Top
gothess Home Page
follow
facebook twiter
Θεατρική παράσταση
ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ
4-11-2019

Ενδιαφέροντα και χρήσιμα αποτελέσματα στον Φοιτητικό διαγωνισμό SAS Hackathon 2019

Εργασίες φοιτητών για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ελλάδα

Ενδιαφέροντα και χρήσιμα αποτελέσματα στον Φοιτητικό διαγωνισμό SAS Hackathon 2019
fontsize

Η φοιτητική ομάδα Visualizers του ΟΠΑ σημείωσε μεγάλη επιτυχία, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό SAS Hackathon 2019 που σχετίζεται με την επεξεργασία, οπτικοποίηση και ανάλυση ανοικτών δεδομένων μέσω του λογισμικού SAS Vιya (Data Preparation, Visual Analytics, Visual Statistics) για εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με το σημαντικό ζήτημα των πυρκαγιών, το οποίο αποτελεί επίκαιρο θέμα στη χώρα μας όλο τον χρόνο.

Ο φοιτητικός διαγωνισμός SAS Hackathon 2019 συνδιοργανώθηκε με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και την εταιρεία λογισμικού για αξιοποίηση δεδομένων SAS, και πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου έως και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τη συμμετοχή 14 ομάδων από διάφορα πανεπιστήμια της χώρας.

Η νικήτρια ομάδα Visualizers αποτελείται από τους φοιτητές, Χρήστο Ξυδιά, Χαρίλαο Μπάρκη και Μάριο Παπαπέτρο Ποριώτη, φοιτητές του ΟΠΑ.

Το δεύτερο βραβείο πήρε η ομάδα με τον όνομα BioSAStisticians και αποτελείτε από τους φοιτητές του ΕΚΠΑ Αλέξανδρο-Γεώργιο Ασημακόπουλο, Ευαγγελία Αθανασιάδου και Ολυμπία Δημοπούλου.

Το τρίτο βραβείο κατέκτησε η ομάδα The Outliers με τους Άννα Τσαχουρίδη, Λαμπρινή Λαγοπάτη, Βασιλία Μιτσικουρίδου και Γιώργο Κωστόπουλο, φοιτητές του ΟΠΑ.

Το τέταρτο βραβείο κατέκτησε η ομάδα Χακαθονοδρόμοι με τους Κωνσταντίνο Βιδάκη, Σταύρο Κατσέα, Ιωάννη Περαντωνάκη και Γιώργο Μάτσηρα, φοιτητές του Πανεπ. Πειραιά.

Η συμμετοχή στο Hackathon δεν προαπαιτούσε γνώση του λογισμικού της SAS. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του διαγωνισμού, εξειδικευμένα στελέχη της εταιρείας παρείχαν στους συμμετέχοντες την απαιτούμενη γνώση και εκπαίδευση, βασισμένη σε τεχνολογίες αιχμής, και πιο συγκεκριμένα στο SAS Viya. To SAS Viya ένα ενιαίο, cloud ready περιβάλλον, το οποίο εξυπηρετεί όλους σε έναν οργανισμό - από τους data scientists έως τους επιχειρηματικούς αναλυτές, τους υπεύθυνους ανάπτυξης εφαρμογών έως τα στελέχη, με αξιόπιστη, κλιμακούμενη και ασφαλή διαχείριση αναλύσεων και διακυβέρνηση, απαραίτητη για την “agile” πληροφορική. 

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε ομάδες, καθεμιά από τις οποίες είχε πρόσβαση στο λογισμικό SAS Viya, για την εξοικείωσή τους με τις σχετικές τεχνολογίες και τον καλύτερο χειρισμό τους. 
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 51 άτομα που ήταν χωρισμένα σε 14 ομάδες με 3-4 μέλη η καθεμία από τις οποίες οι 8 ομάδες κατάφεραν να αποδώσουν αποτελέσματα.

Στο διαγωνισμό οι ομάδες των φοιτητών κλήθηκαν να επεξεργαστούν, να οπτικοποιήσουν και να αναλύσουν ανοιχτά δεδομένα του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος. Οι μαθητές έλαβαν δεδομένα γεωγραφικά και μετεωρολογικά, σχετικά με τις πυρκαγιές της περιόδου 2012-2016, και παρείχαν πληροφορίες όπως:

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τη χρονική διάρκεια μιας πυρκαγιάς;

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν και σχετίζονται με το μέγεθος της περιοχής που τελικά καίγεται;

Ποιο το μέγεθος της έκτασης που καίγεται ανά γεωγραφική περιοχή και χρονική περίοδος;

Ποιες περίοδοι κατά τη διάρκεια του έτους εμφανίστηκαν οι περισσότερες πυρκαγιές και κάτω από ποιες μετεωρολογικές συνθήκες;
Οι φοιτητικές ομάδες παρουσίασαν τα αποτελέσματα των εργασιών τους στην επιτροπή ειδικών. Βασικό κριτήριο της επιτροπής στην αξιολόγηση των εργασιών αποτέλεσε κατά πόσο τα αποτελέσματα τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με την αντιμετώπιση του φαινομένου των πυρκαγιών στη χώρα μας, για την προστασία των πολιτών και του περιβάλλοντος καθώς και η πρωτοτυπία, σαφήνεια, πληρότητα και ορθότητα της εργασίας των συμμετεχόντων.

Όλες οι φοιτητικές ομάδες αξιοποίησαν στο έπακρο τις δυνατότητες του λογισμικού SAS Vιya (Data Preparation, Visual Analytics, Visual Statistics) και κατάφεραν να παραδώσουν αποτελέσματα υψηλής ποιότητας. Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους το Hackathon ήταν μία πολύ καλή εμπειρία διότι τους έδωσε την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε ένα state of the art λογισμικό, καθώς επίσης και να έλθουν σε επαφή με πραγματικά δεδομένα, κάτι το οποίο θα συναντήσουν και στο εργασιακό τους περιβάλλον.Στην ίδια κατηγορία..


Νέες οθόνες από τη  ViewSonic για προηγμένη εργονομία και παραγωγικότηταΝέες οθόνες από τη ViewSonic για προηγμένη εργονομία και παραγωγικότητα

Οι νέες σειρές VP και VG είναι ιδανικές για επαγγελματικές και για καθημερινές εφαρμογές


Apple Arcade με 100 διαθέσιμα παιχνίδιαApple Arcade με 100 διαθέσιμα παιχνίδια

Με τιμή συνδρομής €4.99/μήναΤο SingularitU Greece Summit 2019 στο ΤΕΕ/ΤΚΜ «live»Το SingularitU Greece Summit 2019 στο ΤΕΕ/ΤΚΜ «live»

Πραγματοποιείται στην Αθήνα στις 11 και 12 Νοεμβρίου
Ο Τύπος κατά Google: Υπογράφουν δηλώσεις για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσηςΟ Τύπος κατά Google: Υπογράφουν δηλώσεις για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης

Αρνείται ο «γίγαντας» να αποζημιώσει τους εκδότες


H-Aero: Μπαλόνι, αεροπλάνο ή ελικόπτερο;H-Aero: Μπαλόνι, αεροπλάνο ή ελικόπτερο;

Ενα περίεργο drone για χρήση στα αεροδρόμιαgoTHESS

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ NEA