασικών τεχνικών γνώσεων, θα επιλεχθούν για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Περιγραφή προγράμματος

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εστιάζει στον ρόλο και τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις που πρέπει να έχει σήμερα ένας Front-End Developer. Με βασικό άξονα το responsive web development, διδάσκονται προχωρημένα θέματα HTML & CSS, νέες τεχνικές positioning (Flexbox, CSS Grid), ενώ δίνεται βαρύτητα και στα βασικά χαρακτηριστικά της Javascript και τα κυριότερα frameworks της. Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στις καλές πρακτικές σχετικά με τη δομή του παραγόμενου κώδικα, καθώς επίσης στις τεχνικές για βελτιστοποίηση της ταχύτητας και ομαλής λειτουργίας μιας ιστοσελίδας (web performance optimization).

Ο κάθε εκπαιδευτικός κύκλος του Bootcamp έχει διάρκεια 56 διδακτικών ωρών και ολοκληρώνεται σε διάστημα ενός μήνα. Το πρόγραμμα θα επαναληφθεί 3 φορές στη χρονική περίοδο Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος 2019. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται 3 ημέρες την εβδομάδα και σε πρωινές ώρες.
 
Τοποθεσία
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Found.ation (Ευρυσθέως 2, 11854, Αθήνα, πλησίον του σταθμού Κεραμεικός).
 
Εγγραφή
Για να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Tech Talent Bootcamp για Front-End Development, ακολουθήστε τις οδηγίες και συμπληρώσετε την φόρμα που θα βρείτε  εδώ  http://techtalentschool.gr/

Σχετικά άρθρα:


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Η Acer συμμετέχει στο GameAthlon 2020
Η Acer συμμετέχει στο GameAthlon 2020

Στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Παλαιού Φαλήρου

17-1-2020

Δωρεάν απεριόριστα data για δέκα ημέρες από την Cosmote
Δωρεάν απεριόριστα data για δέκα ημέρες από την Cosmote

Από το απόγευμα της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου

18-12-2019

Έξυπνοι αισθητήρες παρακολουθούν  την ποιότητα του αέρα στα Τρίκαλα
Έξυπνοι αισθητήρες παρακολουθούν την ποιότητα του αέρα στα Τρίκαλα

Καινοτόμα εφαρμογή από την DRAXIS Περιβαλλοντική Α.Ε.

18-12-2019

Προς δημιουργία κέντρου καινοτομίας η Cisco
Προς δημιουργία κέντρου καινοτομίας η Cisco

Στην περιοχή των παλιών σφαγείων

18-12-2019


Η Data Communication παρουσίασε εφαρμογές Νέας Γενιάς
Η Data Communication παρουσίασε εφαρμογές Νέας Γενιάς

Το Dynamics 365 αλλάζει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων

11-12-2019

Η νέα γενιά καυσίμων που θα χρησιμοποιεί η Ελλάδα το 2050
Η νέα γενιά καυσίμων που θα χρησιμοποιεί η Ελλάδα το 2050

Τέλος στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο

11-12-2019Το PlayStation 5 δεν μοιάζει με αυτό που ήξερες
Το PlayStation 5 δεν μοιάζει με αυτό που ήξερες

Αναμένεται να κυκλοφορήσει σε ένα χρόνο

2-12-2019


goTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΥ